Dzisiaj pokażę kilka róż Harknessa.
Większosć z nich to mieszańce herbaciane o klasycznym pokroju kwiatów, ale czasem są to też floribundy. Jego róze nie są zbytnio popularne w Polsce, ale mają swój urok i dlatego już kilkakrotnie ściagałam sadzonki od nich bezposrednio - wszystkie żyją i cieszą swoim kwitnieniem.
Dorotko,
to chyba nie Lemon Parody.
Kwiaty ma troszkę zwieszone w kolorze żółto-morelowym ale pędy sztywne. Dzisiaj rozwinęła nowy kwiat bardziej wpadający w róż.
Wrzucę zdjęcia u siebie to w Twoim wątku nie chciałam zaśmiecać.
perspektywa i omówienie dalszych planów będzie cudnie jak to wszystko urośnie i dojrzeje, a teraz jest cała gama koloru i zapachu i powstają rabaty jak grzyby po deszczu
pogodę woziliśmy ze sobą
Drugi ogród, który mogliśmy odwiedzić to " Ogród od nasionka....z widokiem na Lanckoronę" margaretki3
Cały ogród powstaje z nasion wysianych przez Gosię
niebieskim przetacznikiem nas poczęstowała
cała masa ciekawych roślin
A ten rozchodnik to zagadka. Jesienią nie zaznaczyłam sobie doniczek a wiosną myślałam, że tu wsadziłam Matrone. Chyba pomyliłam sadzonki a Matrona pewnie padła.
Aniu cleome od Bogusi zaczyna dopiero kwitnąć, mam jeszcze mniejsze, od znajomej na ich kwitnienie będę musiała jeszcze zaczekać, jaki kolor, nie wiem, może będzie biały