Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

BasiaLT 14:34, 25 lip 2016

Toszka napisał(a)
Wokół host wystarczy posypywać ziemię maczką bazaltową. Tylko tyle, że trzeba to systematycznie robić, bo mączka się rozmywa po jakimś czasie.

Też sobie zanotowałam ten patent z mączką. W tym roku jest spokój ale w poprzednich latach to była masakra z tymi ślimakami.
asiak 16:19, 25 lip 2016

U mnie jest dużo Nie jedną aksamitkę mi pożarły głodomory
asiak 22:44, 25 lip 2016

Pokażę efekt mojej pracy Dodam, że to moje pierwsze w życiu cięcie, więc proszę się nie śmiać
Grucha przed wizytą u fryzjera

I po wizycie

kamila66 22:48, 25 lip 2016

asiak napisał(a)
Pokażę efekt mojej pracy Dodam, że to moje pierwsze w życiu cięcie, więc proszę się nie śmiać
Grucha przed wizytą u fryzjera

I po wizycie

Super wyszło
Pierwszy stożek masz za sobą
Makusia 22:49, 25 lip 2016

Tu trzeba szczękę łapać z wrażenia, a nie śmiać się! Niebo, a ziemia! Efekt bardziej spektakularny niż w reklamie tuszu do rzęs 4 w 1! No gratulować wypada, co niniejszym czynię!
Zana 23:18, 25 lip 2016

Marta dała taki komentarz, że trudno przebić. Suuuper wyszło. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego dzieła.
asiak 23:25, 25 lip 2016

Dziękuję Wam dziewczyny bardzo Bardzo mi miło
Pół soboty i pół niedzieli walczyłam z tą fryzurą, aż mam zakwasy w rękach

I teraz mam pytanie... co posadzić dookoła tej tui? Z tyłu jest mało słonka, to planuję wsadzić hosty, a co z przodu? Zrobiło się trochę miejsca wokół i muszę coś wsadzić. Myślałam o żurawkach, tylko nie wiem jakie?
Zana 23:36, 25 lip 2016

Asiu hosty i żurawki to fajne połączenie, ja bym dała jakąś bordową odmianę, one dobrze wytrzymują słońce. Ale wtedy przemyślałabym te sielskie kwiatkowe nasadzenia z przodu, jak dla mnie to by się razem niezbyt komponowało. Ale to moje zdanie. Jeżeli chcesz tam kwiatki jednoroczne, to fajnie zgrałyby się chyba białe bergenie w takim pasie dookoła. Byłoby stonowanie i kwitnąco.
asiak 23:53, 25 lip 2016

Aniu, ale docelowo wcale nie musi być jednorocznych
Bordowe bardzo mi się podobają
kamila66 00:20, 26 lip 2016

asiak napisał(a)
Aniu, ale docelowo wcale nie musi być jednorocznych
Bordowe bardzo mi się podobają

Jednooczne kwiaty, też są ładne tylko trzeba je trochę pogrupować kolorami.
Jak coś jest żółto pomarańczowe możesz śmiało posadzić obok żółtego podbije to jeszcze jego kolor

Teraz skup się na projekcie, trzymasz nas w napięciu oglądaj ogrody a pomysły będą przychodzić same
Ja tak samo jak Ty jak trafiłam na O.. miałam już obsadzony ogród, jest dużo trudniej, ale za to bardziej oryginalnie
Pooglądaj też ogrody szefowej Danusi, w nich też potrafi być kolorowo i kilka gatunków w jednym miejscu trzeba tylko to umiejętnie połączyć.