Dzień dobry

Jestem tu absolutnie nowa, ale prześledziłam z wypiekami kilka wątków i jestem zachwycona tym forum!
Potrzebuję porady, bo nie wiem, czy myślę w dobrym kierunku.
Chcę odgrodzić się od sąsiadów, wzdłuż działki (ok. 20m ogrodzenia). Chciałabym uzyskać w miarę zwarty żywopłot, ale niekoniecznie bardzo wysoki. I raczej wąski w miarę możliwości. Ponieważ zamierzam zajmować się nim sama, chciałabym zminimalizować prace pielęgnacyjne.
Po przeczytaniu wielu informacji pomyślałam o tujach europe gold, bo pisze się o nic, że rosną dość szybko i dorastają maksymalnie do 3 metrów, poza tym są dość wąskie i mają kolumnowy pokrój. Chciałam kupić sadzonki 50-60 cm o posadzić je co 50 cm.
Tyle teorii. Teraz pytanie

Czy te tuje faktycznie są stosunkowo wąskie i czy rzeczywiście rosną w miarę szybko, ale nie osiągają bardzo wysokich rozmiarów?
Myślałam też, żeby trochę urozmaicić ten żywopłot i posadzić np. do części ogrodowej jedną odmianę tui, a w części ogrodowej - inną.
Spodobały mi się też tuje can-can. Podobno rosną do podobnej wysokości jak europe gold, są pięknie zielone, ale spotkałam się gdzieś z informacją, że rosną znacznie wolniej i że są szersze.
Tak więc jestem pełna wątpliwości i bardzo proszę o poradzenie laikowi