Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:19, 06 wrz 2012

Do góry
A to w zacisznym miejscu, osłoniętym od zimnych wiatrów powinny dać radę ewentualnie na pierwszą zimę trochę je okryj. Ja planuję teraz zakup 3 szt. w inne miejsce (bo teraz są tańsze i większy wybór) ale już nastawiam się na ich okrywanie, choć z zasady tego nie robię. Potwierdzam - nie są kłopotliwe. U mnie poza przycinaniem nie wymagają niczego, nawet podlewania
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:15, 06 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Asiu, sooooorki! Teraz sobie przypomniałam,że miałam dla Ciebie zrobić aktualne zdjęcia miskantów... Dzisiaj wieczorem będą razem z trzmielinami - obiecuję
Trzmieliny są kolorowe, pięknie i szybko rosną (przycinam je 3 razy w roku), ale.... mogą wymarzać Mi się ostały tylko 3 sztuki w zacisznym miejscu pod oknem kuchennym. 5szt wymarzło 2 zimy temu. Poza tym są w ogóle niekłopotliwe, nie miałam na nich nigdy żadnych szkodników, chorób itp. Aż sama się zdziwiłam słowem "żadnych"
A w kwestii wizytówki - moim zdaniem należy się ona ukończonym ogrodom, a nie takim w budowie, jak mój... Może za 2 lata, jak trochę lepiej to wszystko ogarnę

Spokojnie, na zdjęcia poczekam,
No własnie mi sie wydawało że one jakoś tak bardziej kłopotliwe są, ale skoro piszesz że nie to ok, a na przemarzanie nie ma rady, planuje jes pod scianą w zacisznym miejscu więc może się uda.
A wizytówka, to fakt wizytówka to jakieś wyróżnienie, ale wydaje mi sie że Twoj ogród może sobie na nią już pozwolić.
Zimozielony ogród przy białym domu 15:15, 06 wrz 2012

Do góry
Te "mało widowiskowe prace" w Waszym wykonaniu i tak widowiskowe! My lubimy wszystkie fotki Że nie wspomnę o tych z oglądania i kupowania roślin w tych wypasionych szkółkach
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:10, 06 wrz 2012

Do góry
Asiu, sooooorki! Teraz sobie przypomniałam,że miałam dla Ciebie zrobić aktualne zdjęcia miskantów... Dzisiaj wieczorem będą razem z trzmielinami - obiecuję
Trzmieliny są kolorowe, pięknie i szybko rosną (przycinam je 3 razy w roku), ale.... mogą wymarzać Mi się ostały tylko 3 sztuki w zacisznym miejscu pod oknem kuchennym. 5szt wymarzło 2 zimy temu. Poza tym są w ogóle niekłopotliwe, nie miałam na nich nigdy żadnych szkodników, chorób itp. Aż sama się zdziwiłam słowem "żadnych"
A w kwestii wizytówki - moim zdaniem należy się ona ukończonym ogrodom, a nie takim w budowie, jak mój... Może za 2 lata, jak trochę lepiej to wszystko ogarnę
Ogrodomania Oli 11:59, 06 wrz 2012

Do góry
Ola, w takim ogrodzie - smutno???? No nie żartuj
Pozachwycałam się Twoim ogrodem, a Twoje jesienne smuteczki będziemy przeganiać w sobotę Do zobaczenia!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:14, 06 wrz 2012

Do góry
Mieć to ja mam gdzie, tylko donic mi szkoda... Moje jednak postoją w garażu. Póki co donice cenniejsze niż rośliny w nich
A w powyższym wątku - oprócz zimowania bukszpanów - fajnie było pooglądać zdjęcia z początków Twojego ogrodu Danusiu, porównać z tym co jest teraz - widać jak zmieniają się trendy w ogrodnictwie, Twoje upodobania, a wraz z nimi ogród Ten rok jest zdecydowanie rokiem traw u Ciebie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:53, 06 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Bukiet od Witka Wszystko, co lubię: białe róże, zielone hortensje, trawki, lilie orientalne o pięknym zapachu.

Ale KLASA!

KLASA I STYL
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:39, 06 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bukiet od Witka Wszystko, co lubię: białe róże, zielone hortensje, trawki, lilie orientalne o pięknym zapachu.

Ale KLASA!

Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:00, 06 wrz 2012

Do góry
Jedno popołudnie mnie nie było i już impreza mnie ominęła
Gratuluję!!! 7 setek od stycznia zaledwie! To wychodzi....... po 100 na miesiąc!
Buziole!
Na fotce limka od Ciebie - dla Ciebie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:48, 06 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Urszulla, Betysia, Marzena, Agnieszka (Wieloszka),Kindzia, Mira68, Grapaka, Evchen- mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam Bardzo dziękuję i cieszę się, że komuś oprócz mnie też się szachownica podoba

Mam fajny pomysł na minimalistyczne kółko wypełnione jasnym żwirem kwarcytowym wraz z drugim mniejszym kółkiem w środku obsadzonym np. hebe
Czy ktoś chętny zaadoptować kółka?Evchen u Ciebie jest jeszcze miejsce? Ja już nie mam miejsca, niestety. Szkoda, że dopiero teraz przychodzą mi takie złote pomysły, jak już miejsca brak

Twoje złote pomysły są naprawdę na wagę złota
Dawaj .. na pewno ktoś znajdzie miejsce U mnie Madżenkowe kółeczko będzie obsadzone świerkiem z tyłu, w środku rohanem obelisk i kulkami.. najprawdopodobniej...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:31, 05 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga jak mojemu M powiedzialam z kim się spotkalam to tez się nie denerwował Musimy wreszcie imprezę z Panami urządzić Może na wykopywanie potwora? Przecież siłę roboczą potzrebujemy do tego potwora

