Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 16:22, 06 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Rabata pod jesionami?

Różanka piękna. Czy 'Heritage' wg Ciebie jest bardziej porcelanowa czy morelowa? Miałam ją ale mi zamarła na jakąś infekcję grzybową. I teraz się ponownie zastanawiam.

Pierwsze kwiaty były porcelanowe, te z dzisiejszych zdjęć wpadają własnie w morelę... (spadek temperatur?) ale bardzo lekko.
Szkoda, że jest taka wiotka. Chyba trzeba ją prowadzić przy obelisku.
Pierwszy kwiat

Dzisiaj
Tonący w bieli 16:22, 06 lip 2016

Do góry
Taki śmieszny wyrósł. Pozostałe już ok.

Potfffory

Rozpoznawanie chorób i szkodników 16:21, 06 lip 2016

Do góry
Proszę o poradę. Jedna z wiśni Prunus Umbraculifera zaczęła wytwarzać galaretowatą wydzielinę z miejsc po cięciu na pniu. Nie jest jej dużo, bo nie spływa ale martwi mnie, bo chyba nie świadczy o niczym dobrym. Gdzieś już na forum czytałam o podobnym przypadku jednak nie wiem czy jest na to jakaś rada. Wiem, że jakość zdjęć taka sobie ale może podpowiecie mi na co zwrócić uwagę, a wtedy ja scharakteryzuję stan mojej wiśni dokładniej, co być może pozwoli jednoznaczniej określić co jej dolega. Wyciek zauważyłąm w trzech miejscach.
Pszczelarnia 16:18, 06 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I rzut oka na warzywnik, zupełnie niechcący wyrwałam sobie kwitnący krzak pomidorów koktajlowych, taki busz. Znowu jest za ciasno.

Ciasno ale jak obficie, aż sie wylewa i wcale nie widac tej scieżki przeż środek nad która tak mozolnie pracowałas Ewo
Pszczelarnia 16:15, 06 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dopiero kwitnie silna róża pnąca 'Apple Blossom' - jest cudowna do towarzystwa dla starych drzew w pasieczysku. Zapach delikatny może jabłoniowy, pędy silne, kolor nienachalny. Tylko muszę zmienić jej podsadzenie z przywrotnika na ???? ..... - może niebieskie średnie hosty albo hosta 'Fire & Ice'?

Super zestaw, delikatnośc pudrowo - porcelanowego odcienia tej rózy z szosrtkościa ii szaroscia tej kory starego drzewa, swietny pomysł
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 16:15, 06 lip 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Cudowne są te Twoje wielkoludy Ciekawam, jaką rabatę tam wymyślisz

Sporo rzeczy mam w doniczkach. Nie wiem co ostatecznie tam trafi, ale prawdopodobnie 2 rodki Percy Wiseman, które odżyły po wykopaniu

Tawułki andersa, kopytnik, kalina eskimo, zawilce wiosenne i może jesienne różowe, bodziszki i pewnie jakieś hosty.

Rabata ma mieć na oko ponad 10 metrów długości i 2-3 metry szerokości (krawędź pofalowana), ale pewnie tylko połowę zrobię w tym roku. Jakoś nie umiem planować na papierze. Jak będę mieć miejscówę wymuskaną to będę suwać doniczkami
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:13, 06 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

U mnie polało solidnie, ciut z doskoku wyrwałam

mam pełno liliowców,kiedy się to uzbierało, nie wiem

do przesadzenia
rozplenice je zarosły

Lilie i liliowce na tle soczystej zieleni, piekny letni widok ...
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 16:10, 06 lip 2016

Do góry
Elu, u mnie chleb był wczoraj, następny w piątek. muszę obejść się zapachem od wczoraj. a ogórki właśnie nastawiłam na małosolne. Pogoda podobna, brrr

Pigwowce nabierają masy

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 16:08, 06 lip 2016

Do góry
kerii napisał(a)
Kurcze u ciebie już juki, litry i cynie kwitną moje jeszcze w pąkach.
He he ja też na naturalizm stawiam i co kiełkuje to rośnie potem mam misz masz i wszytko jedno na drugim rośnieCo nie zawsze fajnie wygląda. Ale jakoś tak nie mam serca wyrywać zwłaszcza na wiosnę z tego powodu zrobiło mi się wielkie wiesiołkowe pole ale co tam ładna żółta plama jak przekwitną to będę redukować

Ja w tym roku dałam sobie na wstrzymanie i siewki będę przesadzać dopiero jesienią. Teraz mam czas na głębokie przemyślenia

Czy to mogą być siewki frosted curls? Bo już część zdążyłam wyplewić, ale mnie tak naszło, żeby jeszcze zapytać mądrzejszych zanim wyrwę resztę....

i mam jeszcze takie - brązowa turzyca?

W cieniu - zacieniona 16:07, 06 lip 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
O, Na bułeczki się załapałam! A i kurki na mój smak dobre! Gratuluję leśnych zbiorów!
Haniu...kurki w tym roku obrodziły.Bułeczki jeszcze gorące.
W cieniu - zacieniona 16:06, 06 lip 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
U nas już od wczoraj leje,w nocy była burza,teraz strasznie wieje.Włączyłam ogrzewanie,bo zimno i z nudów piekę bułeczki.
wyglądają baaaardzo apetycznie, właśnie zrobiłam sobie kawę, chociaż popatrzę
Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:04, 06 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Masz nazwę tej lilii? Liliowce u Ciebie ładne!!!!!!!!!
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:03, 06 lip 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
buk Rohan Weeping

Extra liście!
Jeszcze takiego nie widziałam
Ogród tworzony z pasją 16:03, 06 lip 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Dzisiaj jeszcze umieściliśmy tam takie duże głazy między kosodrzewinami i fajnie się z nimi komponują.

Pięknie wyszło
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 16:00, 06 lip 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
fajne foty ...lubie twoje zdjecia

ale widok w szerokim kadrze jest całkiem atrakcyjny...fajnie sobie to wykombinowałaś

Dzięki Pokazuje wszytko, nawet niedociągnięcia Taki rok się trafił.

Grunt, że różankę jest gdzie poszerzyć
Rabatę z anabelkami też... kiedyś będzie połączona z grujecznikiem (widać go za różanką) i będzie więcej anabelek

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:56, 06 lip 2016

Do góry
kopciuszek znow zlozyl jajka i mam conajmniej 3 ptaszki nad drzwiami dra sie jak glupie

W cieniu - zacieniona 15:55, 06 lip 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Dzisiaj u nas przechodzą szarugi, a wiatr daje popis
U nas już od wczoraj leje,w nocy była burza,teraz strasznie wieje.Włączyłam ogrzewanie,bo zimno i z nudów piekę bułeczki.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:54, 06 lip 2016

Do góry
Bardzo szybko rosnie chyba malkul tez go ma. Oby przetrwal zime w donicy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:53, 06 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Witaj Aniu

Ogród i betony bardzo dziękują

Gipsówkę naprawdę bidulkę dorwałaś. U mnie troszkę inna gipsówka więc za dużo nie doradzę Moja jest bardzo zwarta i tworzy taką poduchę a u Ciebie widzę, ze ma długie gałązki. Nie jestem żadnym ekspertem od tej rośliny bo mam ją dopiero pierwszy raz i traktują ją jako sezonową czyli na jesień zasili kompostownik.
Radzę podpytać Małej Mi albo Irenki-dziewczyny mają większe doświadzcenie w bylinach.

Moja po miesiącu od posadzenia wygląda tak.

I najnowszy betonik

Polinko ja tam ekspertem nie jestem ale jak teraz widzę z bliska to Twoja gipsówka chyba jest karmnikiem ościstym
Mam ciemniejszy i jaśniejszy.
Przyjazny ogród 15:52, 06 lip 2016

Do góry
Mariusz napisał(a)
Za tymi liliowcami powstaje nowe siedzisko, stół początkowo prostokątny zostanie zamieniony na okrągły, a zaznaczone krawężnikiem koło, wypełnione będzie brukiem, wysypane żwirkiem? - jeszcze nie wiem, wena twórcza zgasła z przesilenia . I już tam czeka lotos, obecnie wypełnia to pustkowie, a później trafi do oczka wodnego za stołem, też okrągłego i na natchnienie czekającego
Pozdrawiam

Mariuszu czy to ta rabata o którejś kiedyś pisałeś?

Na jaki żywopłot się zdecydowałeś? Oczka i strumyka jestem niezmiernie ciekawa. Cudowne, klimatyczne miejsce szykujesz. Zazdroszczę trochę starodrzewu, nadaje klimat ogrodowi.

Mariusz jak u was z cypryśnikami po zimie? Choć pewnie w Bolestraszycach tylko stare okazy? Pytam bo byłam w szkółce kupić nad staw i ku mojemu zaskoczeniu wszystkie było mizerne (choć to bardzo łagodne określenie) natomiast metasekwoje jakby nic z zimy sobie nie robiły (moje też ładnie przezimowały). I tak teraz mam dylemat czy szukać mimo wszystko czy postawić na metasekwoje.

Jeżeli dobrze kojarzę na na fotkach z Bolestraszyc widziałam domki dla kaczek, takie pływające. Wiesz może czy się sprawdzają?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies