Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 12:51, 07 sie 2025

Do góry
smaży się ogrodowy obiad

kłada kable światłowodowe, za rok będzie internet...
Ogród z koniczynką 12:47, 07 sie 2025

Do góry
Ogród z koniczynką 12:44, 07 sie 2025

Do góry
ta pnąca róża kwitła tak

a po przekwitnięciu 3 wiadra płatków
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 12:21, 07 sie 2025

Do góry
zawitka napisał(a)

Takie zwykłe ale ile piekna mają w sobie choc zdjęcie nie najładniejsze.

O tak, jednoroczne trochę może niedoceniane, w tym roku jakoś ominęłam sianie aksamitek, jak i ulubionych lobelii, ale pelargonie też mam o cudnym oranżowo - brzoskwiniowym kolorze
Grzebiuszka ziemna 12:12, 07 sie 2025

Do góry
daszum napisał(a)
Bożenko wszystko śliczne, ale mnie najbardziej zachwycają hortensje ogrodowe.
Czy one ci wszystkie co roku kwitną?

Danusiu, tak kwitną co roku, choć niekoniecznie tak bogato jak w tym, bo dostały mnóstwo ponadwymiarowej wody i jak widać im służy. I nie tylko im
Olbrzymki hakonechloa, olbrzymki hosty i rozchodniki.

mrokasia napisał(a)
Opadów zazdroszczę, ja wczoraj odpaliłam podlewanie…
Super te tabliczki! Ja to mam dwie lewe ręce do takich rzeczy. No i pomysłu nie mam… .

Kasiu, Elu dziękuję wczoraj też lało co jakiś czas, ze 3-4 razy ulewa ze słońcem naprzemiennie...
Podlewać w tym roku przynajmniej nie muszę

Pati, a może nawet byłyśmy w tym samym dniu w Krynicy? Tą kępkę listków przesadziłam do doniczki i będę obserwować, co z tego wyrośnie

Gosialuk napisał(a)
Bożenko chyba pod twoim wpływem zamówiłam lilie do posadzenia jesienią. I w związku z tym mam pytanie. Kiedy najlepiej przesadzić przekwitnięte już lilie? Posadziłam pod blokiem całe 10 szt. i zamiast różu jest blady pomarańcz, który nijak mi nie pasuje. W tym roku już powiązałam wstążeczki, żeby wiedzieć które egzemplarze są do przeniesienia, tylko nie wiem kiedy najlepiej się za to zabrać.
Hortensje dają popis, białogłowy - fajna ksywka.

Gosiu moje działania ogrodowe często wymykają się "wiedzy na ten temat". Też nie pasowały mi kolorystycznie przesadzane cebulki w zeszłym roku, więc w tym wykopałam je kwitnące, np żółto-pomarańczowe nie pasowały mi w różowe i białe, stąd z kępą ziemi głęboko przesadzałam je w inne miejsce. Ale w tym roku mokro i wszystkie nadal kwitły
Cebula jest silna w porównaniu z roślinkami o delikatnym ukorzenieniu, więc się z nimi nie cackam

Nicol i Margo
- dzięki Dziewczynki Małgosiu powodzenia w pieczeniu chlebka co do tych listków też mi pasowało na siewki host, ale byłoby to pierwszy raz w moim zyciu ogrodowym i odrzuciłam t ą opcję, może niesłusznie? Zobaczymy
Danusiu miałam cichą nadzieję, że to może być gaura, bo tam wrzuciłam całą torebkę nasion, ale raczej rzeczywiście hosty się wysiały.

Ulinko

Ja też mam portal do innego świata jak Ala

Miałam w poprzednich latach fasolę fioletową, żółtą a tym roku cyklantera, bardzo mi się podoba ta roślina pnąca, limonkowa, jako pnącze super! A co do przetwarzania i jedzenia szukam przepisów i trochę ich jest. Jak te wszystkie kwiatki zawiążą owocki, to będę miała klęskę urodzaju

Ogród z koniczynką 12:10, 07 sie 2025

Do góry

ta róża ma taki limonkowy kolorek
Grzebiuszka ziemna 11:14, 07 sie 2025

Do góry
Kordina napisał(a)
Dziękuję zbiorowo, odpowiem indywidualnie trochę później z powodu różnych zajęć, ale chciałam pokazać wczorajszy bogaty zachód:

Jak zobaczyłam jak złociście zachodzi słońce, szybko wsiadłam do auta i pojechałam na wał przy J.Drużno, na sam zachód nie zdążyłam dojechać ale na "pozachodzie" tak

Dobrej nocy

O mamo.....
Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 11:02, 07 sie 2025

Do góry
mrokasia napisał(a)

Piękny zrobiłaś ogród Kasia!
Masz dar do komponowania rabat. Wszystko mi się podoba
I moja ulubiona ławeczka jest
Kraina spełnionych marzeń 08:46, 07 sie 2025

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Pomidorki tuż tuż. Nie mogę się doczekać...

Te w szklarni chyba mają za ciepło, bo liście wywijają im sie nieco do góry. U pozostałych nie ma tego objawu.

Poza tym kwitną jeżówki i floks.

Jak Ty masz pięknie w szklarni!

Ile masz tam pomidorków?

