Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 23:13, 08 lip 2016

ivo napisał(a)

Dzięki widze 2 metry wysokości to będzie wyższa ode mnie i to sporo
Chciałam jej w plecy dać miskanta gracka a skoro ona taka wysoka to można coś pokombinować i przed nią jeszcze coś dać tylko co ? Coś może wyższego bo na początku myślałam o ice dance ale będzie za niskie do 2 metrowej hortensji.

Możesz ją prowadzić niżej, ja zostawiam trochę by wystawała zza krzaków Wysokość ma Anabelki i podobny pokrój. Tylko jest sztywniejsza mimo wszytko, może dlatego, że kwiaty są lżejsze.

I cyk pstyk... i uciekam się umyć.. nie mam siły.. kręgosłup mi padł
Mala_Mi 00:35, 09 lip 2016

dajana napisał(a)
Aniu cieszy mnie dobra kondycja twoich Serbów ,dzięki za zdjęcie Mówisz ze beton w modzie ? jestem zatem nietypowa bo nigdy nie ulegam temu co modne. Beton to beton i nie ma w nim nic ładnego, ale znajdę sposób aby nie rzucał się w oczy, na początek pomaluje go wapnem ,a potem pomyślę Być może wystarczą zwisające rośliny które go zasłonią .W sobotę ma być chłodniej to pocieszające bo będę miała warunki na dalsze mury .Tych upałów nie wytrzymuję .Rośliny muszę bardzo mocno przemyśleć zanim je posadzę, miejsca jest sporo ,ale skłaniam się w rabatę z traw różnych wielkości oraz koloru. W pierwszym rzędzie chciałabym płaczącego buka o ciemnych liściach ,po środku, bo obok już są już posadzone dwa wysokie miskanty , albo wykorzystam śliwę wiśniową którą już mam co prawda nie jest to Nigra lecz dziecięca ,ale jest szczepiona na pniu i bardzo mi się podoba .Reasumując ,murki w pierwszej kolejności, a potem zobaczymyPodglądam twoje zmiany ,zazdroszczę masażu stupek przez te śliczne okazy hi,hi ,ja bym się chyba cały czas śmiała gdyby mnie tak kąsały Lubię cię czytać i gapić na twoje rabaty Mam jedno marzenie zrobić piękny ogród zanim zejdę z tego świata i wszystkich was zaprosić na balety w nim .Oby mi się udało zdążyć Aniu zamiast kory dawaj skoszona trawe ja tak robię, ale bez gazet Zrobię tak z gazetami tylko muszę je zdobyć bo kolorowe to chemia. Ze skoszoną trawą mniej mam chwastów i ziemia robi się bardziej żyzna

Dajana,, obejrzę Twój ogród... w końcu już dawno temu umawiałyśmy się na rowery po jurze..

Padam.. tylko tyle miłego na dziś napiszę.. a trawy może weźmiesz coś ode mnie Za serby mam dług wdzięczności.

Trawa już pisałam odpada z powodu ślimorów... u mnie to plaga
Mala_Mi 00:36, 09 lip 2016

Milka napisał(a)

I jak zwykle w sezonie, znowu widzę, co źle posadzone, znowu kopanie

Serby od Dajany świetne

To tak ja ku mnie .... notuję w zwojach mózgowych co trzeba zmienić ..

I obrazek

Mala_Mi 00:39, 09 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Tak h. WDome - chętnie.

Jak zapomnę to się przypomnij.. moje szare komórki już sie zablokowały z myśleniem.. spróbuje przesadzić do doniczki, niech tam się ukorzenia lepiej.. Nie pamieam czy pisałam ale jedna sadzonka już kwitnie
I trawki Twoje i Magnolii... pokazywałam 100 razy, ale i tak zachwycam sie 100 razy dziennie. Tylko r ozwą lawendę muszę wyciepać stad i posadzić niebieską.
Mala_Mi 00:41, 09 lip 2016

Gosiek33 napisał(a)

Przepiękny przetacznik, niestety i u mnie słaby od ubiegłego roku bo go przesadzałam i widać mu nie posłużyło, u Ciebie rośnie w tym samym miejscu?

Mam to samo miejsce mam i przesadzane.. wszystkie są do d. A były takie dorodne..

Siewka jeżówki, w zeszłym roku była 2 razy wyższa.. a w tym taka fajna

Mala_Mi 00:44, 09 lip 2016

eee_taam napisał(a)
przyszłam ożanke zobaczyć podobała mi sie w zeszłym roku ...ale potem o niej jakoś zapomniałam i teraz Anda ożanke lansuje ...ze chyba sie skusze masz jakąś odmianę konkretną?

pytam u ciebie tez kolorem ozanka do fioletowej liatry spasuje sie?

Spasuje, Ewa pokazała, ale trzeba duże plamy, bo inaczej nie spasuje, maja podobny pokrój.. strzelisty.. tyle, że ożanka kwitnie długo, nawet potem jest ładna.. a liatra.. hmm mieszane uczucia.. Jedno i drugie się sieje na potęgę. mam dużo siewek ożankowych.. za rok będzie jak znalazł.

I focia.. padam .. muszę iść spać ...
Mala_Mi 00:44, 09 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Ożanka na tym forum to: teucrium hircanicum zapodana przez Vivę.

Zakwitnie ciut wcześniej niż liatria, chyba. Ale ożanka kwitnie bardzo, bardzo długo. Kolor bardzo się spasuje - będą fiolety. Wzrost mają podobny.

Zgadza się
Mala_Mi 00:46, 09 lip 2016

Dorota123 napisał(a)
Też miałam zakupić 3 krzewy róży Comte, ale po opisach zredukowałam do 1 sztuki.

Do wielkiego ogrodu jest fajna.. ale ..

Mój głos się nie liczy w kwestii róż bo ja je mam bo mam..

Dlatego róż już nie pokazuję. przekwitły

Mala_Mi 00:47, 09 lip 2016

eee_taam napisał(a)
oooo widze dzieki znalazlam odmiane Paradise Delight....chce miec jak w raju... to ta musze miec!

Ja byłam zakochana w zeszłym roku w ożance.. i nadal chcę ja mieć

I złocienie.. też mizerne w tym roku

Mala_Mi 00:49, 09 lip 2016

Basilikum napisał(a)
wspolczuje tej suszy. U nas od tyygodnia nie pada ale mokro dalej jest

Jak nie sraczka to co innego... taki żywot ogrodnika ..robi się miejsce na nowe..