Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pokażę nasz ogród 18:36, 08 cze 2023

Do góry
Pokażę nasz ogród 18:35, 08 cze 2023

Do góry
Pachnący różami, malowany bylinami 18:34, 08 cze 2023

Do góry
Asiu, Bożenko, Mirusiu, Basiu, Gosiu, Ula, Magda, Ania - bardzo dziękuję w imieniu kosaćców.

Mirusiu, moje kosaćce pachną, czuję ten cytrynowy zapach w całym ogrodzie. Miesza się on z zapachem przekwitającej azalii Chanel i piwonii, które w tym roku kwitną na bogato.

Rozkwitają kolejne kosaćce bródkowe.

jeszcze jest kilka w pąkach
Pokażę nasz ogród 18:33, 08 cze 2023

Do góry
Moje ulubione funkie odmiany nieznanej. Kiedyś trafiłam na rynku.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:30, 08 cze 2023

Do góry
vita napisał(a)

Chyba zaniedbałam właściwe cięcie dla mieszańca piżmowego, bo pozwoliłam kilku pędom na swobodny wzrost. W efekcie mam kulisty, zwarty krzew o wys. 90 cm. i kilka długich batów (ok. 3 metry). Baty podwiązałam nad ławką. Tak to wygląda, po prawej widoczny (trzeba się uważnie przyjrzeć) ten wspomniany kulisty krzew, po lewej podwiązane do pergoli długie pędy.

Może dziwaczne rozwiązanie, ale akurat tak mi się ta róża wpisała w rabaty, cała obsypana pąkami, więc chyba źle jej nie zrobiłam? Myślę, że aby utrzymać tę różę w ryzach wystarczy właściwie ją ciąć. W tle jest jeszcze niewidoczna inna piżmówka, Waterloo.

Jola, nasion martagonów mogę dostarczyć całe garście, poza wszelką kolejnością . Jakie chciałabyś, te o białych, różowych, pomarańczowych, rdzawych itp. kwiatach?

Sibelius wygląda mi na jakiegoś potwora, chyba źle zrobiłam kupując go. On ma kwiaty po kilka w baldachach (czy jak to inaczej nazwać)?
Martagony poproszę białe i różowe. Te się u mnie zmieszczą bo są szczupłe .
Ania na Żuławach 18:06, 08 cze 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dla nich to chyba serio jak narkotyki. Kupiłam Puszysławowi taką ususzoną sprasowaną w kulkę kocimiętkę to lizania i ocierania się. Oczywiście dozowałam użycie. Po kilku minutach miał takie rozmarzone oczy i dziwnie pomrukiwał. Wariowały jak mu się zabierało ją.

Napisałam rano długiego posta i go wcięło
To tak w skrócie.
Wyczytałam, że kocimiętka ma,dla ludzi bezwonny, a dla kotów atrakcyjny feromon, ale tylko 1/3 populacji kotów go lubi i to jest dziedziczne.
Moje wszystkie lubią

Mam ubaw jak obserwuję ich ćpanko

Grzebiuszka ziemna 18:04, 08 cze 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)

Bardzo mi się ta kompozycja podoba. Przycinasz rogownicę po kwitnieniu?
Ogród pod lasem 17:52, 08 cze 2023

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Parę obrazków zostawiam

Ale u Ciebie pięknie
Masz nawodnienie na rabatach pod brzozami? Jeśli tak to jak często podlewasz?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:51, 08 cze 2023

Do góry
Co to może być ?
Wilczy ogród 17:43, 08 cze 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Ogród we mgle, bajkowo.
Wilczy ogród 17:41, 08 cze 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

tu jeszcze nie wiem ,czy te płyty zostawię tak porozrzucane ,czy dam je bardziej na prosto -narazie test z taczką przeszły

jest

Madziu, jesteś niesamowita, kiedy to wszystko robisz, rabatki wypieszczone, chwastów z lupą by szukać,
a na dodatek jeszcze zmiany.
U Ciebie doba ma chyba 48 godzin.
U Ciebie wszystko równiutko, prościutko, więc tu bym te płyty też wyrównała, żeby nie zaburzać całego porządku.
Tak po prostu postrzegam Twój ogród, jako taki uporządkowany, ale oczywiście to takie moje luźne skojarzenie,
bo nie znam się na tym, u mnie jest ogólny galimatias i brak linii prostych.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:55, 08 cze 2023

Do góry
Cofam się aż znalazłam wszystkie nowe rodki które kupiłaś, piękne, tego miałam, ale mi zmarniał, nie miałam chęci go ratować, jakoś mi kolorystycznie nie pasował, ale jest przepiękny

Ogród masz już piękny, bujny, wszystko zdrowo rośnie, widać że u Was deszczu nie brakuje
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:28, 08 cze 2023

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Wiola czy ty masz też kocimiętkę Walkers Low? A jak tak, to czy widzisz różnicę pomiędzy Walkers Low i Six Hill Giant?

Tak mam.
Six hills Giant jest wyższa i taka luźna , rozlazła. Walker's low bardziej mi się podoba ,jest niższa i bardziej zwarta

Walker's low

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:14, 08 cze 2023

Do góry
sylwia_slomczewska

leśne się zagęszczają

A to bodziszek w lesie? Byłoby fajnie

Malinowy zakątek 15:28, 08 cze 2023

Do góry
W końcu w domu! Spacer po ogrodzie który zmienił się niesamowicie.

Miskant memory rośnie w tym roku pieknie!

W tym wąskim miejscu co miały być Cisy zdecydowałam się na clematis, po spodem dosadzę seslerie na jesieni jak będę dzielić własne kepy, oraz znajdą się też biale przetaczniki

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:28, 08 cze 2023

Do góry
Jak Caradonna pięknie przyrosła na tarasowej od zeszłego roku
Czerwiec 2022

Dziś
Grzebiuszka ziemna 15:03, 08 cze 2023

Do góry
Sylwio - to jest szałwia omszona 'Midnight Rose' na szczęście miałam zapisane w kajeciku tam jeszcze za nią rośnie szałwia omszona 'MERLEAU BLUE' ale jeszcze w powijakch, mam nadzieję, że później zastąpi tą.
W zeszłym roku zaraziłam się chorobą różankową szalejącą na Ogrodowisku i teraz mam jej pierwszy efekt - Rose de Tolbiac, jak się z niej cieszę, bo to pierwsze kwiaty, pnąca rośnie przy pergoli szamana

Wydzielenie warzywniaka 14:48, 08 cze 2023

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 14:25, 08 cze 2023

Do góry
Truskawka-z-własnej-grządki=pycha!

Amatorów na nie mam w okolicy sporo. Zauważyłam, że kosy lubią się dobrać do nich, z braku czerwonych czereśni na drzewach.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 13:56, 08 cze 2023

Do góry
vita napisał(a)
Iris TB 'Supreme Sultan' już wczoraj otworzył kwiat, zakwitła też Arisaema ciliatum var. Liubaense.

Coraz więcej kwiatów ma dereń Kousa, doczytałam, że potrzebuje ziemi próchniczej i lekko kwaśnego podłoża.

Na kwiaty tulipanowców u siebie to jeszcze poczekam kupę lat, ale o dereniu Ci napisze, ze mój posadzony w grunt rodzimy czyli gliniasta ciężka ziemia tylko ze sporą domieszką próchnicy w sobie bo na tym terenie przez lata były ziemniaki, buraki i zboża, czyli zaorywana ścierń i obornik wyrzucany.
Początkowo wolno przyrastał , ale cos tam kwitł w tym sezonie kwiatów jest więcej niż listowia. Jak zgram to pokażę bo pokaz dał taki, że sama jestem zaskoczonaMa wytrocinowane czyli odczyn pewnie kwaśny. Podlewany był jak był mały , ostatmnie lata nawet podczas suszy nie. Radzi sobie ładnie, nie chorował nie podmarzał.

U Ciebie jak zwykle same piękności
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies