A widzisz ja jestem przezorną. Na początku jednego roku nie powiazalam to miałam wszędzie i z sosem słome ściągaliśmy.
Ja też ci ukopie jak będę wysyłała róże.
Tak tylko ta Vanilla on ma delikatniejsze kwiatostany i czym później tym są zwiewniejsze. Między górami jest 2 tygodnie różnicy i ostatnia ma bielusienkie delikatne fredzle.
Ten twój bambus stoi w donicy w foliaku i cały zielony.
U nas teraz pada dosyć mocno śnieg jest ok 0 ale nad ranem był mróz -7 więc ziemia zmarznięta.
Danusia rozpisała konkurs na rabaty trawiaste wiec szukam fot traw które wstawić tyle tego mam, że głowa boli co wstawić.
Zobacz sobie ma wstawiony link. też masz na ładne trawy.
Rabata założona wiosna 2021. Rozplenice,miskant Menory i gracilimusy w środku palczatki które są nie widoczne na tych fotkach.
Zimowych nie mam może do 20 lutego śnieg spadnie to.podmienie.
Bo u Hyzego bardzo dużo szkółek kupuje. Do mojego sąsiada przyjeżdżają zawsze jego duże samochody przystosowane do przewozu róż.
W zeszłym roku była zima i było bardzo duże opóźnienie w dostawach.
Ma tunele nie ogrzewane i róże późno startowały
Iglaki mają to że nawet jak główny przewodnik uschnie to sobie zrobi z bocznego. U mnie jeden tak miał. Słyszałam, że jak ptak usiądzie i zrobi kupę (guano) w której jest dużo azotu i wapna potrafi wypalić.
Albo jest jakaś choroba.
U mnie w zeszłym roku jeden serb padł,.prawdopodobnie mial za mokro.
Swierki lubią mieć sucho najlepiej rosną w lekkiej piaszczystej glebie. I dobrze jak rosną na jakość na podwyższeniu.
Na osiedlu przed domem rosną swierki srebrne mają już po 20 lat jeden z tych szerszych drugi wąski. Tam ziemię prawie piasek. Zresztą srebrne też pięknie rosną.
Tak ciężko wybrać spośród tysięcy zdjęć...
Ja też mam w pionie sporo i brak zimowych fotek bo zimy nie lubię i focę minimalnie. Wrzuciłam to co spełniało wymagania
Sama wiesz jak to jest zdjęć od groma i jak tu wybrać. Mam bardzo dużo w pionie pojedynczych traw. Najgorzej to z zimą bo tam nie mieszkam trochę popada, jak przyjadę śniegu już nie ma.
W zeszłym roku trochę więcej było.
Juz wyszukałam, ale które teraz wybrać wszystkie się nadają, ale rygorow trzeba przestrzegać.
Elu, pewnie tak, masz rację, mają w ziemi co jeść to przychodzą. Robali będzie mniej, kopców więcej
Petard na pewno nie zastosuję, trutek też, bo szkoda mi ptaków, których mam zatrzęsienie. Zostaje mi tylko je wyłapywać ale u mnie, przy lesie i łąkach to walka z wiatrakami
Vanilla sky jestem trawa zachwycona. Szkoda, że u mnie takie wiatry w kazda stronę i muszę ją wiązać.
Ona ma 2 lata od doniczki posadzona w 2020 roku i tak ładnie rosnie.
Nie mam Gosiu. Sporibolus jest bardzo podobny do trzcinnika krotkowlosego brachytricha tylko Sp... jest bardziej delikatny i zwiewny.
Podoba mi się. Gosiu powiem ci, że trawy w Kępie dobrze wyglądają.
Mam dużo traw dzisiaj chodziłam po działce i będę musiała dużo traw przesadzić. Nawet w tej dużej Kępie. Mam trawę afrykańska które jest za niska w stosunku do Menory i Melopartusa tylko nie wiem czym zastąpić albo Menory pociągnąć albo Rossi.
Przeglądam Aprilku i moc kolorów jesiennych u ciebie.
Hakomy i inne trawki wymieszane z drzewami to urok jesieni.
Czasami się zastanawiam która pora wiosna czy jesień kolorystycznie ładniejsza.
Sylwia na szczęście izolacja nam się już kończy. Baby już zdrowe tylko męża jeszcze zatoki i gardło męczą. Mam nadzieję, że innych skutków nie będzie.
Wy też na siebie uważajcie i mam nadzieję, że zobaczymy się w tym roku.
Ewo z książki wyłania się ogród malowany i słowem i obrazem.
Do następnych świąt mi wystarczy.
Wacku żałuję, że nie znam języka by móc po prostu czytać, a tak to po parę stron powolutku sobie przekładam.
Elu coś wiem o tych kolejkach, Na szczęście już wszystko dobrze tylko czekamy na uwolnienie.
Najgorzej było z psem, bo musieliśmy sąsiadów prosić o wyprowadzanie rano i wieczorem.
Czekam na wiosnę z utęsknieniem, przed blokiem posadziłam jesienią krokusy, żonkile i tulipany. Mam na co czekać.
U nas teraz odwilż, prawie wszystko stopniało i słońca też brakuje.
Nie wolno w ogole grudnikuem kręcić bo nie wypuści paczków i to się sprawdza.
Mój od strony okna obsypany pąkami.
Miałam jeszcze większego w Wawie na klatce schodowej. W zeszłym roku go zlikwidowałam łodygi już były zdrewniałe i się przewracał. Nasadzilam, rozdałam u mnie się gałązki przyjęły, ale zapomniałam go podlać jadąc na wakacje dzieci zapomniały i zmarniał.
Jeszcze odnośnie hortensji i gaury. Miałam na myśli ściśle posadzone. Na focie nie widać aby były posadzone blisko hortensji.
Chodzi mi o to, że gaura jest za delikatna do ciężkich hortensji jak są blisko siebie posadzone.
Ja z tej Gaury od ciebie zebrałam nasionka i posiałam zobaczę czy będą siewki.
Elu tego Grudnika kupiłam w Listopadzie w B .. miał dużo pąków kwiatowych ale w domu wszystkie opadły.Czytałam że jak są już pączki to nie należy nim obracać.Posadziłam do dobrej ziemi podlałam florowitem i się zregenerował.
Na pogodę nie mamy wpływu oby wiosną szybko przyszła