Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

niedokończony ogród na leśnej 23:52, 04 lip 2016

Do góry

Toszko Dobra Duszyszko wstawiam rzut prowizoryczny frontu z wymiarami rabat i ewentualnie pomocnicze zdj., jest to część wschodnio południowa - rabata pusta pod płotem jest na słoneczniona od godzin południowych, ze względu na drzewa, które dają cień rano, natomiast cała reszta w słońcu prawie cały dzień.Co do wiatrów, nie jest to jakiś zaciszek, ale też bez przesady
ostanie zdj. inspiracja rabaty pod domem (oczywiście z 1 trzmieliną)

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:50, 04 lip 2016

Do góry
Dziękuję, Kasiu i wzajemnie!

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:49, 04 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

No ba, wiadomo, że po babci . A co ona taka różowa? Powinna być niebieska, to odmiana Renate. Ania dzięki Tobie mam hortkę Bluebird i uściskam Cię za to, bo jest przepiękna .

Bo nie dostałą nawozu... zapomniałam o niej... sorki TaKA MAŁA MYSZKA SIEDZIAŁA CICHO..
I obrazek za kolędę..

Makowo na Kociewiu 23:48, 04 lip 2016

Do góry
Kochani padam, jutro odpowiem na pytania a teraz macham do wszystkich zbiorowo
Dobranoc

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:47, 04 lip 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Wracam do ogrodu. Aniu, kichawiec się rozrósł pięknie. I baardzo mi sie podoba. Jak go dzielić? Bo bym więcej chciała

Dziel jak popadnie... najlepiej to co się rozlezie na boki, albo po prostu podziel jak leci na części, ale wiosną.

Nie przycięty w tym roku i jest taki byle jaki Lepszy jest na słabej ziemi..

Ogródek frontowy 23:46, 04 lip 2016

Do góry
Przedstawia się to mniej więcej tak:

Zielony pasek przy gazonach to runianka kiedyś
przed nią łuk z szałwii 'deep blue'
W kąciku przy płocie poletko lawendy i trzmielina na pniu, dalej limki ( które muszą mieć przerwę pod ścianą bo tam susza totalna) i Nigry, które już rosną
Zostawiamy kulki bukszpanowe, ale czegoś mi brakuje przy chodniku dlatego pisałam o hostach. Dałabym je zamiast żurawek na małej rabatce i po drugiej stronie chodnika przy kulkach W kamyku rosnące rozplenice przed nimi róże 'Artemis' 5 szt i dalej tawuły ' Golden princes' sadzone co 45 cm tak by były kulkami

Czy przekombinowałam?
Nie kupiłam jeszcze szałwii, host, kulek i róż więc ewentualnie mogę z któregoś zrezygnować
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:46, 04 lip 2016

Do góry
yolka napisał(a)
No Hortensja mnie rzuciła na "opatki", piękna jest, barwa jej kwiatów jest naturalna czy może dodajesz jakieś związki glinu czy tym podobne, coś czytałam na ten temat, ale pamięci nie mam

Podlewam nawozem do hortensji (czasami nawozem do niebieskich hortek, ale w tym nie lałam), inaczej się robi brzydka.. taki jasny róż spranych majtek..

Nic niebieskiego nie mam więcej..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:44, 04 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Aż się zaczerwieniłam
Przepiękne, dziękuję

W odróżnieniu do moich nóg.. ja Cie widziałam.. komplement zasłużony .. i uwielbiam rude włosy... takie bujne... czyli wszystkie Anie z Zielonego Wzgórza

U Agi - czyli słońce i piach 23:43, 04 lip 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Sama nie wiem która lawenda ładniejsza

Powiem Ci Aga, że za urodą aksamitki nie przepadam (stosuję na warzywnym przy korzeniowych warzywach), ale super Ci wyszła ta kompozycja! I pięknych baldachów kopru Ci pozazdraszam. Ja u siebie już drugi rok ładnego kopru nie mogę się dochować
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:42, 04 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Obejrzałam z największym zainteresowaniem Muminki. Liliowce tez ładne ale Muminkom nie dorównuja. Buziaki.

Uffff.. jednak idę spac.. obrazki na szybko .. ile wejdzie
Muszę je uporządkować... tylko keidy

I pająki.. dwa różne są ..

Moja "przyziemna" :) pasja 23:42, 04 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Bosko.kiedy moje hortki zdechlaki takie beda?
A jaki masz rozstaw lawendy?

Chyba już widzisz na podstawie porównania, że może już w przyszłym roku .

Rozstaw 50cm. Mam dla Ciebie foty porównawcze Vivy i Hidcote

Viva po prawej, jedna zabłąkana pomyłkowo

Viva

Hidcote

Makowo na Kociewiu 23:41, 04 lip 2016

Do góry
Nie wim czy pokazywałam kiedyś wjazd - jest bardzo minimalistyczny ściana z bluszczu i "trawnik"

Nivaki do przycięcia - zapomniałam o nim

Hacone właściwie cały czas na słońcu,przypala ją ale radzi sobie i nawet rośnie

Brzozowa nie ma już na niej przetaczników a w tamtym roku były takie ładne, malutkie i kwitły do zimy teraz mają dobry metr.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:40, 04 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Najpiekniejsze kwiatki w Twoim ogrodzie wołają : Babciu Prześliczne są. Też bym juz chciała
Rozumiem, że pomagały w ogrodzie - zrywać co się da

Nie niszczą w ogrodzie... jak już to przez przypadek... za to podlewanie mam zapewnione..
I miniatury z pająkami..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:38, 04 lip 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Musiałam się zalogować...bo jak tu nie pochwalić Muminków jak oni przesłodcy są ,no to są dzieci na które się spojrzy i już się je lubi,nie można przejśc obojętnie.
Potem ,twoja sylwetka jak klęczysz przed półką,kurczę jaka zgrabna noga !
I ogrodowe kwiatki do których również wzdycham.

Ha, ha, ha.. nogi to ostatnia rzecz "zgrabna", niestety nogi mam solidne ... i z racji wzrostu ......
Zawsze mówię, że jakbym mogła coś zmienić w wyglądzie to poprosiłbym o te 10 cm..

I Bonanza .... jedne z nielicznych ładne w tym roku..

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:36, 04 lip 2016

Do góry
Kwitnie tamaryszek. Niestety gdy on zaczyna kwitnąć wtedy przychodzi deszcz (w 100% to się sprawdza) i kwiaty nasiąkają wodą i pod tym ciężarem uginają się całe gałęzie Na razie tylko zbliżenie kwiatów. Jutro fotka całości
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:35, 04 lip 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Muminkowo w szafkach fajne, dzieci szczęśliwe a babcia chyba też

dzięki za Nostalgię, tylko moja wpada w róż a Twoja czerwona to się przemaluje na fotce

Róże zmieniają kolory w zależności od...... nie wiem od czego, ale wiem, że potrafią być różne..

Foty róż dopiero jak będzie drugie tłoczenie.. bo ile wrzucać jedyną kwitnącą ładnie..

Ambrowiec amerykański - Liquidambar 23:34, 04 lip 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)

Madżenko czy antraknoza u twoich ambroeców zaczynała się tak?

U mnie w kilka dni były całe w duzych czarnych kropkach, dosłownie w trzy dni zrobiły sie brzydkie liscie. Ale dwukrotny oprysk w odstepach 7 dni Amistarem i Topsin (razem zmieszane) pomógł. Ńie wiem czy to była antraknoza czy jakas plamistośc. Wazne ze w ciagu sezonu wypuszczały potem zdrowe liscie
Wizytówka Mojego zakątka Na Dębowym 23:32, 04 lip 2016

Do góry
Mirkowy ogród (początki) 23:31, 04 lip 2016

Do góry
Na dobranoc stipa w donicy
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:30, 04 lip 2016

Do góry
Dzisiaj zaczęłam cięcie. Pierwsze pod nożyce i sekator poszły największe i najstarsze bukszpany. Ten największy to wręcz potwór (wysokość i średnica 2x2 metry) . Trochę się przy nim naskakałam po drabinie no i omachałam nożycami. Zaczęłam ok. 15 a skończyłam już o zmierzchu. Jutro pewnie potrzebna będzie drobna kosmetyka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies