Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

popcorn 09:24, 02 gru 2012

Bożenko miłej niedzieli!
Irenko u nas muśnięte bielą, wszystko zmrożone... ciekawe czy się sprawdzi, ja chcę śnieg na Święta!
miłego dnia!
Bogdzia 09:26, 02 gru 2012

Witaj irenko. Kogucika koniecznie powieś , będziemy podziwiac nieustannie bo fajny jest.Do Barbary tylko dwa dni więc chyba wiele się nie zmieni ale ja bym tego nie nazwała ,,po lodzie" bo to tylko nocne przymrozki, więc święta powinny byc jak należy , o ile jeszcze ten świat będzie istniał bo coraz więcej strasza.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 09:28, 02 gru 2012

popcarol napisał(a)
Bożenko miłej niedzieli!
Irenko u nas muśnięte bielą, wszystko zmrożone... ciekawe czy się sprawdzi, ja chcę śnieg na Święta!
miłego dnia!

U Ciebie jak i u mnie ale to tylko szron i pewnie niedługo stopnieje. Dobrze popatrzec na Ciebie jak cieplutko jesteś ubrana , zima Ci niestraszna. Pozdrawiam Karolinko.
Milka 09:32, 02 gru 2012

Bogdzia napisał(a)
Witaj irenko. Kogucika koniecznie powieś , będziemy podziwiac nieustannie bo fajny jest.Do Barbary tylko dwa dni więc chyba wiele się nie zmieni ale ja bym tego nie nazwała ,,po lodzie" bo to tylko nocne przymrozki, więc święta powinny byc jak należy , o ile jeszcze ten świat będzie istniał bo coraz więcej strasza.Pozdrawiam serdecznie.

Masz rację z tym straszeniem...w tv same katastroficzne filmy, jakby nie informując nas, do czegoś nas przygotowywali...i w tym momencie nie wiem, czy wiedzieć jest lepiej czy nie
cieszmy się więc każdą chwilą
psiaki maja instynkt lepszy od naszego..na razie zachowują sie radośnie, poza tym, że musiałam wyskoczyc w to zimno i dac wodę, bo im zamarzłą
anula_wn 09:44, 02 gru 2012

Bogdzia napisał(a)
U mnie -4 stopnie i szron na trawie, śniegu nie ma.

Bogdziu pozdrawiam o ...poranku
u nas podobnie, ale jakby mniejszy szron ....
cudnie ! a śnieg niebawem ma spaść
Mala_Mi 10:03, 02 gru 2012

Bogdziu.... jaki koniec świata.. toż to same brednie...
U nas jeszcze bez przymrozku, ale zimno.... wyrzucam M by wreszcie usunął wodę z instalacji i wszelkich zbiorników wodnych....
Masz racje w taką pogodę to najlepiej się śpi..co dziś zrobiłam Budził mnie M bo ganiał z aparatem za jastrzębiem.... ledwo oko podniosłam, a już mi newsy składał...i cieszył się, że przestawił karmnik, bo jastrząb próbował tam zaatakować, ale w gęstych gałęziach było to niemożliwe.... Karmniczek postawił przy mojej nowej hortensji Everest..ciekawe co z niej zostanie ????
Potem wrzucę fotę jastrzębia bo zaprezentował się frontem do fotografa..jak w atelier
Urszulla 10:33, 02 gru 2012

Bardzo dużo szronu u Ciebie dzisiaj było.....zima tuż tuż.....ale chyba niewielka patrząc na ilość prognozowanych opadów.......przynajmniej u nas. Choć nigdy nie wiadomo jaki figiel nam spłata przyroda
A o tych drzewach to mnie postraszyłyście, ale 10 liściastych na 18 arowej działce? Patrzyłąm na realizacje Danusi to w każdym rogu i w centralnych punktach jest drzewo?......teraz to jestem cała głupia.
jotka 10:47, 02 gru 2012

Bożenko, nie bądź taka strachliwa Co ma być to będzie ...
A na ten szron to chyba odkurzacz pomorze
miłej niedzieli
Madzenka 10:51, 02 gru 2012

Bożenko witaj w ten zimny oszroniony dzień.
A odnośnie pisania o czymś konkretnym to mam prośbę abyś pokazywala nam ogród o każdej porze roku. Pokazuj proszę rośliny, gatunki, które masz a zwłaszcza pisz proszę o zabiegach jakie wykonujesz wkoło nich. Zima to najlepszy okres na pobieranie nauk a Twoja wiedza i doświadczenie jest ogromne. Chcemy się Bogdziu od Ciebie uczyć.
Może zróbmy pantheon Bogdziowych rh? Potem azali, potem róż, potem drzew, itd
dajana 10:52, 02 gru 2012

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu radosnej ,pełnej weny twórczej niedzieli

Przy takiej pogodzie to i weny twórczej brak, najlepiej się śpi. Pozdrawiam Marto.

Racja Bożenko spałam dzisiaj do 9 tej Miłej niedzieli przy kominku