Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 09:27, 19 cze 2016

Do góry
Drugie "kwitnienie" drzew - wiśnia amanogawa, tamaryszek francuski i magnolia Susan. Chyba polubię opcję powojnik na drzewie
Przerwa na kawę... 09:20, 19 cze 2016

Do góry
Katalpa aurea od dołu - zaczyna kwitnąć powolutku
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:17, 19 cze 2016

Do góry
Zostaw fotki Ula Tą białą u Ani właśnie wczoraj widziałam Najbardziej podobałby mi się tam jakiś ciemniejszy kolor - żółte róże to jakoś nie moja bajka ale... Zamówiłam już sobie the fairy - miała być gdzie indziej ale zmienił sie pomysł zobaczymy jak to będzie zawsze można będzie zmienić

Ja wcale nie chcę wyrzucić Novalisa - ja chcę go oddać w dobre ręce!!!!! Choć tu wszystkie ręce dobre Rabata przy płotku oczywiście do poprawy - ale teraz musi troche poczekać

Dla Ciebie History

i moja ulubienica Heidi - miały być z nią problemy (tak czytałam - że wrażliwa, że przemarza, że grzyba łapie) - nie było do tej pory żadnych - róż nie okryłam na zimię, nie kopczykowałam (bo poszłam do pracy i brakło mi czasu - wracałam zawsze po ciemku). A ona pierwsza zakwita, po deszczu kwiaty nic nie tracą na urodzie, kwitnie cały czas i pachnie pięknie - jest cudna i jak ktoś lubi "karzełki" różane to bardzo polecam

i ten "na wydaniu"

Ogródek z futrzakami i kamieniami 09:06, 19 cze 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

Ewa te kłosy po prawej to co to jest???
Nie dałaś mi czasem takiej trawki????
Jakieś zaćmienie mam i nie wiem co to i od kogo
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 08:48, 19 cze 2016

Do góry
Długo mnie nie było bo jakoś czas leci a ja latam i już na komputer nie mam chęci... pisanie też ostatnio mi nie idzie więc tylko pokażę migawki z ogrodu...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:44, 19 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Pieknie!
Ogródek z futrzakami i kamieniami 08:39, 19 cze 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Leonardo

Tu też pieknie, nie wiadomo gdzie patrzeć Ewciu )
Ogródek z futrzakami i kamieniami 08:37, 19 cze 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Dzieki dziewczyny
Dzisiejsza giardina jeszcze

Ale widoki u Ciebie, ile kwiatów!!cudnie to wygląda!
Blaski i cienie nowego życia 08:34, 19 cze 2016

Do góry
A tak się wszystko wczoraj zaczęło

Przy tarasie obok miskanta posadziłam Senteur Royale, niestety straciła kwiat i czekam że może się jeszcze w tym roku odbuduje i zakwitnie. Mam tu jeszcze rozplenice, reszta to chwilowe wypełniacze

Przerwa na kawę... 08:26, 19 cze 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Róża Swany zaczęła kwitnąć na razie mam co do niej mieszane uczucia

Piekna ta różyczka
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 08:24, 19 cze 2016

Do góry
Cudna lawenda

Ogród na glinie 08:21, 19 cze 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)

Cudne połączenie )
Blaski i cienie nowego życia 08:19, 19 cze 2016

Do góry
Róża Comtessa w lawendzie i jak widać rewolucja dalsza do jesieni będzie się działa na tej części rabaty. Tu gdzie te kartony i ziemia- mam zaplanowaną wiśnię Amanogawę i ciąg dalszy lawendy po rozmnożeniu.

NewLife w ogrodzie 08:18, 19 cze 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Dwa dni temu, po wyrównaniu było tak:

A już wczoraj, podczas ulew zaczęło się robić tak:

Sieć strumyczków, co pokazuje jakie mam nachylenie tego terenu. Dobrze, że popadało, będę mogła jeszcze, na ile potrafię skorygować nierówności. Ale Was meczę widokiem tego nudnego kadru. Za kilka lat zapraszam, będzie mniej nudno hahahahhaha.

Super trawka wyosła ,troszke popadało co )?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:16, 19 cze 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Danusiu, czy Eden Rose ma u Ciebie jasno zielone liście czy ciemne?

Eden Rose ma ciemne liście, nawet takie podbarwione na fioletowo.

Blaski i cienie nowego życia 08:14, 19 cze 2016

Do góry
Posadzony Jan Paweł II pachnący, ma jeszcze pąki więc się nim w tym roku nacieszę

i połowa rabaty teraz do pokazania, bo nawet ma kancik

Mój ogród pod górkę... 08:11, 19 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Moja Pomponella też już ma podpórkę. Madżenka pisała, że taki urok młodego krzewu, w trzecim sezonie będzie miała sztywne pędy

Ten kolor krwawnika bardzo mi się podoba.
Czytałam, że krwawnik jest bardzo ekspansywny, ale dla tego koloru zdecydowałam się go mieć. Tyle mam ogrodniczych i szkółek, a jego nie mogę dostać, podobnie jak rutewki - no cóż dalej będę polowała

Nie odwiedzałam Twojego wątku wcześniej i nie znam tej kompozycji. Może masz zdjęcie z zeszłego roku? Jeżeli to problem to nie szukaj. Od teraz będę u Ciebie na bieżąco, bo ogród bardzoooo mi się podoba

Mam nadzieję w takim razie, że w przyszłym roku moja będzie stała w pionie

Krwawnik tylko raz trafiłam na targach w Kielcach i kupiłam jako nn. Jeśli chodzi o kolor to rzeczywiście mocny akcent, a i po przekwitnięciu ma taki fajny rudawy kolor. Tylko ta wielkość i pokładanie się w tym roku. Może trzeba go było ciachać jeszcze przed kwitnięciem, żeby nie poszedła tak w górę?

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies