Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

anbu 11:26, 14 lip 2016

JoannaDe napisał(a)

Ja Ci powiem coby naszą ''staruszkę'' oszczędzić.

Właśnie kupiłam na all: hemoglobina

O ja Cię Joanno Dzięki Ale wapno sypane do kompostu mnie zmartwiło :/ Mój eM namiętnie przesypuje kompost wapnem
JoannaDe 11:30, 14 lip 2016

anbu napisał(a)

O ja Cię Joanno Dzięki Ale wapno sypane do kompostu mnie zmartwiło :/ Mój eM namiętnie przesypuje kompost wapnem

Anulka, Ty lepiej poczekaj na Tochulke, bo jak znam życie to zaraz powie ze ta krew to nie bardzo i inna powinna być

Toszka, ajlowjuje Cie
Toszka 11:46, 14 lip 2016

Krew jest bardzo w porządku

Anula, pogoń eMa z tym wapnem. Własny kompost nie musi być wapnowany. Może stąd to ph u was?
Makusia 11:52, 14 lip 2016

kompost można chyba mocznikiem przelewać? Szybciej się kompostuje (ja przesypuję tylko, bo nie chce mi się rozcieńczać, ale odpowiednia motywacja w formie opier...zadziała i pewnie zacznę przelewać Toszka- dwaj )
JoannaDe 16:10, 14 lip 2016

Z racji w miarę ładnej pogody, zaczęłam ciąć świerka. Bozssze co to za robota... Pokłuta jestem cala.

Zaznaczam że jest to wstępne ciecie i daję zdjęcia do kontroli i oceny. Przy czym zaznaczam że pieniek jest celowo podcięty tak wysoko żebym mogla w miarę bez przeszkód działać pod. Może i byłoby ciekawiej zostawiając tą dłuższą stronę ale wygrały względy praktyczne.

Szczerze , myślałam ze to będzie łatwiejsze. Patrząc na zdjęcia to wydaje się takie proste. Oczywiście jedna gałązkę wycięłam za dużo i zrobiła się dziura

Na bałagan i chwasty nie patrzymy. Kiedyś będzie tam porządek- obiecuje.

Przed

C.D.N
JoannaDe 16:17, 14 lip 2016

Po

C.D.N.
JoannaDe 16:22, 14 lip 2016

I środek

C.D.N
JoannaDe 16:29, 14 lip 2016

Mam problem również z wysokością. Nie wiem gdzie obciąć żeby nie wyglądało to komicznie.

To teraz poproszę o konstruktywną krytykę
JoannaDe 16:34, 14 lip 2016

W stronę myślę iść.
elka_ 17:33, 14 lip 2016

Witaj Joasiu

Przeczytałam cały wątek, bardzo ciekawy, dużo dobrych rad, a już ostatnie o cięciu świerków, w sam raz dla mnie

W takim towarzystwie na pewno urządzisz wspaniały ogród, zresztą na tę chwilę już jest na co popatrzeć: olbrzymia magnolia, dojrzałe bukszpany, rododendrony, hortensje, jodła koreańska, olbrzymi cis do formowania, niejeden chciałby mieć na początek tyle rarytasów w swoim ogrodzie

Widzę, że masz żyłkę do cięcia formującego fajna sprawa, na efekty trzeba czasami długo czekać, ale to właśnie jedna z przyjemności ogrodnika. Też niedawno formowałam jałowca-potwora i czekam co z niego wyrośnie

Pozdrawiam i będę zaglądać