Z racji w miarę ładnej pogody, zaczęłam ciąć świerka. Bozssze co to za robota... Pokłuta jestem cala.
Zaznaczam że jest to wstępne ciecie i daję zdjęcia do kontroli i oceny. Przy czym zaznaczam że pieniek jest celowo podcięty tak wysoko żebym mogla w miarę bez przeszkód działać pod. Może i byłoby ciekawiej zostawiając tą dłuższą stronę ale wygrały względy praktyczne.
Szczerze , myślałam ze to będzie łatwiejsze. Patrząc na zdjęcia to wydaje się takie proste. Oczywiście jedna gałązkę wycięłam za dużo i zrobiła się dziura
Na bałagan i chwasty nie patrzymy. Kiedyś będzie tam porządek- obiecuje.
Widzisz, Ty piszesz, że do pasa, a ja wyczytałam, że tylko do 40cm. I bądź tu człowieku mądry Kasiu, musisz zaplanować kiedyś urlop u mnie To zobaczysz hrotki na żywo
Specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcie lilii, w tym roku sadzonych Mają dużo pąków, ale są malutkie - ze 40cm.
Witam próbuje założyć hodowlę dżdżownic. Zakupiłem 500szt. Hodowlę postanowiłem zrobić w zepsutej lodówce która przewrócona posłużyła za dwa pojemniki 250L i 70L.
Na początek dałem co miałem stary kompostownik (obornik krowi z przed kilku lat wraz z innymi odpadami roślinnymi). Dodałem trochę zamoczonego kartonu i jakieś odpadki warzywne. Hodowla dopiero 7 dzień. Cała hodowla jest w piwnicy gdzie nie panuje wysoka temp. jest dosyć chłodno i lekko wilgotno. Proszę o jakieś sugestie i pomoc, jest to moja pierwsza hodowla.
Zastanawiam się tylko z ew. nadmiarem wilgotności gleby czy kupić jakiś wilgotnościomierz glebowy, czy też w dole lodówki wywiercić otwór i założyć jakiś filtr czy sączek. Nie mam jeszcze pomysłu. Co wy na to?
Najbardziej podobają mi się te dwie
przy Carexie Aurea Elata piszą, że rośnie do 70cm - to dla mnie za wysoka na tę rabatę.
Hakonechloa zawsze mi się podobała. Fajnie by wyglądała może w nóżkach ambrowców? Jak myślisz?
Podobają mi się jeszcze:
Turzyca Gold Fountains - rośnie do 20-30cm
Prosownica Aureum ZŁOTE KŁOSY - do 30cm
Znalazłam jeszcze jakąś carex elatę (turzyca sztywna) - rosnie do 40cm