Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lubczyk w kwiatach 20:32, 10 cze 2016

Do góry
Piwonie i inne kwitnące resztkami sił. Od prawie miesiąca nic nie padało, dopiero dzisiaj coś tam kapnęło.

Mój asystent
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:27, 10 cze 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Moja róża Snow Princess okazała się zupełnie inna niż na załączonej etykiecie. Miała być biała a jest jaka jest. Pokrój taki sobie mało elegancki. Swój wygląd rekompensuje pięknym zapachem.

Tak wygląda na etykiecie.

teraz rzeczywistość

Ta rzeczywistość wcale nie taka zła, piękna, delikatna i jak piszesz jeszcze pachnie
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 20:27, 10 cze 2016

Do góry
Witam dziś coś takiego zauważyłam liściach na hortach Anabelle, mam się martwić ?
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:23, 10 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Super jest ta trawka Elata - ona faktycznie jest taka limonkowa jak na zdjęciach?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:19, 10 cze 2016

Do góry
Gabisia napisał(a)
Fotki

Różany szał u mnie się już zaczyna:

Booosko
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:10, 10 cze 2016

Do góry
Gocha napisał(a)

bujna szałwia ale moją uwagę jak zawsze przyciąga wspaniały żywopłot świetnie strzyżony i elegancki
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:02, 10 cze 2016

Do góry
Księżycowy... 19:59, 10 cze 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
A propo moich punktów widokowych: gdy się wchodzi do mojego małego domku, na przeciw wejścia mam takie oto okno od południa. Bardzo mi zależy na fajnym widoku z niego. Do granicy działki mam tam tylko 6 metrów i przed żywopłotem chciałam posadzić jakieś piękne drzewo. Myślałam o magnolii, ale ona raczej nietowarzyska chyba, a fajnie byłoby ją podsadzić czym atrakcyjnym zimą właśnie. Może podpowiecie coś i w tej kwestii, bo ja usłuchana uczennica jestem i już postanowione, że na plecy bylinówki idzie grab

czy tutaj też będzie żywopłot z grabu czy coś innego?

Zimą atrakcyjne są właśnie derenie i ich czerwone pędy, lubię też kalinę japońską u mnie na 3 stronie, jesienią piękny kolor, zimą wiszą koraliki i kuszą gile, jedyne miejsce gdzie przylatują A Ty jakie masz te kaliny?
No i sąsiad - ja bym sadziła ażurowe drzewka by się od niego oddzielić. Bo za moment będzie miał z tej strony taras albo coś innego i będzie patrzył na Ciebie z góry Kurna no nie wiem sama. Ja posadziłam jarząbki by już rosły, nie wiem czy za moment nie usunę lub mocno przytnę gruszę. Wolę taki ażurowy parawan od ulicy
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:57, 10 cze 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Tamto zdjęcie z bzem też mnie zauroczyło. Jako on ma zapach? Muszę sama go gdzieś znaleźć i powąchać. Nie wszystkim się podoba. Mam te roślinę na oku od jakiegoś czasu, ale coś o zapachu było.
pięknie prezentują się obwódki z szałwii, kocimiętki i czyśćca, podejrzewam, że trochę to powtórzę u siebie

powiedz co to za piękna pokrzywka na zdjęciu z funkią?

Ten bez pachnie tak samo upojnie jak ta pospolita odmiana. Udało im się podczas krzyżowania zachować zapach. Uwielbiam go Można go (zapach) zatrzymać w syropie. Świetny jako dodatek do herbaty i ma właściwości lecznicze.

Kocimiętkę znałam z poprzedniego ogródka (dostałam od koleżanki), czyściec miałam tam w wersji pojedynczej i jakoś mnie nie zachwycał. On dopiero w skupisku nabiera samych zalet, co odkryłam w ogrodzie Gabrysi. Trzeba mu tylko zapewnić słońce. Szałwię odkryłam dzięki Elfir- udzielała komuś porady, czym zastąpić lawendę w niekorzystnych warunkach glebowych. Zaczęłam od zakupu 6 sadzonek- rosły pod żółtą pęcherznicą, a potem roznosiłam ją po całym ogrodzie.

Zdjęcia z 2014 roku

Pokrzywka pod funkią to jasnota plamista. Świetny zadarniacz do cienistych miejsc. Mam odmianę kwitnącą na liliowo i biało. Jutro fotnę z kwiatkami.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 19:52, 10 cze 2016

Do góry
Krwawniki zaczynają kwitnąć. W tamtym roku mnie zdenerwowały bo się strasznie pokładały i brzydko kwitły i w związku z tym zostawiłam tylko 3 małe kępki żeby jeszcze dać im szansę . I zebrały się w sobie i faktycznie ładnie zakwitły

Jeżówki i rozchodniki też się szykują do kwitnienia
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:44, 10 cze 2016

Do góry
płytki kotłownia

i już położone

Ja i mój ogródek, a może ogród 19:43, 10 cze 2016

Do góry
płytki dół

Ja i mój ogródek, a może ogród 19:42, 10 cze 2016

Do góry
płytki góra

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 19:37, 10 cze 2016

Do góry
I fotki z szałwią

Moja bajka 19:28, 10 cze 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

to zdjęcie wilczomlecza sprzed niespełna roku - takiego dostałam go od Agani.

to zdjęcie z dziś - wystarczył nie cały rok i urosła ogromna kula

Faktycznie masz już giganta, dużo kwiatów u Ciebie, tak jak lubię i zawijasy wprowadzają w bajkowy klimacik na rabatkach, a one kryją zawsze jakieś niespodzianki z twoich zdolnych rączek
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:28, 10 cze 2016

Do góry
Gabisia napisał(a)
A tutaj ulubione przeze mnie porównania

[/img]

Świetny pomysł! Rewelacyjnie to wygląda Można się szkolić ze sztuki uzyskiwania harmonii kolorystycznej.
Ogród Loczka 19:26, 10 cze 2016

Do góry
Ogród Loczka 19:23, 10 cze 2016

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 19:23, 10 cze 2016

Do góry
Ogródek Iwony II 19:22, 10 cze 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Hosty są cudne.
Iwonka kiedy można usunąć całkowicie resztki po tulipanach? Jak całkiem uschną?

Aniu, wczoraj wykopałam moje Exotic i Quin of Night. Listki miały już podeschnięte, choć nie wszystkie całkowicie. Wyglądało to mniej więcej tak:

No i jestem zmartwiona. Cebulki dały się ładnie oddzielać, ale w środku pomiędzy cebulkami były jakieś wijące się robaczki, coś jak dżdżownice, ale to nie one. Obawiam się, ze gdyby cebulki były w ziemi przez lato, miałyby niezły kąsek z tych cebulek. Kilka cebulek było zgniłych, jakby te wijące je wyjadły już. Jak będę sadzić jesienią, muszę czymś je zaprawić, ale jeszcze nie wiem, czym należy.
Oczyszczone cebulki włożyłam do papierowej torebki i zostawiłam w przewiewnym miejscu na belce pod dachem. Torebkę podpisałam. Następne cebulki będę wykopywać na dniach, jak czasu mi starczy.
Niestety, te cebulki podzieliły się na mniejsze i raczej wszystkie w przyszłym roku nie zakwitną. Ale już wiem, że cebule przyrastają i te mniejsze w przyszłym roku nabiorą masy i objętości i za dwa lata będą kwitły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies