Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

monteverde 12:41, 17 lip 2016

Same pięknoty pokazujesz
Pluszakowa 12:55, 17 lip 2016

Bożenko chciałam ci podziękować stałaś się ty i twój ogród częścią mojej świeckiej tradycji. Co niedzielę moi panowie idą na spacer, a ja mam moment na kawę w twoim ogrodzie (no jeszcze im obiad gotuję ) Pięknie to za mało powiedzane. Taki cudny ogród pokazuje nie tylko ogrom twojej pracy, ale i twojej wrażliwości.

N akoniec się pochwalę, iż moje patyczki się jak najbardziej udały i jak jak wysadzałam z doniczek miały korzenie niczym długie brody, któych i w carskiej Rosji by się nie powstydzili. Może się zacznę uśmiechać o jakieś parę patyczków (innej odmiany) na wiosnę, bo złapałam bakcyla do rozmnażania

ślę niedzielne buziaki, dzięki za kolejny odcinek serialu "HORTENSJADA"
bozga 12:57, 17 lip 2016

Luki napisał(a)
No ja się tak nie bawię, moje Vanilki nawet pąków jeszcze nie mają, ale za to wysokie okropnie. szerokie kadry coraz bardziej zachwycają
Mam pytanko. Jaką hortensje poleciłabyś na łagodną południową skarpę, ziemia będzie dobrze przygotowana plus nawadnianie, ale słoneczko cały dzień.

3 pierwsze miejsca po zeszłorocznym "palącym problemie " zajmują Diamantino, Limelight i Pinky Winky
frezja 13:20, 17 lip 2016

bozga napisał(a)
Witam, hortensje jutro bo kilka godzin spędziłam dzisiaj na testowaniu aparatu fotograficznego, myślałam, że pójdzie łatwiej ale niestety daleko mi jeszcze do ręcznych ustawień. Nigdy nie używałam tego typu sprzętu więc trudno mi się przestawić. Na razie sprawdzam opcje automatyczne
Mam nadzieję, że fotki się spodobają Najwdzięczniejsze do tego typu eksperymentów są oczywiście lilie

Testowanie idzie Ci znakomicie...jaki to sprzęt dostałaś ??
Luki 13:38, 17 lip 2016

Diamantino najbardziej by mi odpowiadała, ale w pobliżu nigdzie nie widziałem, więc będzie Limelight Dziękuje
Madzenka 14:01, 17 lip 2016

Dziękuję za piękny przegląd hortensji
Urszulla 14:03, 17 lip 2016

bozga napisał(a)
Środek rabaty zajmuje Silver Dollar jeszcze w pączkach

Ciekawy ten rozchodnik pod Dolarami jaka to odmiana? i jak kwitnie, na różowo czy bordowo?
wrobelki 14:13, 17 lip 2016

Cudniaste zdjęcia
bozga 14:50, 17 lip 2016

frezja napisał(a)

Testowanie idzie Ci znakomicie...jaki to sprzęt dostałaś ??

Chciałabym dostać ale sponsora nie mam Nie wytrzymałam i kupiłam na raty, bo już od 2 lat próbowałam zebrać ale zawsze były pilniejsze wydatki. Poza fotkami zależało mi też na filmowaniu a ten jest po tym względem jak na swój przedział cenowy rewelacyjny ( 4K ). Moim wielkim marzeniem jest zamieszczenie filmiku na You Tube mojego ogrodu w wersji białej i później różowej( chodzi o etapy przebarwiania się hortensji). Za 2 tygodnie zaczynam urlop a teraz pilnie się uczę, żeby mi ręka nie drżała ( aparat teraz się ładuje- w sensie dosłownym oczywiście ) Szukam też odpowiedniej ścieżki dźwiękowej bo będę milczeć ( mój niewyparzony język mógłby zepsuć cały efekt ) Panasonic G7
bozga 14:52, 17 lip 2016

Urszulla napisał(a)

Ciekawy ten rozchodnik pod Dolarami jaka to odmiana? i jak kwitnie, na różowo czy bordowo?

To Matrona u mnie w wersji max chyba z powodu dokarmiania i nawadniania hortensji, kwitnie na różowo