Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo różanecznikowy 09:03, 14 wrz 2023

Do góry
Ogród Muszelki 08:58, 14 wrz 2023

Do góry
ryska napisał(a)

Zdjęcie bajkowe
Porankami byłam zauroczona, zamiast Brunhildy był lis, ropuchy i zalany namiot. Ale to drobne szczegóły. A potem był jeszcze Wąwóz Homole i Przełom Białki. Cudowne mam wspomnienia

Oooo! Rysko, z Twojego krótkiego opisu czuję, że musiało być cudownie. Lis, skaczące ropuchy, zalany namiot! Fajne przygody! Tego nie poczuje się na kwaterze, w wynajętym apartamencie.

Mam np. z Bieszczad bezcenne wspomnienia, gdy rankiem budziłam się i po otwarciu oczu widziałam nad sobą cienie rozpłaszczonych jaszczurek wygrzewających się na płótnie namiotu

À propos czworonogich, płaskich stworzonek ... To właśnie w Pieninach po raz pierwszy (i jedyny) w życiu widziałam salamandry. Duuuuużo salamander.

Z Wąwozu Homole, Przełomu Białki, Trzech Koron itp. mam dużo slajdów i zdjęć (analogowych).

Cyfrowe fotki z Pienin i Spiszu mam tylko zimowe. Wstawię, a co Dla ochłody ( u mnie nadal wrześniowe upały) i przypomnienia, jak piękna jest Polska

Czarna Góra to jedno z najpiękniejszych miejsc polskiego Spisza. Z samego szczytu, położonego na wysokości 902 m. n.p.m. można podziwiać rozległą panoramę Tatr, Gorców i Pienin. W 2000 r. wzniesiono tu 21-metrowy krzyż milenijny (powiększoną replikę krzyża z Giewontu).

I jeszcze raz zamek w Niedzicy.

Ogród hortensjowo różanecznikowy 08:57, 14 wrz 2023

Do góry
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:57, 14 wrz 2023

Do góry
Nocna burza zbawieniem dla wysuszonego ogrodu

Trawnik nie nawożony 2 miesiące ładnie się trzyma ale pora zakupić jesienny nawóz

Dziś ma być +19 ,uff ale ulga po upałach

Jeżówki Pretty parasols są boskie, kwitną bez przerwy 2,5 miesiąca i ciągle są śliczne
Wycinanie przekwitniętych kwiatów powoduje, że wypuszczają ciągle nowe pąki. Różowe odmiany już nie zachwycają.
Jeszcze Green Jewel i Virgin wyglądają pięknie

Ogród hortensjowo różanecznikowy 08:53, 14 wrz 2023

Do góry
Takie tam migawki z ogródka.
Ogrodowe wariacje 08:41, 14 wrz 2023

Do góry
Wiaan napisał(a)
Tak bym chciała, różowe to rozchodniki, żółte domalowane to trawy a wiosną cebulowe.

Bardzo fajna inspiracja.
Zacisze Alicji 08:24, 14 wrz 2023

Do góry
Alija napisał(a)
Igor nad stawem
. Fajniusi jest
Glina i zielsko 08:23, 14 wrz 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Zaczeło się...
Dolls minuet i
Exotic emperor.

Sadzenie w weekend.

Ja w tym roku tez poszalałam z tulipanami
Jeszcze nie sadzę, wstrzymam się do końca września
Magary Dramaty z Rabaty 07:24, 14 wrz 2023

Do góry
Magara napisał(a)

Małżonek grozi Sfochowanej, że zrobi z niej czapkę. Sfochowana ma groźby Małżonka w pompie i zalega w bergeniach

Konflikt wisi w powietrzu

Brzmi jak wstęp do niezłej książki
Za drzwiami do ogrodu... 00:49, 14 wrz 2023

Do góry
Dziękuję również za sobotnie towarzystwo Agapant, Anabuko i "sąsiadce" Iwonce, również za zaproszenie do swoich ogrodów Od Iwonki mam parę zdjęć, może jutro wstawię
W tych różyczkach(Barbara) się u niej zakochałam i latem dziewczyny spełniły moje marzenie(dostałam kilka!!!)
Tu u Iwonki ślicznie wyglądają z rdestem i werbeną Bampton:

Wilczy ogród 00:21, 14 wrz 2023

Do góry
Madzia, jest pięknie
A pytanie o te dwie roślinki, co to???

Magleska napisał(a)
[

Magleska napisał(a)
Za drzwiami do ogrodu... 00:18, 14 wrz 2023

Do góry
Madziu i Moniu z mężem bardzo dziękuję Wam za odwiedziny w miniony weekend Za przemiłe towarzystwo, cudne latarenki i karmnik... To był przyjemnie, wesoło spędzony czas, który upłynął nie wiadomo kiedy...
To jest niesamowite, że jedzie się z drugiego końca Polski (5 godzin, albo i dłużej...)by spotkać się z inną ogrodniczką i zobaczyć jej "sto razy" mniejszy ogródek od swojego i gadać o wszystkim bez opamiętania jak by się znało od "stu lat". Nie ma to jak wspólna pasja i podobne zainteresowania Mężowie też chyba się nie nudzili i znaleźli wspólny język podczas gdy my "po raz setny" robiłyśmy obchód ogrodu
Dzięki za relację zdjęciową, byłam jej bardzo ciekawa, bo zawsze to inne oko! Monia, ciekawe ujęcia, z trochę innych miejsc niż moje Czekam jeszcze na fotki Magdy
Buziaki od nas!

Magary Dramaty z Rabaty 00:10, 14 wrz 2023

Do góry
U nas dziś zdecydowanie chłodniej, w końcu Zaczęłam tetrisy. Cel główny: pozbycie się doniczek z tarasu. Cel poboczny: uporządkowanie nasadzeń na dwóch rabatach.
Nie idzie mi wcale, a wcale
A do tego przyłapałam Sfochowaną jak teren znaczy. Myślałam, że kotki, szczególnie te wysterylizowane, tego nie robią. Sfochowana robi. Podchodzi do rośliny, wykonuje rytualny ruch ogonem oraz "psik". Zaczynam rozumieć temat padniętych bylin na moich rabatach...
Małżonek grozi Sfochowanej, że zrobi z niej czapkę. Sfochowana ma groźby Małżonka w pompie i zalega w bergeniach

Konflikt wisi w powietrzu
Sezon 2017 u Hanusi 23:35, 13 wrz 2023

Do góry
Dziękuję dziewczynki, czasami uda się zrobić dobre zdjęcie, a rymy, jeden lubi, drugi nie.
Spokojnej nocy dla Was.

Jolu, las mam blisko, ale ostatnio przetrzebiony, zimowity się rozkręciły, pigw będzie mniej w tym roku, a pigwowce jak zwykle- urodzajne.

Za drzwiami do ogrodu... 23:33, 13 wrz 2023

Do góry
Dziewczyny dziękuję za liczne pochwały rocznicowej dekoracji stołu i ogrodu i za Wasze życzenia Cieszę się, że Wam się podobało Nie chciałam wywoływać lawiny życzeniowej, bo to forum ogrodnicze dlatego pominęłam nazywanie uroczystości Choć wiadomo było, że się domyślicie, perły zdradzały wszystko Ale musiałam się podzielić z Wami tym wystrojem, w sumie uroczystość odbywała się w ogrodzie i bukiety robiłam sama z kwiatów z ogrodu(któż mnie zrozumie jak nie Wy:" że też mi się chciało bawić z tym wszystkim" Dobrze,że miałam pomoc rodzinki w nakrywaniu stołu i innych przygotowaniach, eMa z oświetleniem i całą resztą.

Zieleń, drewno i antracyt 22:52, 13 wrz 2023

Do góry
antracyt napisał(a)
Za dużo to jednak nie popracowałam, wybyłam powdychać jodu.
Okazało się, że tam tak samo gorąco jak w Wielkopolsce, ale chłodzić się w falach mogłam. Noce i poranki też już chłodniejsze, chociaż różnice temperatur jednak mniejsze niż koło domu. Cieszyłam się przepięknymi mgłami, babim latem pełnym pajęczyn i rykowiskiem prawie pod samym oknem - tu powinna być emotka z wielkim uśmiechem, ale wysiadł mi klawisz shift w laptopie...

Normalnie wszystkie fotki warte zacytowania. Prześliczne wszystkie kadry zrobiłaś
Daleki od ideału..... 22:43, 13 wrz 2023

Do góry
agapant napisał(a)
Park w Żelazowej Woli o poranku. Piękno zieleni, Chopin i jego muzyka w tle. My i para japońskich turystów.

Dawno tam już byłam.
Ale tam ładnie
Z przyjemnością obejrzałam ludne kadry
Dębowe zakątki 22:40, 13 wrz 2023

Do góry
Dębowe zakątki 22:36, 13 wrz 2023

Do góry

Dębowe zakątki 22:33, 13 wrz 2023

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies