Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:15, 23 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Mam kilka pytań do dziewczyn "wnętrzarskich"

Przyjęcie w ogrodzie, styl trochę mniej oficjalny -suknie i garnitury nie wymagane

Zastanawiam się nad obrusami...papierowy czy kupić jakiś tani materiał i obszyć?
Stoły nie są ciekawej urody i muszą być zasłonięte.

Kolory to betonowe ściany, szare obrusy, biała zastawa, białe serwetki i teraz myślę nad dodatkami...duża ilość świec w szkle aby dobrze współgrało ze świecznikami betonowymi. Z żywych roślin może wrzos, który jest teraz łatwo dostępny i tani? Myślałam nad czerwonymi wrzosami albo wrzoścami aby był taki akcent kolorystyczny a i mam RB w donicach, i w ogrodzie więc byłby jeden mocniejszy kolor nawiązujący do ogrodu...A może lepiej biały wrzos?

Wyszło ze wypowiadam się jako.pierwsza choć to wcale nie znaczy że znam się na temacie, ale ostatnio mieliśmy przyjęcie w ogrodzie właśnie i mogę powiedzieć jak to było u nas
Otóż przyjęcie było na ok 23 osoby w tym dzieciaki. ..mieliśmy biały catetingowy namiot...do tego jednakowe stoły i białe cateringowe rozkładane krzesła. ..niemniej uzylysmy białego papierowego obrusy...generalnie całość była w kolorach fuksja,pomarańcz, czerwień,żółty. ...kupiłam papierowe kule i honny bals i zrobiłam kilka rozet ....do tego serwetki w kolorach dekoracji...było zywiolowo i ogniscie...A przed namiotem stały dwie duże donice z lawendą i tablica gastronomiczna kredowa z informacją coz to za okazja ...do tego na płocie powiesolam B ukieciki w puszkach metalowych. ..A na każdym stole stał pakiecik składający się z krążka sosnowego na którym stała zwykłą kolorowa butelka np. Po winie w niej proste kwiaty do tego kilka świeczniki...I tak na każdym stole ☺
Mam zdjęcia na telefonie się nie mogę ich wrzucić na O. Nie wychodzi mi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:23, 23 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Właśnie ta fotka przyciągnęła mnie z pinteresta na forum
Pięknie a jak już oglądam do tyłu Twój wątek to aż się chce dalej zaglądnąć wiec ide spacerować po pięknym ogrodzie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:01, 23 sie 2017

Do góry
Chodz do mnie na chwile Mam problem...
Typografia ogrodu 20:50, 23 sie 2017

Do góry
Wpadnij do mnie i doradz fachowym okiem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:48, 23 sie 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

Moje niektóre już do 2 metrów dobijają

Mówiłam Ci już, że masz najładniejsze trawy na forum?
Zachwycam się za każdym razem jak wrzucisz zdjęcia.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:46, 23 sie 2017

Do góry
Mam kilka pytań do dziewczyn "wnętrzarskich"

Przyjęcie w ogrodzie, styl trochę mniej oficjalny -suknie i garnitury nie wymagane

Zastanawiam się nad obrusami...papierowy czy kupić jakiś tani materiał i obszyć?
Stoły nie są ciekawej urody i muszą być zasłonięte.

Kolory to betonowe ściany, szare obrusy, biała zastawa, białe serwetki i teraz myślę nad dodatkami...duża ilość świec w szkle aby dobrze współgrało ze świecznikami betonowymi. Z żywych roślin może wrzos, który jest teraz łatwo dostępny i tani? Myślałam nad czerwonymi wrzosami albo wrzoścami aby był taki akcent kolorystyczny a i mam RB w donicach, i w ogrodzie więc byłby jeden mocniejszy kolor nawiązujący do ogrodu...A może lepiej biały wrzos?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:36, 23 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)

W tamtym roku miały 1,8 m.

Moje niektóre już do 2 metrów dobijają
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:36, 23 sie 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Poliś

no dziękuję ci za tyle śliczności trafffffkowych

cudne masz ale to wieszz
a ta Lady U to jakaś przeeee
idę czytać o niej
cmok

Dzięki Kamiś i proszę

Buziaki!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:35, 23 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Śliczności, ale takie ogromniaste? Super - czekam aż moje będą takie

W kolejnym sezonie zobaczysz już różnice
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:35, 23 sie 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Poli a może te ML były jakoś osłabione??? Moje tak samo wyglądają - jedne mniejsze drugie większe a rosną na rabacie non stop w słońcu....za to te co wsadzałam w zeszłym roku i rosną kolo wykusza (cień dopiero po 15) są mojego wzrostu....
Podlewane wodą i gnojówkami tak samo....Ciekawe jak innym dziewczynom porosły ML z tamtej serii???
Buziak:*

Zobaczysz u mnie jak się spotkamy jakie sa ML z tej samej serii rosnące w słońcu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:34, 23 sie 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Fajna ona jest. Co lubi??Ptasie Łapy u mnie bez szału w brukowej rabacie-wymieniłabym je.

Lubi cien lub półcień i dużo wilgoci. Ptasie Łapki i mnie nie lubią
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:32, 23 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Hmmm a moje ML rosnie na betonie nigdy nie podlewane od południa ma mur wiec można uznać ze rosnie na północy i ma 1,7 M wysokości i metr szerokości

Czasami jak najmniej się cyrtolimy z tymi roslinami to najlepiej rosną...
Tu ma być ogród :) 19:36, 23 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Od czasu jak u nas wydłużyła się jesień Gracilimus u nas kwitnie. Nie zawsze i nie wszędzie ale nie to już dziwne zjawisko.
Druga sprawa, że Gracilimusa bardzo łatwo jest pomylić w fazie wiosnennej i letniej z Graziellą. Liść tych obu miskantów jest prawie identyczny, różni się tylko rozgałęzieniem poszczególnych żdziebeł-bardzo dobrze to widać mając obok siebie sadzonkę gracilimusa i grazielli. Kolosalna różnica jest jesienią Graziella zawsze kwitnie i przebarwia się na rudo-miedziany kolor. Gracilimus kwitnie przy długiej i ciepłej jesieni i nigdy się nie przebarwia. To tak w skrócie o kwitnieniu

Edytka, wrzuciłam u mnie porównanie HOserii.

Mogę być pewna, że moje to gracki po tym co napisałaś o przebarwieniach jesiennych.

Z chęcią zajrzę, bo do mnie dotrą te cisy może już za tydzień.
Tu ma być ogród :) 19:10, 23 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Spóżnione ale szczere 100 Lat Edytko

Bardzo mi miło
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:25, 23 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Cisów już Ci zazdraszczam
Taka ilość!!i za taką cenę...
hihi od ilości mnie głowa boli, będę jeszcze targować, taka chytra jestem
Od nowa ... na przekór wszystkim 17:56, 23 sie 2017

Do góry
Cisów już Ci zazdraszczam
Taka ilość!!i za taką cenę...
Ogród Nety- moje marzenie 17:17, 23 sie 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Mam RB, niech no policzę, 5 sezon. Mogę tylko powiedzieć, że do ładnego wybarwienia potrzebuje żyznej próchnicznej gleby, wilgoci, dokarmiania na wiosnę i słońca.

Z tym słońcem to chyba nie do końca Toszka
Widziałaś moje wczorajsze zdjęcia z drugiego ogrodu? Tam RB ma minimalną ilość słońca a jest mega czerwony.
W innym miejscu jest na słonecznej rabacie prawie cały czas i jest o wiele bardziej "blady". Podejrzewam, że przyczyną jest nawożenie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:19, 23 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Z prawej, to niskie jasne? Silver Sceptre

Śliczności, ale takie ogromniaste? Super - czekam aż moje będą takie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:08, 23 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Z prawej, to niskie jasne? Silver Sceptre

Fajna ona jest. Co lubi??Ptasie Łapy u mnie bez szału w brukowej rabacie-wymieniłabym je.
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:45, 23 sie 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Melduję, ze Twoja-Moja werbena zaczyna kwitnać Za tydzień będzie można robić sesję zdjęciową
super ja swoją za mało przerwałam, taka gęsta że słabo rośnie, niektóre się wybiły i zaczynają kwitnąć, ale szału chyba nie bedzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies