Pani Danusiu! W przyszłym tygodniu zabieram się do roboty! Póki co jest mi tu dobrze w tych ogrodowych porażakch

pogodziłam się już z tym, a może inni na moim przykładzie będą wiedzieć jak nie postępować z roślinami , hahah Postanowiłam ściągnąć tę folię ale potrzebuję paru konkretów. Zrobiłam dzisiaj zdjęcia roślinom z bliska, prosze o opinię czy to żle wygląda?Co robić z opadłymi igłami z tuji i innych? Myślałam że jak obłożę większymi kamieniami, to będzie łatwo wciągać odkurzaczem..

wi
Czym wzbogacić glebę? Zasilałam późną wiosną te rośliny substral osmocote
( wsypywałam pod rośliny pod folię, ale nie mieszałam z ziemią) nie mam swojego kompostu, co kupić? Na koniec wyłożyć korą? Co zrobić żeby było mało chwastów, bo mam średnio raz w tygodniu(cała sobota ) czas na prace ogrodowe, w tygodniu udaje mi się wygospodarować godzinę dziennie na podlewanie Co zrobić z kompozycją? Czy rzeczywiście jest tego za duzo? Bo dla mnie to trochę biednie wygląda...
i nie wiem z czym mogę łączyć te kwaśnolubne rośliny, czy coś tam mogę dorzucić ozdobnego ? Mam pytanie co robić z tymi iglakami, które są wysuszone od środka a na zewnątrz zielone?
Np. Tuje ładnie wyglądają ale w środku suche igły, puste itp. W tym zakątku wiatr zupełnie rozłożył jedno drzewko i nie wiem czy wiązac czy już je usunąć bo nie wygląda ładnie
Czytałam o hortensach w Pani artykułach i dowiedziałam się że niektóre później kwitną, ale nie wiem dokładnie co to był za gatunek i czy ta moja ma jeszcze czas?
Od teraz będę sobie pisała w zeszycie co dokładnie kupuję, bo póki jest w doniczce sklepowej to wiem co mam ale jak już włożę do ziemi do kicha, nie mam głowy do tego . Pozdrawiam serdecznie!