No koniecznie! Przecież nie będziemy same z potworami walczyć - rycerzy w lśniących zbrojach nam potrzeba (rycerz brzmi ładniej niż siła robocza )

Bardzo ładnie brzmi to musimy jakiś termin uzgodnić dla naszych rycerzy
Ogród Sylwii od początku :) 18:51, 05 wrz 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Agnieszka - macham z pozdrowieniami w Twoim kierunku (to teraz takie modne na forum) buziolek

No tak, trza iść z duchem czasu! Więc zamiast pozdrawiać również macham

Tyle razy czytałam o przygotowaniu ziemi pod sadzenie roślin i ciągle robię te same błędy. Ale napisałaś krótko i na temat: przekopanie+żyzna ziemia+piasek - i dodam sobie jeszcze jeden Twój "plusik" napisany kiedyś u mnie: +lekkie podwyższenie rabaty Zapisałam w pamięci - mam nadzieję na zawsze
Duży buziol! Upssss przepraszam, cofam ten buziol i..... macham

Dlatego wstrzymuję wszelkie nowe nasadzenia aż przygotuję poprawnie ziemię aby potem nie bawić się z balansowaniem łopatą pomiędzy roślinami i ponowne przekopywanie ... No i oczywiście podwyższenia na rabatach Wiem , że masz w ogrodzie porobione drenaże to również dobre rozwiązanie w przypadku płaskiego ogrodu ....

Oczywiście odmachuję

Mądry czlowiek po szkodzie .... Niektore rabaty na nowo przekopuję....
Buziole i macham
Ogród Sylwii od początku :) 17:36, 05 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Agnieszka - macham z pozdrowieniami w Twoim kierunku (to teraz takie modne na forum) buziolek

Tyle razy czytałam o przygotowaniu ziemi pod sadzenie roślin i ciągle robię te same błędy. Ale napisałaś krótko i na temat: przekopanie+żyzna ziemia+piasek - i dodam sobie jeszcze jeden Twój "plusik" napisany kiedyś u mnie: +lekkie podwyższenie rabaty Zapisałam w pamięci - mam nadzieję na zawsze

Ja dodam jeszcze jedno - kompost!!! Może być zamiast ziemi z worka Ja właśnie dzisiaj cały front przekopałem (i nie tylko ) i dodałem własnego kompostu - mam nadzieję, że to już jest kompost, bo do tego ze zdjęć Danusi brakuje mu duuużo

Macham do Was ffffszystkich!
Ogród Sylwii od początku :) 15:34, 05 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Dlatego wstrzymuję wszelkie nowe nasadzenia aż przygotuję poprawnie ziemię aby potem nie bawić się z balansowaniem łopatą pomiędzy roślinami i ponowne przekopywanie ... No i oczywiście podwyższenia na rabatach Wiem , że masz w ogrodzie porobione drenaże to również dobre rozwiązanie w przypadku płaskiego ogrodu ....

Oczywiście odmachuję
Ogród Sylwii od początku :) 14:25, 05 wrz 2012

Do góry
Syla napisał(a)

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:54, 05 wrz 2012

Do góry
Gabi napisał(a)
Cześć Wieloszko!
Piszę, żeby móc obserwować Twój wątek i zaznaczyć tę funkcję "ptaszkiem"
Wcześniej nie wiedziałam jak to się robi.
No i oczywiście, piszę żeby Cię pozdrowić

Odpozdrowiłam u Ciebie - i przy okazji pogroziłam paluszkiem
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:47, 05 wrz 2012

Do góry
Gabi czytałam u Danusi o wątpliwościach dot.sadzenia drzewka (brzozy?) i wpadłam w poszukiwaniu fotek, jakiejś realcji z przebiegu prac, a tu nic! Oj Ty, Ty! Musisz się poprawić
Pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:41, 05 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aga jak mojemu M powiedzialam z kim się spotkalam to tez się nie denerwował Musimy wreszcie imprezę z Panami urządzić Może na wykopywanie potwora? Przecież siłę roboczą potzrebujemy do tego potwora

No koniecznie! Przecież nie będziemy same z potworami walczyć - rycerzy w lśniących zbrojach nam potrzeba (rycerz brzmi ładniej niż siła robocza )
Ogród Sylwii od początku :) 11:49, 05 wrz 2012

Do góry
justi napisał(a)
Syla, żurawy masz najładniejsze na Ogrodowisku W ogóle piękny ogród, taki dojrzały przez te duże rośliny, jakby miał z 10 lat.

Lepiej bym tego nie ujęła! Pozdrawiam Syla!
Ogród Dominiki 11:31, 05 wrz 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Domi, ten klon pensylwański to mnie zaskoczył, myślałam, że ma bardziej oliwkową korę, a na zdj. wygląda jak kora brzozy. Pokażesz go w całości? Przebarwia się na jesień?

Pokażę Z tym przebarwianiem się jest słabo. Miał się przebarwiać, ale nie jest zbyt dekoracyjny ani latem, ani jesienią. Ot takie sobie nijakie drzewo.

Wprawdzie nie mam klona pensylwańskiego tylko "Red sunset" ale jego wyglądem jestem równie rozczarowana . Cały rok taki nijaki, a jesienne magiczne przebarwienie widziałam raz i tylko przez 2 dni - potem wiatr zdmuchnął wszystkie piękne czerwone liście Na dodatek posadziłam go w eksponowanym miejscu, owszem rośnie ładnie i dlatego M. nie zgadza się na przesadzenie, a już oczyma duszy widzę np. platana jako zastępstwo...

Domi zdjęcia jak zwykle magiczne !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies