Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

Zana 07:44, 15 lip 2016

U nas też pogoda "pod psem".
Bea, Ty masz zbiornik wody na 10 milionów litrów?????
anabuko1 07:48, 15 lip 2016

Te ostanie, niebieskie, to goryczki ??
Śliczne
I w ogóle ładnie w ogrodzie
Iwk4 07:55, 15 lip 2016

Beatka, jak poziom wody. U mnie przestaoo padać. Wichura przegoniła deszcz.
Ooo, widzę słonko
jolanka 09:23, 15 lip 2016

LyraBea napisał(a)
Haaa, to już nie pierwszy raz, że my się we własnych wątkach mijamy...Dopiero co wróciłam od Ciebie
U mnie zalewa ogród non stop lejąca się z nieba od kilku godzin ściana deszczu. Boję się, że po takich podtopieniach wszystko zacznie gnić
Przy tarasie trawnik w wodzie ponad kostki...10000m3 zbiornik na deszczówkę już nie chce przyjmować więcej wody.
Cieszę się, że nie poddałaś się i z nowymi siłami wyruszyłaś popsuć szyki wrednemu deszczowi co to Ci chciał trawnik zdemolować.

Oglądam od rana co dzieje się w Trójmieście Mam tam bliską rodzinę a oni sa teraz w górach

Mam nadzieje, ze woda nie wyrządziła wielu szkód u Ciebie. Po takich przygodach, należy nam sie trochę szczęścia
Makusia 09:58, 15 lip 2016

Beti gdzieś mi umknęło zdjęcie z widokiem z okna...cofam się do 73 strony....i co patrzę???? r e w e l a c j a ! ! ! Warto było czekać, trawnik się odpłacił za Twój wysiłek! W O W !
Margo 10:39, 15 lip 2016

Beata, jak u Ciebie ? Mam nadzieję, że ogród nie jest pod wodą.
U mnie, 100 m od mojego domu wszystko zalane, domy, samochody, normalnie dramat.
Nas uratował kanał z oczyszczalni, ale jakby to dłużej trwało to byłoby źle. Za płotem mam ogromne jezioro zamiast łąk...
Zana 10:45, 15 lip 2016

Właśnie czytam że w Trójmieście dramat, Bea daj znać jak tam u Ciebie! Mam nadzieję, że armagedon Cię tym razem oszczędził!
Marga 15:49, 15 lip 2016

Beatko, wszystko w porządku? Powódź Wam nie zagraża?
Trawniczek wyszedł miodzio! Pięknie sie prezentuje.
U mnie nornica na razie dała spokój z ryciem trawnika. 4 razy zasypałam jej ciężką pracę więc dała spokój i przeniosła się dalej A chwasty się wyplewi.
Pozdrawiam
Cieszę się , że załapałam się na zdjęcia z ogrodu Toszki
Makusia 15:55, 15 lip 2016

Toszkowy avatarek
LyraBea 19:00, 15 lip 2016

Dzień dobry.
Przepraszam, że tak późno odpisuję a i tak na szybciutko, bo dzisiaj mam dzień, gdy wszystko mi się naraz na głowę zwala.
Spieszę uspokoić, że u mnie po ponad 12 godzinnej ulewie non stop szkód większych nie zaobserwowałam. Nie wiem jeszcze jak się ma strych, czy tam nie popodciekało, ale to co zdążyłam obejść, sprawdzić jest OK. Nie było za wesoło, bo woda zaczęła dostawać się pod taras. Nawet kanalizacja sobie zaczynała przestawać dawać radę, ale na szczęście skończyło się tylko na dziwnych odgłosach. 20cm woda rano spłynęła i już jest OK. W nocy autentycznie się bałam a ulewa wydawała się nie mieć końca. Słyszałam tylko co chwila odgłos syren i coraz to intensywniejsze opady na okna połaciowe. Dziękuję Wam za troskę.
Toszka napisał(a)
letnia kwasolubna z zeszłego i tego roku

Pięknie u Ciebie. Dziękuję za zdjęcia. Faktycznie żurawina niemal ukryta wśród traw i wrzosów. Bardzo urokliwie. Zdjęcia zapisane w inspiracjach. Rozejrzę się po żurawinie w sklepach.

Anusia napisał(a)
Beata u nas też wczoraj jak zaczęło padać po godzinie 12-ej, ulewa za ulewą. Do dzisiejszego ranka siąpi. Marchew sprawdziłam gigantów nie ma ale do zupy się nada
Było wyjątkowo niebezpiecznie i nie pamiętam, kiedy ostatni raz coś podobnego przeżyłam. Widzę, że i w Twoich rejonach to samo.
Zana napisał(a)
U nas też pogoda "pod psem".
Bea, Ty masz zbiornik wody na 10 milionów litrów?????
No widzisz jakie ja głupoty po nocy wypisywałam. Chyba ze strachu. Oczywiście zbiornik ma 10m3 czyli 10000 litrow
Iwk4 napisał(a)
Beatka, jak poziom wody. U mnie przestaoo padać. Wichura przegoniła deszcz.
Ooo, widzę słonko
Fatalna pogoda. Dobrze, że jutro ma być ładnie. U Ciebie w ogrodzie i z domem wszystko dobrze mam nadzieję.
jolanka napisał(a)

Oglądam od rana co dzieje się w Trójmieście Mam tam bliską rodzinę a oni sa teraz w górach

Mam nadzieje, ze woda nie wyrządziła wielu szkód u Ciebie. Po takich przygodach, należy nam sie trochę szczęścia
Trójmiasto sparaliżowane, dużó zniszczeń. U nas też pozalewało ludzi, do tej pory rzeka deszczu płynie sobie ulicą, ale u mnie z ogrodu wszystko spłynęło. Tym razem lekko pod górkę okazało się zbawienne, bo nigdzie woda mi nie stoi.
Makusia napisał(a)
Beti gdzieś mi umknęło zdjęcie z widokiem z okna...cofam się do 73 strony....i co patrzę???? r e w e l a c j a ! ! ! Warto było czekać, trawnik się odpłacił za Twój wysiłek! W O W !
Przelany ten trawnik, wypłukany bez litości, ale już jest zielono i dobrze. Przestałam się przejmować drobiazgami jak kilka placków łysych w trawniku.
Margo napisał(a)
Beata, jak u Ciebie ? Mam nadzieję, że ogród nie jest pod wodą.
U mnie, 100 m od mojego domu wszystko zalane, domy, samochody, normalnie dramat.
Nas uratował kanał z oczyszczalni, ale jakby to dłużej trwało to byłoby źle. Za płotem mam ogromne jezioro zamiast łąk...
Też zastanawiałam się, co u Ciebie, jak sobie Twoja okolica radzi z deszczem. Dobrze, że u Ciebie wszystko w porządku.
Zana napisał(a)
Właśnie czytam że w Trójmieście dramat, Bea daj znać jak tam u Ciebie! Mam nadzieję, że armagedon Cię tym razem oszczędził!
Amargedon nade mną byl, ale cud jakiś, że oszczędził.
Marga napisał(a)
Beatko, wszystko w porządku? Powódź Wam nie zagraża?
Trawniczek wyszedł miodzio! Pięknie sie prezentuje.
U mnie nornica na razie dała spokój z ryciem trawnika. 4 razy zasypałam jej ciężką pracę więc dała spokój i przeniosła się dalej A chwasty się wyplewi.
Pozdrawiam
Cieszę się , że załapałam się na zdjęcia z ogrodu Toszki

Ech ta przyroda. A to ulewa a to maleńki futrzak a potrafią nerwów napsuć. Chwasty też zaczynaja mi dokuczać. Coraz więcej ich i więcej a ja nie mam jak wypielić, bo mokro. No i wiesz co? PO prostu nie chce mi się i nie zmuszam się.
Fajnie, że Toszka wstawiła swoją kwasolubną. Łaaadnie ma. Ech...
Makusia napisał(a)

Toszkowy avatarek