Miło Róże są bardzo wdzięcznymi roślinami. W pełni wynagradzają czas jaki nalezy im poświęcić.
Malwy łatwo z nasion wyhodować. Rozsypiesz nasianka i już... Można kupić fajne kolory albo z takim pełnym kwiatem Niestety są bardzo podatne na rdzę.
Lubię różnorodność.
Mąż się śmieje, bo opuncję umiejscowiłam pod skrzynką na listy a jeszcze agawy czyhają na listonosza
Bonica, u mnie różnie rośnie. Najdorodniejsze krzaki (o dziwo schowane pod balkonem) mają ok 60cm wysokości.
A to jest biała liatra. Ale już kilkuletnia, rozrośnięta cebula. Bardzo ją lubię, bo zdobi we wszystkich fazach wzrostu. Tu wcześniejsze zdjęcia:
a tu z zeszłego roku jak zaczynała się rozwijać
Mam jeszcze inny kolor, różowo-fioletowy
Kalie na pewno mogą do donicy, zresztą na takie w donicach możesz często trafić w sklepie. Ja swoje ciemne właśnie kupiłam jako kwiat domowy Kolorów jest mnóstwo, wszystkie piękne.
Lubię kaktusy. Jeden południowy parapet mam zastawiony kaktusami... niektóre mam od dziecka To były moje pierwsze kwiaty. Kiedyś Wam pokażę.
Buja, buja Chwasty niestety też.
Dla Ciebie anafalisa perłowego obfociłam
Przemku, ostróżki mam owinięte delikatnym drutem, którego nie widać na zdjęciu, trochę wiatr potarmosił, kilka złamał, ale nie było najgorzej. Dzisiaj większość przycięłam.
Cieszę się, że anabelki masz i kwitną. Moje też zaczynają.
Jeżówki wkrótce wszędzie kolor będą miały. Nie mogę się doczekać motylkowych harców na jeżówkach
Te maleństwa co u ciebie gościły - fajne, ale ich mamusi bym się bała