Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:05, 01 gru 2012

Ula - nie, nie robię wianków, nie mam cierpliwości... zresztą może bym i zrobiła, ale co z nimi potem zrobię? Ozdób sporo mam, wianki z ubiegłych sezonów...
grzeję się, M mi robi herbatkę ze świeżym imbirem - pycha

Aga - no nie zazdroszczę jak ja nie lubię zimy... u nas minus 3 i niech tak zostanie, do stycznia, a potem wiosna

pozdrawiam!!

Młoda została u Babci, mamy wolne do jutra
Agacia 07:48, 02 gru 2012

Jak zawsze dowiedział się czegoś dobrego: lampki z programatorem wpisane na listę zakupów
P.S. Ale Ci dobrze, że masz już prezenty z głowy... Pozdro
kasik778 08:37, 02 gru 2012

popcarol napisał(a)
hehe, trzeba było nie likwidować, to zima by nie doszła
Chyba nie było zbyt zimno, szronu na trawie nie ma. Czytałam że grudniowy mróz nie jest dla roślin tak straszny jak lutowy czy marcowy - wtedy powoli rusza wegetacja i zamarznięcie w momencie gdy soki już płyną prowadzi do dużych strat. A teraz nie jest to takie niebezpieczne. Jak zrobi się trochę cieplej ruszam kopczykować

miłego dnia!!

U mnie rośliny w zeszłym roku pomarzły właśnie przez duże lutowe mrozy...

zobaczymy jaka będzie ta zima
pozdrawiam
popcorn 09:07, 02 gru 2012

Agatko - wybieramy się dzisiaj, może kupimy takie cudo? Prócz zapasowej butli gazowej, uszczelek do drzwi, foremek do pierniczków, świec itp najbardziej na świecie potrzebnych rzeczy

Kasiu
- zobaczymy... na razie dzisiaj za oknem biało...troszeczkę nocą poprószyło i nie chce stopnieć, bo mróz... zima!
Madzenka 10:01, 02 gru 2012

Karola u nas na szczęście gdy wracałam nad ranem było -5
Programator polecam, ja nawet programator pod lampki na choince podłączam. Nie trzeba pamiętać o włączaniu i wyłączaniu a najbardziej lubię gdy wracam z pracy i już witają mnie zapalone lampki

Ps. I zmyłka dla złodziei bo ktoś lampki zapalił
Można też sobie lampę w domu tak uruchamiać w czasie nieobecności
popcorn 10:24, 02 gru 2012

Hej Marzenko!
Fajna sprawa! Mam programator czasowy który w taryfie włącza pralkę, to chyba to samo? Pewnie tak Więc kolejny by się przydał - zupełnie o tym nie pomyślałam!
Dzięki za rady! Brr... minus 5? jakoś nie mogę pogodzić się z myślą że zima...
Madzenka 10:35, 02 gru 2012

popcarol napisał(a)
Hej Marzenko!
Fajna sprawa! Mam programator czasowy który w taryfie włącza pralkę, to chyba to samo? Pewnie tak Więc kolejny by się przydał - zupełnie o tym nie pomyślałam!
Dzięki za rady! Brr... minus 5? jakoś nie mogę pogodzić się z myślą że zima...

Karola w pralce mam wbudowany programator ale programatory oroste i bardziej skomplikowane są w każdym markecie w części z elektryką. Można kupić na kilkadziesiąt złotych a nawet za 100 zł...
Ale tak naprawdę niczym się nie różnią, każdy ma tarczę do ustawiania zakresu godzin
Bogdzia 13:29, 02 gru 2012

Widzę ze tak samo jak ja nie lubisz zimy ale może jednak dobrze ze przyszła teraz bo mnie już krokusy rosły może pod śniegiem wytrzymają i nie zmarzną. Pozdrawiam Miłej niedzieli.
Urszulla 13:51, 02 gru 2012

Programatory czasowe ciekawa sprawa i duża oszczędność.
U nas takiego minusa nie było, ale też szroniasto rano i zimno.
popcorn 16:01, 02 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)

Karola w pralce mam wbudowany programator ale programatory oroste i bardziej skomplikowane są w każdym markecie w części z elektryką. Można kupić na kilkadziesiąt złotych a nawet za 100 zł...
Ale tak naprawdę niczym się nie różnią, każdy ma tarczę do ustawiania zakresu godzin

Marzenko moja pralka też ma wbudowany, ale typu "uruchom się za x minut". A mnie zależy żeby się uruchamiała o 13tej lub o 22giej... i tego już w pralce nie da się ustawić... stąd taki o którym piszesz Programator do lampek zakupiony (ok 75 zł w LM), tylko światełek jeszcze nie mamy

pozdrawiam!