Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 16:23, 14 lip 2016

Urszulla napisał(a)

Fajna dobranocka

Czasami się uda
I jakeiś zaległe focie zmniejszone do wrzucenia..

Mala_Mi 16:39, 14 lip 2016

gobasia napisał(a)
zielska w trawniku nie lubię ...ale na widok białej koniczyny ,wpadam a zachwyt....takie jakieś dziwadło jestem

O gustach się nie dyskutuje.. dla mnie trawnik ma być trawnikiem.. mam tez w swoim dupę chwastów ..ale one mi się wcale nie podobają. Powiem więcej.. wnerwiają mnie.. pielę ile tylko razy idę przez trawnik.. a najbardziej wnerwia mnie ciemnozielona kostrzewa.. wypiera łądną trawę i rośnie kępami, pielenie nic nie daje.. Podkusiło posiać trawę na suche stanowiska.. to mam.. Jak będę bogata to pierwsza rzecz jaką zrobię w ogrodzi to założę nowy trawnik. Ten mnie doprowadza do szewskiej pasji.. wyrywam te kępy, chociaż wiem , ze to nie ma sensu i robię dziury wielkie jak kratery po bombie.. maż już mi łapy che urwać za to..

Trawnik wnerwia.. oczko też, bo znów pojawiły się mszyce i rośliny marnieją.. i w oczku nie ma jak ich opryskać ..

I prezent od Piotrka ..dzięki Zimę przeżyła i coraz ładniejsza .. czekam na drugą.. może zakwitnie.

I widać mszyce ..

Mala_Mi 16:46, 14 lip 2016

eee_taam napisał(a)

z tym żółtym to masz racje ...ale tulipany białe ..na poczatku sa zółte ...i dziewczyny płacza ...a potem sie ciesza ... pewnie i te liliowce w miare przekwitania bieleja

mam mało białych kwiatków ...floksów białych mi sie namnożyło za duzo ..kolorowe wyginęły ..dobrze ze te czosnki tam dołozylam bo nuda na rabacie by była

Tulipany Sapporo są na początku żółte a potem ślicznie białe.. większość jest biała od początku.

Liliowce w miarę przekwitania zamierają, bo to kwiaty jednego dnia.. wiec nie maja kiedy się wybarwić.

Floksy i u mnie wyginęły, ale podejrzewam opuchlaki.. niestety mam ich mniej w tym roku ale są.. nawet na Zebrinusie utłukłam dziś w biały dzień dwa.. i pryskałam wczoraj w nocy tam Decisem Ręce opadają..

Floksom to mogę w tym roku robić tylko portrety, bo jako kępy to tylko kilka jest ładnych ..

Ten w realu jest taki wpadający w niebieski.

4 foty na posta... wiec tyle portretów.. zresztą na floksy mam w tym roku focha..

Mala_Mi 16:48, 14 lip 2016

tulucy napisał(a)
a bo te zdjęcia w ofertach prawie zawsze są poprawione

Nie tylko w ofertach.. nawet na forum wrzucamy foty często nierealne.. ale za to piękne.. tylko potem to fałszuje rzeczywistość. Dlatego staram się wrzucać foty przypominające real.. bo po to mamy forum by się nie dać nabrać na fotoszopy.

Mala_Mi 16:53, 14 lip 2016

Tusiala napisał(a)
Też zachwycam się lipcowymi zdjęciami

Dziewczyny zrobiły ładne ujęcia.. mają te oko Też się nimi zachwycam.. bo cieszę się z tego co mi wyszło i wygląda fajnie To taka nasza jedyna nagroda za ciężką pracę.. czarny frencz ogrodnika, ból kolan i kręgosłupa, ponabijane kolce , podrapane nogi i ręce... kasę wsadzoną w ogród a nie we wczasy, noranie do nocy w ziemi, a nie leżenie dupskiem do góry na kanapie.. to nasza jedyna nagroda.. pochwała innych i radość gdy samemu się popatrzy na swoje dzieło i stwierdzi.. tak może być .

