Ale śliczna ta trawa jasna na pierwszym zdjątku.Co to za pani ??
tawlina jarzębolistna Sem ładnie kwitnie.Mam małą sadzonkę tawliny.ale jeszcze mi nie kwitnie.I chyba w tym roku nie zakwitnie.
Bardzo ciekawy ten cis. Zupelnie inny .
Cześć Kasiu,
mam nadzieję, że wyjazd się udał i że już czujesz się lepiej.
Piękne zdjęcia ogrodu
Pashminę muszę sobie koniecznie kupić - kilka krzaczków
Czy możesz jeszcze raz napisać przy zdjęciu jakie to są Clematisy? teraz w pełnym rozkwicie i ilości to zestawienie wygląda bajecznie
Kiedy do mnie zajedziesz?
Pozdrawiam
Wakacjowałam się i trochę mnie nie było, stąd opóźnienie w odpowiedziach, potem jeszcze mi zdrowie zaszwankowało i dopiero nadrabiam zaległości. Teraz już się postaram odpisywać na bieżąco
Wydaje mi się, że polewanie po liściach nie ma nic do rzeczy ale co zrobić żeby go uniknąć to niestety nie wiem .
Dzięki! Faktycznie pięknie wygląda i mnie skusiła , ciekawa jestem jak będzie za kilka lat.
Tak mam blisko i znowu się nie udało .
Wielosiły kupione w tym roku ale rosną jak na drożdżach a powojniki to jedne z pierwszych roślin w moim ogrodzie, zauroczyło mnie tępo ich wzrostu i bogactwo kwitnienia.
To hakonechloa, prawdopodobnie All Gold. Tawlina jak się rozkręci rośnie bezproblemowo. Cis David ma piękne młode przyrosty i jest wąziutki
Wyjazd ok, udał się . Ja jeszcze się zbieram ale już poczułam się troszkę lepiej.
Clematisy to Viola, Ernest Markham i Prince Charles, cieszę się że Ci się podoba, trochę się obawiałam czy trzy kolory to nie zbyt wiele w jednym miejscu.
Jak się podrukuję to muszę ogród i dom ogarnąć i trochę mi jeszcze roślin do sadzenia zostało no i jeszcze na Ciebie czekam a potem to już pewnie mi się uda dojechać .
Dzięki! Bardzo podoba mi się połączenie fioletów z czerwienią, wstawiałaś już zdjęcie bo jeśli tak to je przegapiłam.
No i jeszcze trochę fotek, zacznę od bałaganu jaki burza zrobiła, na szczęście nie połamała roślin, tylko je do ziemi poprzyginała.