Świetnie Ci idzie robienie ogrodu
Dębowe zakątki 08:08, 07 sie 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu dopiero dzisiaj miałam czas obejrzeć Wasz odcinek. A jest co oglądać Dopiero na filmie widać jaki duży macie ogród i jakie te rośliny wszystkie ogromne. Na zdjęciach jakoś te rozmiary nie są tak widoczne. Piękna okolica, piękne miejsce i to oczko też wielkie wyszło Pozdrawiamy Was i gratulacje. Obraz z irysami cudny

Fajnie , że obejrzałas Sylwio.
Dziękuję.
Areał duży do obrobienia 41a.
Staw ma 3a. Już ładnie na zielono trawką zarósł.
No tak zdjęcia nie oddają wszystkiego dobrze.
Cieszę się, że podobało się i obraz z irysami też ci się podobał
Dziękuję

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:54, 07 sie 2025

Do góry

Takie zwykłe ale ile piekna mają w sobie choc zdjęcie nie najładniejsze.
Zieleń, drewno i antracyt 07:34, 07 sie 2025

Do góry
antracyt napisał(a)
Ja też mam jeszcze sporo w pąkach, a niektóre przez ślimaki nawet pąków jeszcze nie mają

Zrobiłam zestawienie tych co już zaczęły

Same ślicznotki i to nic że bezimienne.
Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 07:18, 07 sie 2025

Do góry
mrokasia napisał(a)
Kilka fotek ku pamięci

Ach ta ścieżka. Taka tajemnicza. Zavhęca by iśc dalej.
Kasia po Twoich fotkach mam zawsze ukłucie zazdrości Twoich zdolności łączenia i komponowania roślin.
Twój ogród ma swój własny klimat i aurę. Jest wyjątkowy. Piękny .
Grzebiuszka ziemna 00:22, 07 sie 2025

Do góry
Dziękuję zbiorowo, odpowiem indywidualnie trochę później z powodu różnych zajęć, ale chciałam pokazać wczorajszy bogaty zachód:

Jak zobaczyłam jak złociście zachodzi słońce, szybko wsiadłam do auta i pojechałam na wał przy J.Drużno, na sam zachód nie zdążyłam dojechać ale na "pozachodzie" tak

Dobrej nocy

30 arów wietrznej pustyni 22:29, 06 sie 2025

Do góry
Obwódka-słabo widoczna. Na razie nie przycinałam, ale chyba obetne choćby same kwiatostany żeby sie nie wysilały na utrzymanie nasion.

Do efektu wow jeszcze hen hen daleka droga przede mną...żywopłot grabowy mam wrażenie że stoi w miejscu..za to kukurydza zza płotu przesłoniła nam cały widok i dziś jak dosadzałam na tej zachodniej liatry i inne sadzonki z poczekalni, to stwierdziłam, że mi brakuje tego ciepła zachodzącego słoneczka. Wręcz zmarzłam przez ten cień kukurydziany ...

Rabata południowa pod kuchnią-róże Alden Biesen+perovskia+bodziszek Rosemoor a przed nim mini tawułki Golden Princess. Dziś dosadziłam tam kilka sztuk białej liatry hodowanej z cebulki.

Te róże bardzo mi się podobają, od pełni rozkwitu do przekwitnięcia pojawiają sie na nich takie ciapki jakby je ktoś farbą pochlapał

Ta rabatka zakręca na zachód i przechodzi w tą zachodnią ktora biegnie az do tarasu. Jako trzecie piętro mam tu hortki-zaczynając od rogu ściany kuchennej są 3xMagical Candle,potem 2xPhantom (którego powtarzam przy frontowych wjazdowych) i na końcu 1szt Silver Dollar, bo jest niższa a będzie juz lekko zachodzić na okno jadalni, więc nie mogłam dać tu 2metrowej hortki.Jak widać, rabata w połowie pusta i hortki bardzo małe. Domieszałam tu róże:Bonica,3xLeonardo da Vinci, rozchodniki Brilliant..a środek czeka na wenę
Przed hortkami dałam te liatry zakupione w ndz.-na foto jeszcze w reklamówce
Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:17, 06 sie 2025

Do góry
Karolin4 napisał(a)

Albo osa, która wycina i robi lejki do gniazd w ziemi dla larw. Albo opuchlaki.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:11, 06 sie 2025

Do góry
Witam. Czy moge prosic o pomoc. Czy ktos może wie co za grzyb zaatakował moje drzewo . Na korze tez są białe naloty i do tego obsychają gałązki .
30 arów wietrznej pustyni 21:56, 06 sie 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Super zakupy.
Ostry nożem tnij od razu na 4. Wsadź. Jak zobaczysz że więdną to ewentualnie zetkniesz kwiaty. Nie wiem ile u Ciebie Asia pada.

Pokaż te obwódke. Sesleriową mi się bardzo podobają iam dużo ich. Akurat też sadziłam i wyszło mi koło 30 szt co 40 cm pod dereniami.

Asia zrób jakąś sesje bom ciekawa wszystkiego a zwłaszcza rabat przy domu.

Padało sporo ostatnio, teraz ma byc wreszcie cieplej, ale my wyjeżdżamy,wiec trochę sie cykam czy mi to nie padnie pod nieobecność. No i kurcze te gaury chyba są niepodzielne-zobacz sama-rosną jak drzewko z jednego 'pnia'.
Glina i zielsko 21:31, 06 sie 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Przedstawiam dziś Kromkę.
To znajdka którą przygarneły moje dzieci. Zamieszka w Poznaniu ale będzie nas odwiedzać. ma około roku, i nie ma ogonka niewiadomo dlaczego.
Jest grzeczna, lubi głaski i przytulanki ale trzeba ją wyciągnąć z kłopotów zdrowotnych.

Lepszej fotki nie dała sobie zrobić na razie.

No piękna Psinka . lepiej trafić nie mogła.
E tam ogonek....
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 21:21, 06 sie 2025

Do góry
DariaB napisał(a)
]
I moja koleżanka z potomstwem

Fronyowa rabatka jest zachwycajaca
Koteła szelki idealnie pasują do Red Baron
A pan ropuch to chyba w zeszłym roku też Cię odwiedzał
ja Ci mówię -pocałuj- a nuż to dubajski książę

Daria ogród masz świetny .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies