Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Choroby i szkodniki cisa, cis - zamieranie pędów cisa 09:15, 06 cze 2012

Do góry
Agnieszka napisał(a)

Zamieranie pędów cisa zwalczamy poprzez wycinanie chorych pędów, a rosliny opryskujemy na przemian Mirage, Sportak, Sarbawit, Sarfun, Topsin.

O, cudnie! Znaczy jest jeszcze inne lekarstwo! W jakich odstępach czasu wykonywać opryski?

Czy ten grzyb może zaatakować inne iglaki? Nie podobają mi się tuje Golden Globe i Selene. Mają też dziwne beżowe przebarwienia.... Zaczynam z lekka panikować... Czy w/w środki można profilaktycznie zastosować na wszystkie iglaki?
Spryskaj wszystkie, bo grzyby łatwo się przenoszą.
Pelargonia bluszczolistna 09:14, 06 cze 2012

Do góry
Iwcia napisał(a)
Też kupiłam w tym roku magiczną siłę do balkonowych i niestety moje pelargonie takie sobie. W zeszłym sezonie miałam biohumus i różnica w wyglądzie roślin jest znaczna. Chyba ten nawóz coś nie teges

U mnie w tamtym roku działał świetnie, ale chyba w tym roku jest za zimno i nie chcą rosnąć....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:12, 06 cze 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Jak myślicie można już poobcinać te tulipany, bo mnie denerwują

Ania - ale tylko czubki - i to natychmiast! Miało się to zrobić od razu po przekwitnięciu!

I trzeba je ułamywać, nie ciąć, co by zarazki nie przechodziły.
Ogród Sylwii od początku :) 09:10, 06 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Cisy dzielnie czekają na słoneczną pogodę i oczywiśnie na fryzjera

To moje ulubione ujęcie
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 09:05, 06 cze 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Mam pytanko moze ktoś będzie umiał zidentyfikować hortensję po liściach, latem miała białe kwiatostany raczej spore kulkowate

może to być grandiflora?????????????

Nie jestem specjalistą,ale myślę, że z całą pewnością...... to niestety nie jest grandiflora
Mi wygląda na Anabelkę patrząc po liściach, pędach i pączkach

Anabelle - zobacz na moje i porównaj

Żurawka - Heuchera 09:04, 06 cze 2012

Do góry
A mi southern comfort przypala....I nie wiem co zrobić - przesadzić ją?
Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 09:02, 06 cze 2012

Do góry
Borbetko - w sumie masz rację, ale roślin nie powinno się też w sumie ciąć gdy rosną i puszczają młode przyrosty. Ten rok jest w sumie zdradliwy, bo było zimno, nagle zrobiło się baaardzo ciepło jak pamiętasz i znów zimno, a majowy przymrozek dopełnił dzieła - no i rośliny cierpią. Przynajmniej mi się tak wydaje....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:58, 06 cze 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Sebku gratulacje 18tkowe!
Pokazesz te uschniete bukszpany? To te po 3 zl z alle - z tej ostatniej dostawy co nie byles zadowolony?
pozdrawiam!!

No pokażę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:58, 06 cze 2012

Do góry
motylla napisał(a)
Ale one mają zieloniutkie przyrosty

No teraz to mają, ale i tak chcę mniejsze, żeby były do tamtych podobne.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:52, 06 cze 2012

Do góry
Co do osiemnastki to wszyscy mi mówią, że doczekać się nie mogą - ja też
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:51, 06 cze 2012

Do góry
motylla napisał(a)
Świetne zaproszenie
Bukszpany u nas w Obi przecenione z 11,99 na 3,49 - takie, że po połączeniu trzech masz kulkę wys. 25-30 cm. Może i u Was w okolicy Obi robi wyprzedaż?

Do żadnego Obi nie pojadę! Po tym jak kilka osób oszukali z przemarzniętymi już nie dam zarobić ani grosika.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:35, 06 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Powoli odrabianie szkolne kończę - ogród stoi w miejscu - nic na razie nie sadzę - ale muszę poszukać małych bukszpanów do załatania dziur po tych które wyschły całkowicie - chyba 10 jest takich...
Aż takich rewolucji z ciurkadłem robić nie będę - tamto miejsce jest nawet nawet Zwłaszcza jak teraz kwitną żurawki

A dzisiaj akurat się zająłem pisaniem zaproszeń osiemnastkowych i ich robieniem - no i mi zeszło 3 godzinki Ta treść nawet mi bardzo się podoba
Na mocy przysługujących mi uprawnień niniejszym ogłaszam co następuje. Wzywam Waszmość
……..…………………………..
w terminie 30 czerwca do stawiennictwa we wsi Ponikiew niepodal miasta Wadowice.
Radzić będziemy nad oblewaniem pełnoletności Sebastiana .
Zapraszam serdecznie, bo jak wiesz każdy tak szlachetnie urodzony jak Ty może wziąć udział w tak zacnym melanżu. Twoja obecność jest potrzebna Rzeczypospolitej, dlatego musisz koniecznie wstawić się do mnie na godzinę 20

podpisano
Sebastian Cholewa

Co Wy na to?

FAjne i oryginalne teraz jeszce o odpowiedni klimat zadbac trzeba, jakiś kontusz wdziać?!! I miodem zapić!

Fajne i oryginalne teraz jeszcze o odpowiedni klimat zadbac trzeba, jakiś kontusz wdziać?!! I miodem zapić!
ciężko tylko bedzie odpowiednia kapele znaleźć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:22, 06 cze 2012

Do góry
Sebek zaproszenie bardzo dobre. Baaardzo zazdroszczę takiego wieku. A do Wadowic przez Duklę , Gorlice to całkiem blisko jest.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:15, 06 cze 2012

Do góry
Sebek,po takim zaproszeniu melanż wypali na 100%
Pełnoletność się zbliża
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:30, 06 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Powoli odrabianie szkolne kończę - ogród stoi w miejscu - nic na razie nie sadzę - ale muszę poszukać małych bukszpanów do załatania dziur po tych które wyschły całkowicie - chyba 10 jest takich...
Aż takich rewolucji z ciurkadłem robić nie będę - tamto miejsce jest nawet nawet Zwłaszcza jak teraz kwitną żurawki

A dzisiaj akurat się zająłem pisaniem zaproszeń osiemnastkowych i ich robieniem - no i mi zeszło 3 godzinki Ta treść nawet mi bardzo się podoba
Na mocy przysługujących mi uprawnień niniejszym ogłaszam co następuje. Wzywam Waszmość
……..…………………………..
w terminie 30 czerwca do stawiennictwa we wsi Ponikiew niepodal miasta Wadowice.
Radzić będziemy nad oblewaniem pełnoletności Sebastiana .
Zapraszam serdecznie, bo jak wiesz każdy tak szlachetnie urodzony jak Ty może wziąć udział w tak zacnym melanżu. Twoja obecność jest potrzebna Rzeczypospolitej, dlatego musisz koniecznie wstawić się do mnie na godzinę 20

podpisano
Sebastian Cholewa

Co Wy na to?

jak dla mnie bomba, ale Ty młodziutki jesteś.... aż Ci zazdroszczę
Miniaturowy ogródek 00:17, 06 cze 2012

Do góry
Rzeczywiście przydałyby się bardziej aktualne zdjęcia
Pelargonia bluszczolistna 00:15, 06 cze 2012

Do góry
U mnie te pelargonie w tym roku strasznie nieudane.... Kupiłem dzisiaj burzę kwiatów, może ona pomoże, bo magiczna do balkonowych jakoś marnie na nie działa...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:09, 06 cze 2012

Do góry
Lista zamknięta Zbyt wielu osób nie pomieszczę - ledwie 30 i tak upchnąłem
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 00:08, 06 cze 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Sebek, zobacz w jakim super towarzystwie siedziałeś

Zobacz Sebek czy ja nie ma racji .Przysiądź sobie obok siebie i zobacz jak "urosłeś"przez ten rok ...

Siedzieć obok siebie - fajnie brzmi

A o siedzenie to w tym roku mi chodziło - w tamtym to pamiętam
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 00:05, 06 cze 2012

Do góry
Jak wy umiecie te kule zrobić? Dla mnie to czarna magia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies