Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 12:24, 02 gru 2012

Do góry
Tak jakoś mi się skojarzyło z Recycling band stylowo, wesolo i oryginalnie!
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:09, 02 gru 2012

Do góry
Witaj w nowym świecie
Norweski ogródek... 12:07, 02 gru 2012

Do góry
Zaczarowana Agnieszko, mieszkasz w pieknym kraju i jesteś w nim szczęśliwa. Szczęście przebrzmiewa przez każdą stronę Twojego wątku!
Moim marzeniem jest wybudować dom na skarpie z olbrzymim tarasem widokowym. Ty to już masz, zazdraszczam pozytywnie ogrodowiskowo
W Polsce domy drewniane są bardzo żadkie, ktoś kiedyś tzw kandajskimi sposo wyrządził krzywdy tej technologii.
Mam dom drewniany ale na konstrukcji stalowej z oknami aluminiowymi. Ile się wszyscy nadziwili dlaczego nie budujemy murowanego!!!! Jakoś nikt nie mógl zrozumieć że nigdy w życiu nie zamieniłabym zapachu desek świerkowych na bloczko betonowe....
Tylko nie wiem dlaczego na elewację dałam się namówić na świerk syberyjski zamiast na sosnę. Twoja elewacja powaliła mnie na kolana a widok całej ulicy w takich kolorach jest zniewalający!
Buziam i będę zagladać aby podziwiać te wspaniałe widoki!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:30, 02 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
O róże się nie martw, sypnij więcej kory i dadzą radę...i odpocznij, pogoda nie do wyjścia, a ty zmęczona gonitwą
udanej niedzieli

Dam radę tylko muszę dojrzeć Miłego dnia
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:29, 02 gru 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Oj piękne wianki i lampiony były wczoraj u Danusi, aż oczywiście się chce coś zrobić.
A puki co na parapecie .....

Urzekły mnie te zdjęcia ! Klasa!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:23, 02 gru 2012

Do góry
Irenko brzydko i szaro u nas a wczoraj nei zdązyłam okopczykować róż... Nie chce mi się iść na ogród....
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:57, 02 gru 2012

Do góry
I lekko spóźnione gratulacje z okazji 200 tki!
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:55, 02 gru 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Może nie kwitnie, ale wygląda kolorowo...... foto tego nie oddaje, ale aż mi się micha roześmiała od ucha do ucha to takich wyraźnych kolorów..

Aniu masz masę kolorów w ogrodzie, u mnie tyle nie ma po prostu masz cudne widoki

Aniu ci to jest to bialo-zielone w kształcie kuli- poduchy na zdjęciu. Piekne i nie wymarza?

Ps już doczytałam gęsiówka kaukazka ! Dopisuję do listy chciejstw.
Rododendronowy ogród II. 10:51, 02 gru 2012

Do góry
Bożenko witaj w ten zimny oszroniony dzień.
A odnośnie pisania o czymś konkretnym to mam prośbę abyś pokazywala nam ogród o każdej porze roku. Pokazuj proszę rośliny, gatunki, które masz a zwłaszcza pisz proszę o zabiegach jakie wykonujesz wkoło nich. Zima to najlepszy okres na pobieranie nauk a Twoja wiedza i doświadczenie jest ogromne. Chcemy się Bogdziu od Ciebie uczyć.
Może zróbmy pantheon Bogdziowych rh? Potem azali, potem róż, potem drzew, itd
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:35, 02 gru 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Hej Marzenko!
Fajna sprawa! Mam programator czasowy który w taryfie włącza pralkę, to chyba to samo? Pewnie tak Więc kolejny by się przydał - zupełnie o tym nie pomyślałam!
Dzięki za rady! Brr... minus 5? jakoś nie mogę pogodzić się z myślą że zima...

