Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

alis 16:33, 15 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Po wczorajszym deszczowym i bardzo wietrznym dniu ogród posprzątałam.
Róże kwitnące ucierpiały najbardziej - wszystko ścięłam.

Kilka zdjęć zrobiłam, pochmurno i znowu pada

Bez problemu wczorajszy dzień z róż kwitnących obecnie przetrwały Pomponella i Summer Song.

Śliczne są, znaku śladu na nich nie ma, że jakiś żywioł je dotknął.
Moje bailando całe obsypane a J.W.Goethe ma mocno łepki pozwieszane. Pozostałe jako, że w pąkach jeszcze nie ucierpiały.
alis 16:36, 15 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Jeżówki bardzo miło mnie zaskoczyły, po takiej nawałnicy stoją nienaruszone jak świece

Cudna kolekcja jeżówek Mirelko! Ta pierwsza to jak się zwie?
amelia_b 16:44, 15 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Nie zamówiłam jeszcze. Cena bardzo przyzwoita, przecenione są, ciekawe jak faktycznie wyglądają. Muszę przejrzeć jeszcze ich ofertę.

Jeżówki mam pierwszy sezon i bardzo je polubiłam
Ja swoje jak dostałam we wrześniu tamtego roku to były z gołymi korzeniami i na dodatek przycisnę na 10 cm, też gdzieś tak za nie płaciłam wyglądały podejrzanie
jolka 22:04, 15 lip 2016

Super masz jeżówy, Mirelka Wcale się nie dziwię, że je polubiłaś. Są śliczne i bardzo długo kwitną. Ja muszę sobie dokupić jakiś krzaczek jeszcze, bo jedna mi wypadła przez zimę. Róże też śliczne.

zoja 23:36, 15 lip 2016

Patrze na zdjecia ogrodu, ktore wstawiasz (i nie tylko Ty) i obiecuje sobie, ze za rok tez bede miala cos rownie pieknego do pokazania... ...chcialabym bardzo Wam dorownac
olga80 17:45, 16 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Po wczorajszym deszczowym i bardzo wietrznym dniu ogród posprzątałam.
Róże kwitnące ucierpiały najbardziej - wszystko ścięłam.

Kilka zdjęć zrobiłam, pochmurno i znowu pada

Bez problemu wczorajszy dzień z róż kwitnących obecnie przetrwały Pomponella i Summer Song.

kusisz mnie tą Summer Song muszę poszukać jej miejsca u mnie ma piękną budowę kwiatu.U ciebie na jakim stanowisku rośnie ?? i jaki ma kolor czysto pomarańczowy czy się zmienia ? dużo pytań mam

Mirellko masz piękne rabaty nie mogę się napatrzeć stworzyłaś swój kawałek raju

Byłam dziś w kilku szkółkach jeżówek brak zła jestem i obejrzałam ogród Lindsay80 ma piękne rabaty pewnie coś ściągnę do siebie
Madzenka 13:27, 17 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Orientujesz się czy ona na jednym krzaku ma różne kolory kwiatów? Wygoglowałam i wydaje mi się, że tak, a moja cała żółta
Biała lawenda bardzo mi się podoba. Ciekawe jak przezimuje.

Jezowki Cheyenne jesli w tym roku sa zółte to juz sie nie wybarwia. Jakie beda za rok, czy zmienia wybarwienie nie wiem, bo mi zima dwa lata temu zginęły, nie wylazły wiosną
MirellaB 17:59, 17 lip 2016

ag_zie napisał(a)
Lubię te Twoje kolory

Chciałam mniej kolorów, ograniczoną ilość gatunków, ale jednak to nie dla mnie. Podoba mi się ta różnorodność. Rosliny przekwitają, a następnie zakwitają, ciągle coś się dzieje - lubię tak
MirellaB 18:01, 17 lip 2016

alis napisał(a)

Śliczne są, znaku śladu na nich nie ma, że jakiś żywioł je dotknął.
Moje bailando całe obsypane a J.W.Goethe ma mocno łepki pozwieszane. Pozostałe jako, że w pąkach jeszcze nie ucierpiały.

Te dwie róże nie wzruszone deszczem. Bardzo jestem z nich zadowolona. Piękny mają kolor, zwłaszcza Summer Song
MirellaB 18:02, 17 lip 2016

alis napisał(a)

Cudna kolekcja jeżówek Mirelko! Ta pierwsza to jak się zwie?

To jeżówka Secret Affair