Aniu, odradzam instalację pompy ciepła przez "jakiegoś" hydraulika.
To jest naprawdę skomplikowane urządzenie. Przy jego dobieraniu trzeba wziąć pod uwagę sporo zmiennych - to nie jest łatwy proces i nie realizuje go hydraulik.
Podobnie instalacja to nie jest trywialna rzecz - musi ją wykonać specjalista ze sporą wiedzą. Wszystko to składa się potem na sprawność urządzenia, nie warto ryzykować.
Przepraszam za te niechciane rady, ale wiem, że sporo osób pluje sobie w brodę, bo zdecydowało się na działania na własną rękę lub ze szwagrem .
Spokojnie. Facet jest sprawdzony, zrobil mi podlogowke, wode I scieki tutaj, i gaz, wszystko dziala 5 lat. Domek na sprzedaz tez on robil. Na co dzien pracuje w Niemczech. A ze mieszka niedaleko to wpadl obejrzec projekt I na kawe. I sie rozwinal, tam montuja pompy codziennie od 2 lat, mysle ze jak zrobia to zrobia dobrze.
Dwa juz mialam pompe I costam wiem. I tu sobie juz poklikalam I policzylam conieco. Bedzie dobrze
Dostalam 2 paczki z malinami. Posadzilam w doniczkach po kilka sztuk w donicy bo nie mam wiecej większych doniczek I prawie skonczyla mi sie ziemia. 4 worki 80litrowe kupilam we czwartek, autko mi sie prawie rozkraczylo po drodze a na pewno przysiadlo.
W poniedzialek Monika wlascicielka hrktara bedzie dzwonic do kowru, powinna sie czegos dowiedziec. Jak bedzie decyzja (pozytywna) to spotykamy sie w starostwie I przenosimy pozwolenie na budowe na mnie.
I byle do wiosny
Bloczki Solbet, ktos budowal? Lrpsze niz h+h wiec bede sie rozgladac czy mozna je u nas kupic
Monika ma "prawie" obiecaną zgodę z KOWR. Teraz będę ją nękać żeby przepisywała pozwolenie na budowę na mnie. I znowu czekanie
Mam wycenę okien z firmy gdzie zamawiałam poprzednio i nie jest taka tragiczna cenowo, nawet z dopłatą za kolor (turner oak). I oknem tarasowym HST.
Elektryczne rolety za to kosztują 30 tys. zł. Ała