Tak może być, ale tylko na foto.. otoczenie reszty się gryzie.. przesadzałam różową , a przesadziłam czerwoną.. różowa gryzie w pomarańczach i czerwieniach.. róż majtkowy.... brrrr

Mala_Mi 16:58, 14 lip 2016

dominika_ napisał(a)
Piękny Aniu ten Twój ogród, ale pracy przy nim to nie zazdroszczę nic a nic Podziwiam, że sama dajesz radę go utrzymać w ryzach.

Że utrzymuję to chyba stwierdzenie na wyrost.. ciągle lista pilne do zrobienia jest za długa.. stanowczo mam za mało czasu na ogród.. jeden dzień w tygodniu to stanowczo za mało, a czasami i co drugi tydzień..

Burdel na skalniaku... nie wiem kiedy go ogarnę Jałowca bonzaja tnę co drugi rok.. nie wyrabiam.. bukszpany jeszcze nie przycięte ..tylko część.. już ponad miesiąc opóźnienia..

Miło mi , że wygląda dość porządnie
Mala_Mi 16:59, 14 lip 2016

Karol99 napisał(a)
Ale pięknie...

Radośnie

Dalia co ma różne kolory na jednym krzaku.. rośnie wysoka wiec ja wciskam gdzieś w katy.. a nie zasługuje na takie upychanie..

Mala_Mi 17:03, 14 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Już Ci mówiłam , że się do Ciebie przeprowadzam i dom nie jest mi do niczego potrzebnyHa Ha Ha

ha, ha, ha..... niedługo u Ciebie bedzie taki busz, a podejrzewam że nawet większy. sadzisz gęsto i dużo ..

Kichawca powinno się przycinać wiosną. Nie przycięłam i mam wiotkie badyle, kwiaty rzadko.. paskudny w tym roku.. tak samo powinno się uszczykiwać floksy.. dłużej kwitną i obficiej.. ale brakło czasu.. a teraz żałuję ,że nie wygospodarowałam go.. chyba pora przestać zaglądać na forum bo za dużo czasu zajmuje.. Godzina w ogrodzie zamiast forum to naprawdę dużo do zrobienia w tym czasie..

Mala_Mi 17:07, 14 lip 2016

Milka napisał(a)

Ania, nie przesadzam, naprawdę tak myślę, nawet trawnik masz idealny, czego u mnie nie uświadczysz, na dodatek chwaśnica wszędzie, jak wydziabuję, łyso, więc nie wiem co dalej...najlepiej koszenie i nie myślenie, nawet nie będę walczyć o idealny trawnik, byleby zielony
Tez lubię intensywne barwy w ogrodzie, dumałam co do brązowych traw i juz wiem, pomarańczowy kosmos - siarkowy dam, sam sie sieje.

Rudbekie u mnie strajkowały, ale przywlokłam kiedyś ze śmietnika przycmentarnego sadzonki... i od tamtej pory siejami się i rosną zapychając każdą dziurę.. kosmos siarkowy miałam, ale jakoś sam się niezbyt wysiewał, a nasionek nie chce mi się zbierać.. Na to trzeba mieć czas .. ograniczam wszytko co pracochłonne.. kilka dalii i kilka doniczek.. tyle.. dlatego róż już tez nie będę kupować.. za dużo z nimi zachodu..

Mala_Mi 17:11, 14 lip 2016

Basilikum napisał(a)
ze wszystkim sie zgadzam oprocz BMW, jezdzimy na gazie i pasuje jak ulal, szczegolnie jak sie tyle km robi co ja
(i nie bylismy pierwsi w warsztacie, ktory zakladali instalacje )

Może jest mniej wypasione i do takiego już nie wstyd

Ja tam wolę przefukać kasę niż dać zarabiać koncernom.. .. jestem praktyczna kobieta i na szczęście nie znam się na autach, ciuchach, modzie i takich tam.. dzięki temu nie martwię się czy pasuje i czy jest modne