Karola w pralce mam wbudowany programator ale programatory oroste i bardziej skomplikowane są w każdym markecie w części z elektryką. Można kupić na kilkadziesiąt złotych a nawet za 100 zł...
Ale tak naprawdę niczym się nie różnią, każdy ma tarczę do ustawiania zakresu godzin
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:12, 02 gru 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Udanej imprezki Marzenko

Dziekuje Julka, już po Byłam kierowcą więc umiarkowana zabawa. Ponieważ byliśmy ze znajomymi daleko poza Wrocławiem. I ja nie wiem ale na starość spać nie mogę!!!! Położyłam się nad ranem a o 9 już wyspana. Gotowa do pracy
Brr jak zimno, szron i minus 2 , na szczęscie szybko się ociepla.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:09, 02 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Też miałam umyć okno, ale zimno buro i ponuro... z brudu nic mu nie będzie
Zakwasy na imprezce rozruszaj, to najlepsza metoda

Zakwasy rozruszam w poniedziałek na jodze każdy nawet najdrobniejszy mięsień mnie boli.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:07, 02 gru 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Marzenko, czy Twoja golteria to Red Baron?
Dziś kupiłam takie coś do domu, na święta, bo ma takie cudne czerwone kuleczki.
Zastanawiam się, czy da radę w domu, potem wysadziłabym do gruntu.

Tess mam golterie NN. W ubiegłym roku kupiona na Boże Narodzenie do doniczek a wiosną posadzona do gruntu. Mam też golterię posadzoną dwa lata temu, dobrze przezimowała ale była ściólkowana torfem i korą i przykryta iglakami.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:06, 02 gru 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Marzenko miłej imprezki życzę. Przy gosciach szybko zapomnisz o zmęczeniu.

Zapomniałam Bożenko pozdrawiam w ten mroźny dzień
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:05, 02 gru 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Witaj Marzenko
jak tam u ciebie, u nas -3 rano, ale teraz słońce i na plusie

Nie pytaj się...nie żyję.... Umylismy żaluzje i okna ogrodu zimowego od strony zewnętrznej, lampki powieszone.... Tylko że ja ani nogą ani ręką ruszyć nie moge od mycia i jogi...

Marzenko czekam na zdjęcia w takim razie moje lampki jeszcze nie powieszone, może M się dzisiaj zmobilizuje

Kasik przed powieszeniem dokładnie sprawdź czy wszystkie żarówki świecą. U mnie pali się tylko 50%... Co drugi sopel... Nie wiem czy gdzieś spadła jakaś żarówka która wyłączyła jeden z szeregów czy od poczatku był szajs!!!
Daj znać czy Twoje lampki są ok. Drugi komplet plai się też w 50% - ale połowa kabla.

Wkuta jestem , bo teraz ponownie włazić na drabine i szukać problemu czy od początku był szas? Osoby które kupiły lampki na tej samej aukcji proszę o info czy Wasze lampki są ok?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:01, 02 gru 2012

Do góry
Karola u nas na szczęście gdy wracałam nad ranem było -5
Programator polecam, ja nawet programator pod lampki na choince podłączam. Nie trzeba pamiętać o włączaniu i wyłączaniu a najbardziej lubię gdy wracam z pracy i już witają mnie zapalone lampki

Ps. I zmyłka dla złodziei bo ktoś lampki zapalił
Można też sobie lampę w domu tak uruchamiać w czasie nieobecności
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 09:56, 02 gru 2012

Do góry
Wspaniałe spotkanie, anielska gospodyni, cudowne wianki, zaskakująco piękne lampiony, skarpety już same w sobie są prezentami!.
Jak bez Was żyć?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:05, 01 gru 2012

Do góry
A to gratulacje dla syna studenta od matki studentki I roku
Towarzystwo baaaaardzo wesołe
Zmykam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:04, 01 gru 2012

Do góry
Irenko macham i jesienny ogród podziwialam.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:00, 01 gru 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
Marzenko - ja wiem, że Ty wiesz, że ten Twój OGRÓD CUDNY ZIMOWY wart był tyle zachodu i pracy. Jeszcze buziole zostawiam

Gusiarz dom był budowany dla ogrodu i ogrodu zimowego Mam teraz lepsze widoki przez okna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies