Wakacjowałam się i trochę mnie nie było, stąd opóźnienie w odpowiedziach, potem jeszcze mi zdrowie zaszwankowało i dopiero nadrabiam zaległości. Teraz już się postaram odpisywać na bieżąco
Wydaje mi się, że polewanie po liściach nie ma nic do rzeczy ale co zrobić żeby go uniknąć to niestety nie wiem .
Dzięki! Faktycznie pięknie wygląda i mnie skusiła , ciekawa jestem jak będzie za kilka lat.
Tak mam blisko i znowu się nie udało .
Wielosiły kupione w tym roku ale rosną jak na drożdżach a powojniki to jedne z pierwszych roślin w moim ogrodzie, zauroczyło mnie tępo ich wzrostu i bogactwo kwitnienia.
To hakonechloa, prawdopodobnie All Gold. Tawlina jak się rozkręci rośnie bezproblemowo. Cis David ma piękne młode przyrosty i jest wąziutki
Wyjazd ok, udał się . Ja jeszcze się zbieram ale już poczułam się troszkę lepiej.
Clematisy to Viola, Ernest Markham i Prince Charles, cieszę się że Ci się podoba, trochę się obawiałam czy trzy kolory to nie zbyt wiele w jednym miejscu.
Jak się podrukuję to muszę ogród i dom ogarnąć i trochę mi jeszcze roślin do sadzenia zostało no i jeszcze na Ciebie czekam a potem to już pewnie mi się uda dojechać .
Dzięki! Bardzo podoba mi się połączenie fioletów z czerwienią, wstawiałaś już zdjęcie bo jeśli tak to je przegapiłam.
No i jeszcze trochę fotek, zacznę od bałaganu jaki burza zrobiła, na szczęście nie połamała roślin, tylko je do ziemi poprzyginała.
W pierwszej kolejności chciałabym wsadzić coś wzdłuż tej alejki
Chciałabym wkomponować te różyczki, ale się nie upieram
Na drugim miejscu muszę koniecznie obsadzić miejsce pod altaną od strony wejścia na działkę Ściana jest od wschodniej strony i tylko z rana jest tu słoneczko, ale nie wiem do której godziny
Jak patrzę na te zdjęcia, aż nie chce mi się wierzyć, że może być ładnie
Dlatego proszę Was kochane dobre duszyczki pomóżcie mi, plisss...
Jutro może pokombinuję z tym szkicem, chociaż cienko to widzę
To moje hortensje. Ta biała jest już tak duża, że kładzie się na ziemi a w środku robi się brzydka dziura. Jak ją odmłodzić? Dużo pędów wewnątrz jest bezlistnych jakby martwych.
I moja świeżynka, funkel-nówka niezimowana bo dopiero co powstała na dniach.
Na razie mizerota, ale jak będę chuchać i dmuchać czyli podlewać i nawozić to może coś z tego będzie w miarę estetycznego?
Tę rabatkę dla odmiany nazwałam - kawałek pizzy.
Ponieważ na razie to chucherka tu same rosną i walczą o przetrwanie więc by ułatwić identyfikację podpowiadam:
3x hortensje Pink Diamond
3x miskanty Morning Light
2x rozchodnik Xenox Yellow
4x tawułki
Byłam na działeczce, pomierzyłam co nie co Tylko nie wiem, jak się zabrać za plan hehehe...
Póki co, na razie troszkę zdjęć
Tylko proszę się nie śmiać tylko wziąć pod uwagę, że działkę mam od maja
W tej chwili remontujemy delikatnie altanę, mąż ułożył alejkę i tak powolutku sobie działamy. Cieszę się ogromnie, że tu trafiłam, bo mam nadzieję, że pomożecie mi w tym, żeby działeczka była w miarę ładna i gustowna. Zdaję sobie sprawę, że to nie będzie nowoczesny ogród ale chociaż w miarę możliwości
Zdążyłam już ponasadzać chaotycznie troszkę roślinek, ale przecież zawsze można przesadzić
Odkąd zarejestrowałam się na forum, nie kupiłam ani jednej roślinki Będę czekać na Wasze sugestie. Mam nadzieję, że mi pomożecie
Po zdjęciach zobaczycie, że to nie lada wyzwanie hihihi A teraz tadam...
Zdjęcie zrobione przy wejściu na działkę
numer 1
ciąg dalszy...
numer 2
numer 3
numer 4
numer 5
numer 6 waląca się pergola
numer 7
numer 8
numer 9
numer 10 mam taką gruchę przed altaną