juki sa świetne-fakt po paru latach trzeba je odmłodzić. Moje w jednym miejscu rosną już sześć sezonów- za rok bede odmładzać
Jak chcesz u siebie rabatę jukową to mozesz je porozsadzać na chybił -trafił i poprzeplatać stipami, i wysoką szałwią ..
odnośnie inwentaryzacji- wybierz te rosliny które niezbyt do Ciebie przemawiaja i od razu ich się pozbądz-nie ma sensu upychać na siłę bo i tak z czasem je wywalisz
Ps oczywiscie nie wyrzucaj tylko sprzedaj albo oddaj w dobre ręce
Znalazłam stare zdjęcie ze świerkami. Wiem, ile było zabiegów z ok. 20 m. drzewami. Świerki miały ścięte czubki i były formowane w kształt stożka metodą alpinistyczną.
Domek ma wys. 5m. Chciałabym, aby drzewo urosło do max. 7m., może ciut, ciut wyżej
Moja misa z woda cieszy się wielkim zainteresowaniem zarówno mojego psa jak i ptaków.
Przy czym dla ptaków jest to nie tylko wodopój, ale także wanna . Wczoraj udało mi się zrobić zdjęcie kąpiącemu się ptaszkowi - pluskał, niemal na plecy się przewracał trzpocząc skrzydłami z tej lubości . Wspaniały widok.
Zdjęcie robione na dużym powiększeniu zatem mało wyraźne, ale nie mogę się powstrzymać i zamieszczam
Ja bym się Purple Fountain nie martwiła, on cały czas wąski jest bardzo. Mam wyższego niż twój a cały czas chudzinka, poradzi sobie w gąszczu. Za to Tricolor będzie wielki. One niestety rosną większe niż o nich piszą Widziałam ogromne okazy, dość szerokie u dołu. Nie wiem czy nie będzie miał tam za ciasno, przynajmniej na fotce jest takie wrażenie.