Nad wyjazdem pomyślę, bo w przyszłym tygodniu jedziemy do energylandii, w sierpniu do szkoły trza obkupić i mam 4 imprezy urodzinowe, już nie mówiąc, że synek dostał się na studia, jeszcze czeka na 2 odp. z Poznania. Ja chyba wole małe dzieci takie w przedszkolu, mniej kosztowne były
Witam, mój migdałek ma 2 lata. W tym roku w ogóle nie kwitł, natomiast bardzo mocno wybił do góry. Jedna z odnóg ma bardzo gruby pień i mam wrażenie, jakby zdziczał. Przycinany był w zeszłym roku po kwitnieniu. Nie miał żadnych chorób, a teraz nie wiem, co z nim robić.
Dodaję zdjęcia poglądowe, mam nadzieję, że ktoś coś podpowie
Bracia Grimm posadzona zgodnie z planem przed tujami. Ciekawe czy zakwitnie w tym roku. Pączusia nie dojrzałam, za to zdążyłam ją szpetnie skląć jak wbiłam sobie kolec pod paznokieć . Zgrały się trochę z żurawką kolorem liści .
Queen of hearts musi zaczekać do jutra, bo z Takim pomocnikiem trzeba mieć baaardzo podzielną uwagę
Zakwitł mój hibiskus samosiejka, którego na kulkę prowadzę
Wstawiam jeżówki dla Edyty Były białe, wysiały się w sposób niekontrolowany. Obecnie jest multum białych, a oprócz tego żółte i różowe. Ciekawe jest też to, z jednego krzaczka wyrastają zarówno białe, jak i żółte kwiatki
Pozwoliłam im rosnąć, tam gdzie się wysiały. Tak więc są pod murkiem, pod świerkiem, przy samym ogrodzeniu, pomiędzy hostami. Ogólnie rozgardiasz mi zrobiły, będę musiała trochę ucywilizować ten zakątek
I to na razie tyle, chociaż co chwile zakwitają nowe, a przy moich ilościach wszystkiego pokazywać nie będę, bo miałem na nie focha, a w lipcu zawsze nachodzi mnie chęć na nowe, a teraz musiałbym je chyba w pokoju na szafie trzymać
Wschodnia część działki nabrała ogłady. Tutaj najdłużej cywilizowaliśmy teren. Wreszcie jest w miarę estetycznie. Jeszcze tylko trzeba poczekać aż winobluszcz porośnie drewutnię.
Posadziłam tam kilka dalii. Miały być w kolorach od bieli poprzez róż do bordowego.
Wyszło trochę inaczej Jakoś chodzi za mną ten ognisty pomarańcz, chociaż go nie zapraszałam do ogrodu.
Niedobitki różane większość przekwitła niektóre za chwilę zaczną na nowo
Darcey Bussell i Gemma, przesadzone przetaczmiki First Love fajnie teraz wypełniają pustki
A ja się nie pytam, tylko stwierdzam, ze twoja bylinowa jest nie do przebicia. Koniecznie przyjedź do mnie i zaplanuj mi to samo na prostokącie. A jak nie chcesz przyjechać, to chociaż zaplanuj . Tylko u mnie jest mniej miejsca ...
Ciągle wzdycham do twojej rabaty. I nie masz pojęcia, ile razy już ją pinowałam
Tak swoją drogą, pamiętasz łuki twoje plany tej rabaty? Jak się mają obecne nasadzenia do tych planów? Co to jest to niebieskie przed pysznogłówką?