Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:32, 19 cze 2016

Do góry
Rabata z nazwy fioletowa zmieni się chyba na burgundową

też sadzone jesienią mikołajki i przegorzany............na razie po jednej łodyżce........ale ciesze się że żyją!!!!!!!!

bo wiadomo jak to u mnie jest

Ogród Loczka 07:31, 19 cze 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Muszę się pochwalić. Nasz dzisiejszy udział tj. Wczorajszy już w koncercie Anny Dymnej Zaczarowana Piosenka zakończył się super sesją z największymi gwiazdami.

Ale świetna impreza! super!
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:30, 19 cze 2016

Do góry
Zakwitła burgundy
krzaczki sadzone jesienią................

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:28, 19 cze 2016

Do góry
Skończę różową to pokażę obwódkę z mini ptasich łapek
na różowej zmartwiła mnie w tym tygodniu jedna rzecz .......na jesieni było tam duże dzielenie i sadzenie bylin....miałam hodowanego w warzywniku ślicznego astra (chyba astra bo ja nie wiem które to astry, a chryzantemy ), moja mama dostała na działkach....bardzo długo kwitł, trzymał się w miarę w jednym miejscu - no super. Zrobiłam z niego z 5 sporych sadzonek - nie ma ani jednej .
za mokro mu tam było

o tego różowego jegomościa juz nie ma

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:21, 19 cze 2016

Do góry
Do ogrodu wczoraj wyszłam dopiero o 16.30, zbieram dalej starą korę, plewię i wyrównuję ziemię i jak tak człowiek siedzi na rabacie ponad godzinę przychodzą do głowy różne pomysły hahahahahaha i tak wczoraj do 21 przesadziłam wszystkie trawki ptasie łapki na różową z pomarańczowej a zamiast nich na pomarańczowej podzieliłam i przesadziłam kwitnące już gailardie - ryzyk fizyk, mam nadzieję że klapną ale za dzień dwa sie podniosa......no czekać do jesieni na przesadzanie jak pomysł wpadł wczoraj?

ptasie łapki rosna podzielone od jesieni.......ale żeby przyrastały jakoś bardzo ? niestety nie....u mnie ze wszystkim tak idzie, na rozrost niektórych roślin trzeba czekac kilka lat .....robiłam zdjęcia gailardią i stwierdziłam że fajnie jakby były obwódką na całej rabacie pomarańczowej - kwitną długo, szybko w miare rosną.....zobaczymy jak to wyjdzie

Jeszcze przed dzieleniem

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:29, 19 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
I żeby nie było, ze tylko przyglądałam się dzisiaj jak panowie murują
Wzięłam się w końcu za cięcie bukszpanów. Ogoliłam 21 sztuk ... i jestem padnięta ... ale kilka zdjęć jeszcze wrzucę na dowód

A tak z ciekawości zliczyłam dzisiaj wszystkie moje bukszpany i okazałao się, że ... ma ich równo 60sztuk!!!!!!!

piękne kuleczki chociaż cięcia nie zazdroszczę bo to jedna z czynności której bardzo nie lubię ściana wodna super, to będzie piękne miejsce
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 02:51, 19 cze 2016

Do góry
Aniu pooglądałam w nocy Twoje miejsca.
Życie najlepiej porządkuje rabatyi pokazuje co rośnie a co nie,przeróbki są wskazane- mnie osobiście cieszy jak mogę coś pozmieniać

History piękna Nowalis też- kto wyrzuca taką zdrową różę- opamiętaj się

A pod trzmielinami róże to fajny pomysł, ale nie głosuję za Fairy. Ona jakoś mnie nie zachwyciła wczoraj w szkółce- wydawała mi się taka rozlazła, a tam by pasowała z kwiatkami do góry żeby dawała wypełnienie w bukszpanach. Poza tym róż tam kolorystycznie do żółtego mi nie leży. Tylko głośno myślę!

Z okrywowych wczoraj u Ani ASC widziałam białą -zerknij. Sama nie wiem, może być ciężki wybór.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6492-ogrod-malej-mi-sezon-2016?page=279

Może żółta? W nogach tej różowej jest taka mała żółta- nie wiem co to za róża, ale można dopytać(mogę jutro skasować to zdjęcie, daj znać na PW)

Mój 4 arowy azyl... 01:45, 19 cze 2016

Do góry
A na koniec na niebiesko

Przymiotno ogrodowe

Przetaczniki

Wielosił i powiązana ostróżka

Mój 4 arowy azyl... 01:34, 19 cze 2016

Do góry
Mam do rozwiązania niesamowitą 'zagwozdkę'. Jakiś zwierz wykopał trzy dziury, z których wygrzebał gniazdo trzmieli ziemnych. Przy okazji zniszczył mi kępkę skalnicy liścieniowej i cienistej.
Jaki zwierz wyczuł to gniazdo i postanowił się do larw - ewentualnie miodu - dostać? Ptaka żadnego nie podejrzewam, kota też nie, śladów psa nie było. Więc co to mogło być?
Łasica, kuna? A może jeż? To dopiero zagadka!
Po tej przygodzie przypomniałam sobie, że podobną dziurę już u siebie widziałam, ale pod koniec zimy i w zupełnie innym miejscu.

A to fotki z 'miejsca przestępstwa' cyframi 1, 2, 3 oznaczyłam dziury.

W tej widać resztkę plastra i trzmiela

tu są trzy dziury oddzielone podmurówką pod siatkę oraz kolejny kawałek zniszczonego plastra 4

i zbliżenie 4

Do plastra co chwilę podlatywały trzmiele, jeden z nich użądlił mnie. Szybko zrobiłam okład z octu i po bólu.

Ogród w cieniu drzew 01:30, 19 cze 2016

Do góry
Ogródek z futrzakami i kamieniami 01:12, 19 cze 2016

Do góry
Lavender Flower Circus

Pashmina zaszczyciła kilkoma kwiatkami w tym sezonie

Czekam jeszcze na dwie z tej serii .
Ogródek z futrzakami i kamieniami 01:09, 19 cze 2016

Do góry
Lavender Ice

Ogródek z futrzakami i kamieniami 01:06, 19 cze 2016

Do góry
Leonardo

Ranczo Edy 01:05, 19 cze 2016

Do góry
Spokojnej nocy ...hrrr paaa

Ranczo Edy 01:03, 19 cze 2016

Do góry

Ranczo Edy 01:01, 19 cze 2016

Do góry

Ranczo Edy 00:58, 19 cze 2016

Do góry

Ranczo Edy 00:56, 19 cze 2016

Do góry

Ranczo Edy 00:54, 19 cze 2016

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:53, 19 cze 2016

Do góry
Olili - segregacja fotek to konieczność.. malunki na pazurkach u rąk to bezsens.. a z różami.. nie mam doświadczenia, mam je bo mam.

Madżen - no i właśnie..to co nie poszło, to poszło do doniczek.. pałki siedzą na głębokim, a lotosy na płytkim, brakło płytkiego. na zimę tyle lotosów nie przechowam, ciekawe co ja z nimi zrobię ?? Ale to zmartwienie na jesień. Na razie zapączkowane lotosy, będzie siedziało Dadzą czadu w tym roku o ile moje Fiordy ich nie zniszczą. Jedna donica testowo z krawędzią ponad lustro wody, tylko dziury niżej do wymiany wody... może tam nie wskoczą robić spustoszenie.

Aniu - ja w zasadzie to nie mam czasu na inne wątki, nad czym bardzo ubolewam Wiec rozumiem, że inni nie mają wcale lepiej i tym bardziej doceniam, że pomimo mojej nieobecności u innych mam trochę gości Jakoś ten czas coraz szybciej leci.. sama już nie wiem gdzie jeszcze szukać zasobów czasowych na odrobinę przyjemności..

Alicja - z lotosami mam problem, bo nie mam gdzie ich przechowywać. Mam małą kotłownię z temperaturą trochę za wysoką jak na lotosy, ale jakoś dają radę.. jak się ociepli idą do szklarni gdzie je trzymam do cieplej wody w oczku. W tym roku postanowiłam posadzić do okrągłych kastr (rzekomo lepiej wtedy kwitną), a teraz myślę jak ja je przechowam. Prostokątne mi się mieściły w kotłowni w kącie, jedna nad drugą, na deskach. Okrągłe kastry nie wejdą do kąta.. i jest ZONG. Ale martwić się będę jesienią. Chyba będę musiała je podzielić i rozsadzić do prostokątnych.. ale to się robi wiosną.. ale innego pomysłu jak na razie nie mam .. Mają pąki, bo je podgoniłam w szklarni.. stały tam długo, ale nie miał kto mi ich pomóc przetransportował do oczka. Za rok zmniejszam liczbę o połowę, bo mój kręgosłup takiej porcji już nie strawi za rok..

Kasya - hosty i żurawki znam na pamięć 1/10, i to są te NN

Gosiek - napęd poszedł się paść.. padł i odmówił współpracy... eM dziś naprawiał auto, bo też odmówiło współpracy, kosiarka będzie innym razem na warsztacie. Złośliwość przedmiotów martwych..

Sebek - wrzucam regularnie do folderów.. w miarę regularnie. Ostatnie miesiące nie wrzucam, bo mi komp się zapchał.. dysk zewnętrzny padł (czarna seria złośliwości przedmiotów martwych). Kasy brak, ale kupiłam nowy i czekam na przesyłkę. Mam wybór: wyciepać foty lub kupić dysk.. wybór pomiędzy dżumą a cholerą.

uUpss internet te padł.. zaraz mi wetnie wszytko co napisałam..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies