Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 18:06, 10 lis 2023

anpi napisał(a)
A sadzisz tez czosnek zimowy w gruncie? Masz porównanie, czy ten w tunelu jest szybciej?

W gruncie nie sądzę, sadziliśmy tylko w tunelu i udał się nam, jak dla nas nawet sporo go było w zeszłym roku, na jesień nie zdążyliśmy posadzić, także w tym roku nie ma zbioru, ale teraz obowiązkowo sadzimy a tyle zebraliśmy w 2022 roku, zdjęcie z lipca 2022r, sadzony jesienią rok wcześniej

Znalazłam jeszcze zdjęcie początek maja 2022r jak jeszcze rósł tunelu

eda 19:43, 10 lis 2023

Jeju super plony
Macham Basiu
Basieksp 20:14, 10 lis 2023

eda napisał(a)
Jeju super plony
Macham Basiu

Ooo, miło Cię widzieć Pozdrawiam serdecznie
eda 20:30, 10 lis 2023

Hej
Pięknie ci się zażółcił Basiu ogród zwłaszcza hostami na moje też nie mogę się napatrzeć zaraz znikną z pierwszymi mrozami ale teraz bajka
Magara 23:14, 10 lis 2023

Basia, zaskoczyłaś mnie tym czosnkiem w tunelu. Kiedyś też miałam taki pomysł, ale upadł, niestety sama nie pamiętam z jakiego powodu, pewnie coś/gdzieś przeczytałam.
Przedwczoraj posadziłam czosnek w skrzyniach warzywnych, w których planuję w przyszłym roku ogórki.
Ale u nas czosnku nigdy dosyć, kombinuję, że może faktyczne i w foliaku dosadzić?
Do kiedy wg Ciebie można???
Basieksp 23:24, 10 lis 2023

Magara napisał(a)
Basia, zaskoczyłaś mnie tym czosnkiem w tunelu. Kiedyś też miałam taki pomysł, ale upadł, niestety sama nie pamiętam z jakiego powodu, pewnie coś/gdzieś przeczytałam.
Przedwczoraj posadziłam czosnek w skrzyniach warzywnych, w których planuję w przyszłym roku ogórki.
Ale u nas czosnku nigdy dosyć, kombinuję, że może faktyczne i w foliaku dosadzić?
Do kiedy wg Ciebie można???

My jutro albo pojutrze będziemy sadzić, w tunelu dodatkowo będzie tak trochę odkażająco działał na pomidory, które posadzimy. Tak przynajmniej gdzieś wyczytaliśmy z eM, czy w jakimś programie o tym było Naszym pomidorom napewno to nie zaszkodziło
Basieksp 23:26, 10 lis 2023

eda napisał(a)
Hej
Pięknie ci się zażółcił Basiu ogród zwłaszcza hostami na moje też nie mogę się napatrzeć zaraz znikną z pierwszymi mrozami ale teraz bajka

Teraz jest pełno kolorowych liści, wszędzie na rabatach i trawniku ładnie to wygląda, ale jak będzie pogoda to trzeba będzie to ogarnąć
Magara 23:31, 10 lis 2023

Basieksp napisał(a)

My jutro albo pojutrze będziemy sadzić, w tunelu dodatkowo będzie tak trochę odkażająco działał na pomidory, które posadzimy. Tak przynajmniej gdzieś wyczytaliśmy z eM, czy w jakimś programie o tym było Naszym pomidorom napewno to nie zaszkodziło

Basia, dzięki
A za tydzień??? Myślisz, że nie będzie za późno???
Basieksp 23:54, 10 lis 2023

Magara napisał(a)

Basia, dzięki
A za tydzień??? Myślisz, że nie będzie za późno???

Nie wiem, chyba nie, chociaż nam się wydaje, że my mamy opóźnienie, no tak trochę czas nam ucieka. Ważne by mrozów nie było, ale do tunela mróz tak szybko nie wejdzie.
Muszelka 00:13, 11 lis 2023

Basieksp napisał(a)

W gruncie nie sądzę, sadziliśmy tylko w tunelu i udał się nam, jak dla nas nawet sporo go było w zeszłym roku, na jesień nie zdążyliśmy posadzić, także w tym roku nie ma zbioru, ale teraz obowiązkowo sadzimy a tyle zebraliśmy w 2022 roku, zdjęcie z lipca 2022r, sadzony jesienią rok wcześniej

Znalazłam jeszcze zdjęcie początek maja 2022r jak jeszcze rósł tunelu

Jej! Ale zbiory! Super! Sadzisz na zimę jakąś specjalną odmianę?