A jakbys przy ścianie zrobiła żywopłot buksowy, albo kostki buksowe w niewielkich odstępach (tylko wtedy dużo więcej cięcia) do wysokości okien, a przed buksami dać np. Carex ice dance albo liriope albo właśnie runianke?
Wybacz ale nie potrafię rysować w profesjonalnych programach dlatego narysowałam w paint w dodatku na innym zdjęciu mi się nakleilo
Oprócz tej,którą wczoraj kupiłam mam tylko jedną różę na pniu. Kupiłam ją w zeszłym roku, na zimę nie zabezpieczałam, ale zima w tym roku była nietypowa. Tak więc nie mam w tym temacie doświadczenia. Generalnie, nic nie zabezpieczam na zimę - u mnie jest szkoła przetrwania
Co do cięcia - tą różę na pniu, cięłam na średnicę ok 20 cm. Teraz jest bardzo ładna - dosyć gęsta, zaczyna trzecie kwitnienie. Szczerze powiem, że nie wiem, czy zależy to od odmiany, czy od cięcia.
Spróbuj w przyszłym roku obciąć je tak samo a wtedy się przekonasz.
Pozdrawiam
Czy to Solar flare?? /myślę od roku czy ją chce/
No i wogóle jakie zdjęcia!! i moje klimaty-ten kosz i to co w nim cudne.. a hakone takiej to się chyba nie doczekam w tym moim piachu.. mam plan przesadzić je do doniczek z lepszą ziemią i podlewać. Piękne je masz
W sumie to mam taki koszyk tylko czeka na wyjścia do lasu i chyba go nie obsadzę, ale do myślenia mi dałaś