Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 12:41, 05 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Aga jak mojemu M powiedzialam z kim się spotkalam to tez się nie denerwował Musimy wreszcie imprezę z Panami urządzić Może na wykopywanie potwora? Przecież siłę roboczą potzrebujemy do tego potwora

No koniecznie! Przecież nie będziemy same z potworami walczyć - rycerzy w lśniących zbrojach nam potrzeba (rycerz brzmi ładniej niż siła robocza )
Wieloszka 12:54, 05 wrz 2012

Gabi napisał(a)
Cześć Wieloszko!
Piszę, żeby móc obserwować Twój wątek i zaznaczyć tę funkcję "ptaszkiem"
Wcześniej nie wiedziałam jak to się robi.
No i oczywiście, piszę żeby Cię pozdrowić

Odpozdrowiłam u Ciebie - i przy okazji pogroziłam paluszkiem
popcorn 12:57, 05 wrz 2012

Uśmiałam się z siły roboczej i rycerzy To musi działać! Muszę wypróbować na moim M, może chętniej będzie kopał
Madzenka 19:31, 05 wrz 2012

Wieloszka napisał(a)

Aga jak mojemu M powiedzialam z kim się spotkalam to tez się nie denerwował Musimy wreszcie imprezę z Panami urządzić Może na wykopywanie potwora? Przecież siłę roboczą potzrebujemy do tego potwora

No koniecznie! Przecież nie będziemy same z potworami walczyć - rycerzy w lśniących zbrojach nam potrzeba (rycerz brzmi ładniej niż siła robocza )

Bardzo ładnie brzmi to musimy jakiś termin uzgodnić dla naszych rycerzy
Gardenarium 10:44, 06 wrz 2012

Potwierdzam z donicami. najlepiej zadołowac , oczywiście jak macie gdzie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/748-zimowanie-bukszpanow-w-donicach

Instagram Ogrodowiska
Wieloszka 11:14, 06 wrz 2012

Mieć to ja mam gdzie, tylko donic mi szkoda... Moje jednak postoją w garażu. Póki co donice cenniejsze niż rośliny w nich
A w powyższym wątku - oprócz zimowania bukszpanów - fajnie było pooglądać zdjęcia z początków Twojego ogrodu Danusiu, porównać z tym co jest teraz - widać jak zmieniają się trendy w ogrodnictwie, Twoje upodobania, a wraz z nimi ogród Ten rok jest zdecydowanie rokiem traw u Ciebie
Joaska 14:52, 06 wrz 2012

Aga mam prośbę ogromniasta do Ciebie - i tu bardzo szeroko i ładnie się uśmiecham....
Proszę Cie zrób aktualne zdjęcie tej rabatki z 3 trzmielinami na pniu
jakoś do tej pory mnie trzmieliny nie przekonywały ale ta twoja rabatka tak mi się podoba że sobie chyba zafunduje trzmieliny żeby je już podrosnąć. Są kłopotliwe??

edit:
I jeszcze jedno dlaczego Mała ogrodniczka nie ma swojej wizytówki jeszcze na forum - proszę się poprawić i zakładać raz dwa wizytówkę!
Wieloszka 15:10, 06 wrz 2012

Asiu, sooooorki! Teraz sobie przypomniałam,że miałam dla Ciebie zrobić aktualne zdjęcia miskantów... Dzisiaj wieczorem będą razem z trzmielinami - obiecuję
Trzmieliny są kolorowe, pięknie i szybko rosną (przycinam je 3 razy w roku), ale.... mogą wymarzać Mi się ostały tylko 3 sztuki w zacisznym miejscu pod oknem kuchennym. 5szt wymarzło 2 zimy temu. Poza tym są w ogóle niekłopotliwe, nie miałam na nich nigdy żadnych szkodników, chorób itp. Aż sama się zdziwiłam słowem "żadnych"
A w kwestii wizytówki - moim zdaniem należy się ona ukończonym ogrodom, a nie takim w budowie, jak mój... Może za 2 lata, jak trochę lepiej to wszystko ogarnę
Joaska 15:15, 06 wrz 2012

Wieloszka napisał(a)
Asiu, sooooorki! Teraz sobie przypomniałam,że miałam dla Ciebie zrobić aktualne zdjęcia miskantów... Dzisiaj wieczorem będą razem z trzmielinami - obiecuję
Trzmieliny są kolorowe, pięknie i szybko rosną (przycinam je 3 razy w roku), ale.... mogą wymarzać Mi się ostały tylko 3 sztuki w zacisznym miejscu pod oknem kuchennym. 5szt wymarzło 2 zimy temu. Poza tym są w ogóle niekłopotliwe, nie miałam na nich nigdy żadnych szkodników, chorób itp. Aż sama się zdziwiłam słowem "żadnych"
A w kwestii wizytówki - moim zdaniem należy się ona ukończonym ogrodom, a nie takim w budowie, jak mój... Może za 2 lata, jak trochę lepiej to wszystko ogarnę

Spokojnie, na zdjęcia poczekam,
No własnie mi sie wydawało że one jakoś tak bardziej kłopotliwe są, ale skoro piszesz że nie to ok, a na przemarzanie nie ma rady, planuje jes pod scianą w zacisznym miejscu więc może się uda.
A wizytówka, to fakt wizytówka to jakieś wyróżnienie, ale wydaje mi sie że Twoj ogród może sobie na nią już pozwolić.
Wieloszka 15:19, 06 wrz 2012

A to w zacisznym miejscu, osłoniętym od zimnych wiatrów powinny dać radę ewentualnie na pierwszą zimę trochę je okryj. Ja planuję teraz zakup 3 szt. w inne miejsce (bo teraz są tańsze i większy wybór) ale już nastawiam się na ich okrywanie, choć z zasady tego nie robię. Potwierdzam - nie są kłopotliwe. U mnie poza przycinaniem nie wymagają niczego, nawet podlewania