Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Moja codzienność - ogród Oli 20:30, 07 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jestem mega wzruszona, podglądam postępy, niesamowicie. Miałam szybki impuls - wyprostować ogród. Ten projekt to był strzał nie w "10" ale w "20". Teraz to dopiero cieszy efekt. No i jeszcze twoja staranność, dbałość o detale, pod linijkę normalnie Ogród wygląda zachwycająco i cieszę się że przyłożyłam do tego nie tylko rękę Dobre myśli także. Pozdrawiam i będę dalej zaglądać i mieć pieczę jakby co

Danusiu dziękuję, że zaglądasz, chwalisz, bardzo się cieszę Po takich słowach to i ja jestem wzruszona. Staram się bardzo by ogród wyglądał jak najlepiej i bardzo mnie ta praca cieszy
Wpadaj częściej

Gardenarium napisał(a)
Te drzewa formowane (stare okazy) to jakbym normalnie była w Holandii Niesamowicie robią efekt.

Chciałam jeszcze dodać, że mój grujecznik jest dokładnie taki jak na fotce w pincie.

Twój grujecznik jest przepiękny właśnie taki efekt chcę kiedyś uzyskać

Gardenarium napisał(a)
W skarpectę w kwadracie w tulipanach trzeba koniecznie dodać "traffki". Chyba najlepiej brązy miedziane.

Pod lipą jest molinia z jeżówkami. Miałam dużą kępę, której żal było wyrzucić a nie miałam gdzie wsadzić
Obwódka do ogródka japońskiego 13:29, 07 maj 2015

Do góry
Kochani,
mam projekt swojego ogródka w stylu japońskim - ale mam dylemat, bo ogródek ma być wysypany żwirkiem, który bezpośrednio sąsiaduje z chodnikiem. Boje się, że za dużo będzie kamienia i w sumie zleje się to w jedną plamę - która nada ciężkości i przytłoczenia. Dlatego myślę, że należałoby dodać jakieś rośliny w obwódce.
Proszę o pomysły, które pasowałyby do japońskiego ogródka, ale jednocześnie oddzielały chodnik od ogródka. Po drugiej stronie chodnika mam korytko na rośliny,
gdzie chciałabym mieć jakieś elementy nawiązujące do ogródka, ale jednocześnie mieć miejsce na elementy sezonowe, które są w skrzynkach na tarasie.
Jestem z góry wdzięczna za wszelkie pomysły.
pozdrawiam wszystkich bardzo
nowicjuszka
kasia
Zielonym do góry... :) 11:30, 07 maj 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Witaj no no...projekt w prezencie w sumie to nie wiem czy się cieszyć czy nie...no ale myslę, że projekt zgodnie z Waszymi sugestiami a nie całkowicie niespodzianka?

Zielonym do góry - tam mówi mój sąsiad ilekroć mnie dojrzy grzebiącą w ziemi

na priv wyslę namiary na gabiony...

pozdrawiam

Projekt jest rzekłabym na czasie (choć trochę nieczasowy). Miało być dużo traw (zawsze mi się podobały) i roślinki które kocham (cis, bukszpan, lawenda, brzozy, żywopłot grabowy i tawułki, goździk) czyli dopasowany do moich potrzeb. Teraz mogłabym im teraz pokazć Twój ogródek (oraz Makul i jeszcze kilka) i powiedzieć "Tak chce mieć". Ja lubie styl nowoczeny i domek też mam tak wykończony, a ogród ma być dopełnieniem całości.

Jak pokazałam mężowi Twoje ogrodzenie powiedział że bardzo fajny pomysł - co jest naprawde dużym wyróżnieniem - bo on wybredny jest
Za namiary dziękuję
Zielonym do góry... :) 11:09, 07 maj 2015

Do góry
Witaj no no...projekt w prezencie w sumie to nie wiem czy się cieszyć czy nie...no ale myslę, że projekt zgodnie z Waszymi sugestiami a nie całkowicie niespodzianka?

Zielonym do góry - tam mówi mój sąsiad ilekroć mnie dojrzy grzebiącą w ziemi

na priv wyslę namiary na gabiony...

pozdrawiam

Moja codzienność - ogród Oli 09:18, 07 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Za gratki zbiorowo bardzo dziękuje
Sama się zastanawiam jak wyglądałby mój ogród gdyby nie forum

Dla przypomnienia małe porównanie i z tego miejsca ogromne podziękowania dla Danusi i Was Kochani !

maj 2013

maj 2015

Jestem mega wzruszona, podglądam postępy, niesamowicie. Miałam szybki impuls - wyprostować ogród. Ten projekt to był strzał nie w "10" ale w "20". Teraz to dopiero cieszy efekt. No i jeszcze twoja staranność, dbałość o detale, pod linijkę normalnie Ogród wygląda zachwycająco i cieszę się że przyłożyłam do tego nie tylko rękę Dobre myśli także. Pozdrawiam i będę dalej zaglądać i mieć pieczę jakby co
Czasem słońce czasem deszcz 17:06, 06 maj 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Witaj Ewo,
Jestem u Ciebie pierwszy raz ... widzę że realizujesz projekt Danusi, to ogromne wyzwanie, ale jak widzę idzie ci doskonale.
Cisów na nóżkach zazdraszczam całą sobą... cudeńka...
Pozdrawiam

witaj Joasiu odwzajemniam pozdrowienia i dziękuję za odwiedziny
Pozdrawiam
Czasem słońce czasem deszcz 13:04, 06 maj 2015

Do góry
Witaj Ewo,
Jestem u Ciebie pierwszy raz ... widzę że realizujesz projekt Danusi, to ogromne wyzwanie, ale jak widzę idzie ci doskonale.
Cisów na nóżkach zazdraszczam całą sobą... cudeńka...
Pozdrawiam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:14, 05 maj 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

ja mam od nich projekt gdy go kupowałam mieli 16 projektów do wyboru.

Wiem ze masz od nich
Faktycznie sie w ostatnich latach rozwinęli. I bardzo fajne projekty mają
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:10, 05 maj 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

mosz tu
http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/praktyczny-2

ja mam od nich projekt gdy go kupowałam mieli 16 projektów do wyboru.
Małymi kroczkami do celu... 12:05, 05 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zamiast rozchodnika przed drzewkami daj bukszpanowe stożki Fale przed wykuszem obsadź trawka ice dance ( jest zimozielona ) Fale z drzewkami obsada czerwoną żurawką
i już zimą łyso nie będzie Kwiatostany hortek i rozchodników dopiero wiosną się wycina więc tworzą zimowe suche bukiety

Małgosiu jak zawsze jesteś nie zawodna w końcu ta rabatka to Twój projekt Myślisz, że śliwa na pniu będzie pasowała w tym miejscu, zamiast tego buka?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:19, 05 maj 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
jaki masz projekt domu, bo faktycznie bardzo extra

Ty tak na powaznie chcesz wiedziec ?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:15, 05 maj 2015

Do góry
jaki masz projekt domu, bo faktycznie bardzo extra
Garden Party 20:12, 04 maj 2015

Do góry
Witam serdecznie !
Dom prawie skończony więc pora zabrać się za ogród. Tysiące inspiracji przejrzane, katalog roślin w małym paluszku, projekt w głowie gotowy i nagle..... pustka. Objechałam lokalne szkółki roślin i zwątpiłam.
Pewne jest tylko jedno; dużo bukszpanów, dużo białych Anabelek, host no i leśny zakątek z rododendronów.
Ale obaw nie mam , ciężka praca dużo dobrych rad - Waszych- i może nie popsuję pięknego krajobrazu, który otacza mój dom.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:31, 04 maj 2015

Do góry
Mnie ta Twoja róża zaintrygowała...jakiego Williama kupiłeś??? Ja dwa lata Morrisa szukałam...chyba nie tą kupiłeś???

Ciągle sobie patrzę na tę Twoją linię kroplującą...ach, przydało by się u mnie. Ale technicznie to ja musiałabym się przygotować, tz. najpierw poczytać, potem dokładny projekt zrobić, listę zakupów, do wykonanie bym eMa przekonała bez problemu...trzeba się temu przyjrzeć wreszcie na serio.
Możesz mi napisać na priva ile Cię to kosztowało? I te wszystkie elementy jakiejś konkretnej firmy wybrałeś?

Z nornicami masz podobny problem i podobnie je traktujesz jak ja
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:45, 04 maj 2015

Do góry
Marto czy projekt będzie fajny to się okaże bo wiedza w tym temacie nie jest spora. Co do reszty to szkoda gadać gdyby to ode mnie zależało działka od zeszłego roku byłaby czysta bo na zrobienie porządku nie trzeba funduszy, a 3 godziny pracy koparki to żaden problem, ale...

Marzenko w sumie na to i na to będzie trzeba troszkę poczekać bo różanka zapewne w tym roku będzie kiepska, a rabaty siostry będę powstawać w nieznanym mi tempie

Jolu troszkę to wszystko potrwa, kiedy ja będę sadzić ty będziesz leżeć już na czyściutkim trawniku, ale pomysły oczywiście pokażę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:51, 03 maj 2015

Do góry
Hmmm... fajnie ma ta Twoja Siostra... Nie dość, że projekt świetny, zgodny z oczekiwaniami, to jeszcze za darmo i z uwzględnieniem okrojonego budżetu. Mam nadzieję, że Siostra docenia Twoje starania
Ogrodowy song 15:39, 03 maj 2015

Do góry
Ewo, najpierw się przywitam w twoim wątku.
Ogród masz już założony. Najważniejsze, to odpowiedzieć sobie na pytanie, czy go lubisz i czy czujesz się w nim dobrze?
Po przeczytaniu dwóch wątków na tym forum, a czytałam nocami, na komputerze, tablecie i telefonie, w dzień, wieczorami zamiast oglądania filmu w TV, nocami, bo spać nie mogłam z wrażenia ... doszłam do wniosku, że mój ogród pragnę zmienić Miałam mis-masz w ogrodzie, po jednej roślince do kolekcji. ... Zaczęłam zmieniać mój ogród w zeszłym roku. W pierwszych krokach zaczęłam popełniać błędy. Dopiero po pewnym czasie odkryłam, co mi się podoba, co jest mi bliskie, jak ma wyglądać mój ogród. W planowaniu na spokojnie, bez pochopnych działań pomógł mi okres zimy. Sporo wtedy doczytałam, przeanalizowałam, zaplanowałam. Zadawałam wiele pytań.
Ale zaczynałam od przeczytania wątku Any. Ana próbowała najpierw sama zaprojektować ogród. Poprosiła później o pomoc Danusię. Zamówiła projekt, najpierw obsadzała ogród zgodnie z projektem, rabatka po rabatce. Potem zaczęła wprowadzać swoje własne rośliny. Tu człowiek nabiera pewności i doświadczenia.
Prosiłaś o link. Proszę bardzo. Miłej lektury życzę.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem

Any wątek warto przeczytać, jest tam sporo instrukcji, dobrych rad, można się wiele nauczyć

Malutki pod lasem 10:13, 03 maj 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Ania juz działasz? U nie boskie słoneczko

U mnie też pięknie świeci, ale ja dzisiaj nie działam a świętuję
Co do chodniczków, to takie wyszły ze względu na oszczędności. Udało nam się okazyjnie kupić płyty z likwidowanej betoniarni i miały tylko tymczasowo być położone, żeby można było przejść do domu. Zrobiliśmy jednak coś nie tymczasowego, dokupiliśmy kostki i tak wyszło, projekt mój, wykonanie mój tata
Zostało jeszcze trochę płyt na takie dwie ścieżki na koła samochodu do garażu i opaskę od strony północnej domu, bo tam jeszcze nie ma. Na reszcie podjazdu będzie szary kamień tak jak u Ciebie.
Miało być w miarę tanio i estetycznie
Zachwyt i obawa 19:47, 02 maj 2015

Do góry
Noooo poprawiłaś zdjęcia Kulawemu projekt się podoba Tylko zamiast tych iglaków na pniu z przodu może właśnie stożki i kule bukszpanowe? Magda będziesz czymś wysypywac rabaty?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:38, 02 maj 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
jakby coś, to patrz od tej strony
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2777-dzialka-wkolo-lubczyka?page=573

Byłam i piekny projekt widziałam....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies