Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 21:22, 31 lip 2016

Bogusiu u mnie co dziennie teraz pada mocniej lub lżej, pociecha że podlewać nie trzeba

Wiolka Southern Belle jest wysoka, różowa i ma jasne pędy

Agnieszko mnie też się czasem zdarzało

Donia od deszczu tak szybko nie łapią chorób bo temperatura wody jest w miarę wyrównana, a jak jest upał i ktoś leje lodem ze studni to łapią szybko choróbska

Gosiu u mnie pisaeczek to woda latem szybciutko wsiąka, najgorzej jest wiosną bo robi się jezioro i wsiąkać nie chce, wtedy wynoszę ą wodę w wiadrach by bagno się nie zrobiło.

Reniu u mnie też w tym roku dużo traw wymarzło, miskanty dostały dość mocno, ale te najstarsze przetrwały bardzo dobrze, najgorzej przezimowały mi rozplenice bo z 10 nie mam ani jednej.
Ogólnie to dosadzam sukcesywnie miskanty i rozplenice bo ogólnie to dobrze u nas zimują, tylko ten rok taki okropny. Na forum królują seslerie trzcinniki i molinie, te nie mają problemów z zimowaniem i dużo wcześniej startują

Kasiu dziękuję bardzo
Luki 21:27, 31 lip 2016

Troszkiem się fstydze moje gryzmoły pokazywać ale zdecydować się nie potrafię na wersje rabaty wejściowej

Pierwsza wersja to śtożki Cisowe, na pniu trzmieliny pod nimy azalie japońskie, przed wszystkim dwie grupy żurawek i jedna hosty.

Druga wersja to samo stożki i trzmieliny, przed nimi haconechloa z funkiami, po lewej dwie hortensje, a przed nimi żurawka Gunsmoke, lub 3 azalie japońskie.
AsiaK_Z 21:37, 31 lip 2016

Chciałabym umieć tak gryzmolić Zaglosuję na pierwszą wersję
anna_t 21:40, 31 lip 2016

symetria niby passe ale mi się 1 wersja podoba
a moze za trzmieliny gracka dac? dzisiaj spodobało mi sięu Ewy połaczenie tujek z ml
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1917-co-z-tym-ogrodeczkiem-poczac?page=1488
Sebek 21:47, 31 lip 2016

Luki napisał(a)
No i bylinowa do której mam teraz mieszane uczucia bo wszystko nie kwitnie tak jak chciałem, a najbardziej hortensje mnie zdenerwowały bo wyrosły na półtorej metra 3 krzewy, a kwiat jest jeden no i teraz brakuje mi traw.

Najgorsze jest to, że nawet bardzo źle wyglądające miejsca na zdjęcich są ok i teraz wpuść tu gościa... to rozczarowanie...

Tu muszę pozmieniać, bo źle to wygląda, a to sam przód rabaty

Łukasz - pieprz*sz! Idealna jest
Sebek 21:47, 31 lip 2016

Luki napisał(a)
No i bylinowa do której mam teraz mieszane uczucia bo wszystko nie kwitnie tak jak chciałem, a najbardziej hortensje mnie zdenerwowały bo wyrosły na półtorej metra 3 krzewy, a kwiat jest jeden no i teraz brakuje mi traw.

Najgorsze jest to, że nawet bardzo źle wyglądające miejsca na zdjęcich są ok i teraz wpuść tu gościa... to rozczarowanie...

Tu muszę pozmieniać, bo źle to wygląda, a to sam przód rabaty

Łukasz - pieprz*sz! Idealna jest
lindsay80 21:48, 31 lip 2016

dla mnie też wersja nr 1
Donia72 21:51, 31 lip 2016

A jakie kanciki, jak żyleta
Luki 22:13, 31 lip 2016

Asiu dziękuję za głos

Aniu ładnie by to wyglądało, ale miskanty to olbrzymie trawy i miejsca na nie braknie, a jednak nie chce tego zmieniać za rok bo to rabata, która przeszła u mnie w ogrodzie chyba najwięcej metamorfoz co jedna to gorsza
No ja właśnie nie wiem czy wytrzymam z tą symetrią

Sebek patrzcie sobie, aż dwa razy mnie ochrzanił na żywo też by cię sporo jej miejsc irytowało, a jednego zarzucić jej nie można, fotogeniczności

Edyto ta wersja najdłużej leżała na papierze i doszła druga bo jakoś symetria mnie gryzie, ale nadal nie wiem

Donia no tyle z kancików, że już wąsy wystają i trzeba by poprawiać ale zdrowy na szczęście jestem
Iwk4 23:07, 31 lip 2016

Ja nie lubię symetrii. Rośliny nie rosną idealnie. Zawsze burzą wzrostem i pokrojem jednorodność. Dlatego jestem za 2.

A bylinowej się czepiasz
Sebek miał po dwakroć rację