Tak, stosunkowo niedaleko (ok. 80km w jedną stronę) ale ja ciągle w niedoczasie jestem a i szkółki szerokim łukiem omijam, żeby nowych roślin nie dokupić. Dziś wstąpiłam dla sąsiadki po budleję i już przetacznika przytargałam a jeszcze mam co sadzić.
Przynajmniej mam pewność że ta sama strefa klimatyczna więc drzewka powinny dobrze zimować .
Jeszcze zdjęcia. Trzcinnik Overdam od Gosi, zachwycająca róża Stephanie Baronin zu Guttenberg - pięknie pachnie.
Clematiski.
Sklep mieści się w Jankowie Przygodzkim pod Ostrowem przy skrzyżowaniu na przeciw kościoła "Azalia" chyba ulica Ostrowska. Polecam się przejechać i przy okazji zwiedzić okolicę stawy na Trzcielinach i Dębnicy których nie widać z drogi krajowej 11 bo zasłania je wał kolejowy http://przygodzice.pl/asp/pl_start.asp?typ=14&sub=16&menu=113&strona=1
szosa w lewym dolnym narożniku wyjazd z Przygodzic w stronę Wrocławia,
Agata gdzieś czytałam, że podobała Ci się tawułka Arendsa bordowa, mam nadmiar więc jak będziesz w okolicy mogę Cię nią obdarować
Kamilka czekam na kuriera, ma być o 16 no coś tam kupiłam, na szczęście dużo rzeczy dostałam od znajomych i szwagierki, więc wiele mi odpadło, a kupuje takie niezbędne rzeczy. Np
U mnie w domu wszystko na niebiesko, więc muszę kompletowac wszystko na nowo
A co do gorąca, daj spokój! Pojechałam do szkoły tylko po syna i siedzę w domu, nigdzie się nie ruszam nawet.
Co prawda mam inną odmianę żarnowca bo 'Zeelandia' ale ja jestem z niego zadowolona tonie w kwiatach a latem jego gałązki moim zdaniem są ładnym tłem bo są nietypowej faktury, przycinam go "kosmetycznie" kiedy mi za bardzo gdzieś wyłazi.
Hmmm sama nie wiem czy chce zmieniać te rabaty.... chyba jednak tak ale jakoś sobie tych zmian nie umiem wyobrazić. Przeniesienie piaskownicy realne choć mało mi się chce. Jakbym miała ją dać za huśtawkę to muszę zlikwidowac rabate z buksami i w sumie miejsca brak, nie ma mowy żeby jeszcze przy tujach coś posadzić. Zyskałabym miejsce z przodu....
Żywopłotu jakoś nie bardzo bym chciała bo mam trochę dość tego.... w sumie gdzie nie zajrzeć pooddzielane... bardziej by mi leżało dać drzewa za podjazdem do auta, np. kolumnowe jakieś ze 3. A przed nimi od r=strony ogrodu rabata, czyli na teraźniejszej piaskownicy.....
Albo poprostu zostawić jak jest i tylko drzewa dać coby jakaś ściana powstała....
Przy garażu tuje też raczej odpadają bo miejsca tam nie za wiele, a jak pisze to ulubione miejsce do siedzenia.... hmmm...
Ten prosty plan ok, tylko nie mam pojęcia jak obsadzić taki duży kwadrat 4 metry np...??? Ja chyba jednak zostane przy tym co mam, tylko uporządkuję i poszerze
Witaj Kasia w moich skromnych progach, znamy się z różnych wątków, które podglądamy
W sumie też jestem zdziwiona, że to taka fontanna. Mam je cztery, ta na zdjęciach jest największa, pozostałe trzy mniejsze, ale pokrój taki sam.
Pewnie za to kwiaty będą stały na baczność. Albo i też nie. W tym roku dopiero się kwiatów doczekam.
W najwyższym punkcie mają ok.40cm, szerokie ok. 60cm. W sieci najwięcej zdjęć tej trawy jest z jesieni.. doświadczenie trzeba samemu zebrać..
Zdjęcie z przedwczoraj-robię co jakiś czas do późniejszego porównania.
Wszystkie Twoje różyczki cudowne ale Summer Song szczególnie mnie urzeka .
Mój się niepokojąco zachowuje, zwiesza luźno pąki (za sucho nie ma na pewno), są wiotkie, obawiam się, że może mu coś korzenie podjada (smakował naliściakom), dostanie dziś Dursban do ziemi bo obawiam się o niego .
W jakiej odległości od środka róży (Summer Song) mogę posadzić lawendę (też do jej środka), 60cm będzie ok, czy mało?