W gruncie nie sądzę, sadziliśmy tylko w tunelu i udał się nam, jak dla nas nawet sporo go było w zeszłym roku, na jesień nie zdążyliśmy posadzić, także w tym roku nie ma zbioru, ale teraz obowiązkowo sadzimy a tyle zebraliśmy w 2022 roku, zdjęcie z lipca 2022r, sadzony jesienią rok wcześniej
Znalazłam jeszcze zdjęcie początek maja 2022r jak jeszcze rósł tunelu
Basia, zaskoczyłaś mnie tym czosnkiem w tunelu. Kiedyś też miałam taki pomysł, ale upadł, niestety sama nie pamiętam z jakiego powodu, pewnie coś/gdzieś przeczytałam.
Przedwczoraj posadziłam czosnek w skrzyniach warzywnych, w których planuję w przyszłym roku ogórki.
Ale u nas czosnku nigdy dosyć, kombinuję, że może faktyczne i w foliaku dosadzić?
Do kiedy wg Ciebie można???
My jutro albo pojutrze będziemy sadzić, w tunelu dodatkowo będzie tak trochę odkażająco działał na pomidory, które posadzimy. Tak przynajmniej gdzieś wyczytaliśmy z eM, czy w jakimś programie o tym było Naszym pomidorom napewno to nie zaszkodziło
Nie wiem, chyba nie, chociaż nam się wydaje, że my mamy opóźnienie, no tak trochę czas nam ucieka. Ważne by mrozów nie było, ale do tunela mróz tak szybko nie wejdzie.