Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Rododendronowy ogród II. 20:37, 30 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
poogladałam zdjęcia i jestem oczarowana plamą floksową, doczytałam, ze w szerokim kadrze wygląda źle bo widać wypaloną trawę iiiii dopiero wówwczas spojrzałam w dół na trawnik faktycznie troszeczkę przypalona ale floksy skutecznie kieruja wzrok ś nie zupełnie w innym kierunku. Gdybyś nie wspomniała o trawie nawet bym nie zauważyła

To szkoda ze wspomniałamJak to czasem sam człowiek zwróci uwage na to czego chce by inni nie widzieli
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:09, 30 lip 2015

Do góry
Irena -Aco to wszystko do przesadzania ? , no nie żartuj. krzewy przycinać a byliny zostawić. floksy mniam mniam.nabywam juz drugi rok.a jeszcze mam obiecane cudne odmiany.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:09, 30 lip 2015

Do góry
Irena -Aco to wszystko do przesadzania ? , no nie żartuj. krzewy przycinać a byliny zostawić. floksy mniam mniam.nabywam juz drugi rok.a jeszcze mam obiecane cudne odmiany.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:34, 30 lip 2015

Do góry
do przesadzenia, wlazły na cisy
i kostrzewy widoczne

kosmos siarkowy siał się gdzie bądź
ładny jest

floksy do przesadzenia, ale gdzie?
cierpi tam dereń kwiecisty Rubrum

ketmia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:15, 30 lip 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Zburzyłaś mój wewnętrzny spokój. Tak nie może być!. Jutro jadę do ogrodniczego. Zakupy piękne. Rozchodniki mam, takie jak Twoje i Matronę- są ładne cały sezon, kwitną długo, ładnie się rozrastają, jestem bardzo zadowolona. Ostróżki też mam, trochę krótko kwitną, ale za to przecudnie, warto je mieć. Jeżówek nie mam, bardzo mi sie podobają. Czaję się na białe z kremowymi środkami, nazwy nie pamiętam. Jak długo kwitną?. Może natrafiłas gdzieś na ogrodowisku zestaw zdjęć jak zmieniają się jeżówki w okresie letnim, taki jak Ana wstawiła z rozchodnikami?.

Oczywiście nie zamierzam Cię powstrzymywać przed zakupami ... bo wiem jak to cieszy Ostróżki są cudne, floksy pachnnące, jeżówki również ... ostatnio makulatury pisała że kwitną dłuuuuugo
Chatka Baby Jagi 10:36, 30 lip 2015

Do góry
Podglądam wasze ogrody... jak się pozmienały, urosły, wypiękniały przez ten rok i troszkę mi wstyd, ciąża - ciąża, dzieci - dziećmi, obowiązki - obowiązkami, pieniądze - pieniędzmi, ale mogłam trochę więcej czasu poświęcić moim roślinkom...

Przeszłam się po ogrodzie... mało co kwitnie, a tu przecież lato, biedne floksy nadrabiają za resztę... reszta strasznie zaniedbana... trochę na wiosnę je odkopałam z trawska he he, ale chyba to było za mało....

Taki mały urywek, tego co jednak cieszy oko...

Rododendronowy ogród II. 09:01, 30 lip 2015

Do góry
poogladałam zdjęcia i jestem oczarowana plamą floksową, doczytałam, ze w szerokim kadrze wygląda źle bo widać wypaloną trawę iiiii dopiero wówwczas spojrzałam w dół na trawnik faktycznie troszeczkę przypalona ale floksy skutecznie kieruja wzrok ś nie zupełnie w innym kierunku. Gdybyś nie wspomniała o trawie nawet bym nie zauważyła
Rododendronowy ogród II. 08:39, 30 lip 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)

:
Ależ masz floksy, uwielbiam je, a tu istny potok tych kwiatów.
A na drugim zdjęciu ogród płomienisty, prześwietny, druga połowa lata taka być powinna.
Bardzo podoba mi się pergola, ale zupełnie nie pamiętam w którym to miejscu ogrodu i co się po niej wspina.

Floksy w tym roku będą przesadzane, muszę je wymieszac z malinowymi michałkami (to zielone) , Myslalam że takie pasy kwitnace w grupie bedą dobre ale chyba to nie był dobry pomysł i bedzie przemieszane.Pergola jest przy samym domu na ścieżce prowadzącej do ogrodu , musi się pod nią przejsc (róg domu) a na niej róże.Pozdrówka Gabrysiu.
Droga do spełnienia 08:18, 30 lip 2015

Do góry
Słonecznik jak z pocztówki A te floksy, dalie i aksamitki ... jakoś mi się z dzieciństwem kojarzą Takie sielski polski klimacik
Moja bajka 22:38, 29 lip 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Rany ale u Ciebie wrze! Mamuśki maja niezwykłą siłę
rabata z trawami - zapierająca dech - bossko! Horty jeszcze wspanialsze - cieszę się że ta niebieska tak ładnie dalej sie wybarwia floksy Ci startuja ślicznie, u mnie tez zakwitły tylko niektóre - tj. białe i wściele róż. a fioletowe jeszcze w pąkach.

Mała bajeczna - czy mi się wydaje czy ona do Taty podobna? Bo syniu do Ciebie
Całuje mocno !

Kasiulka z tymi podobiznami to różnie mówią. Ale większość twierdzi, że Fifi to cały tata, a Iga podobno podobna do brata, więc wnioski nasuwają się same . Dzięki za dobre słowo, staram się . Teraz robię miejsce dla róż, ale z wydzieraniem tej trawy trochę mi jeszcze zejdzie . Buziaki.
Rododendronowy ogród II. 21:56, 29 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
[img

:
Ależ masz floksy, uwielbiam je, a tu istny potok tych kwiatów.
A na drugim zdjęciu ogród płomienisty, prześwietny, druga połowa lata taka być powinna.
Bardzo podoba mi się pergola, ale zupełnie nie pamiętam w którym to miejscu ogrodu i co się po niej wspina.
Rododendronowy ogród II. 21:20, 29 lip 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Jestem w szoku. Ja myslałam, że mam dużo liliowców, ale głupia byłąm. Mnie powalił na kolana widok floksów. Może dlatego, ze bardzo je lubię. Miałąm jednego superowego. Pierwszy zakwitał i kwitł do samych mrozów. Miał piekny bordowy kolor, niestety został na piaskowni i nie przeżył. inne jakoś dały rade a ten był za żywotny.

Pozdrowienia

No nie zartuj , przeciez masz bardzo dużo lilowców a własciwie mamy chyba podobna ilosc .Floksy pokochałam niedawno bo z dzieciństwa wyniosłam o nich zdanie ze ,,wszyscy je mają więc ja nie " ale to sie zmieniło i bardzo je lubię a szybko zapełniłam nimi grządke bo koleżanka nie żałowała mi ich i nadal pyta czy jeszcze chce.Mnie zanikł kupiony pomarańczowy i czerwony a te stare odmiany od znajomej są wytrzymałe i się rozsiewaja wiec tych mi nie zabraknie.
Bajkowy ogród Weroniki 20:45, 29 lip 2015

Do góry
Flower1 napisał(a)
Cudnie u Ciebie

U Ciebie wszystko ekstra dopracowane, hortensje zachwycające.
U mnie kwitną floksy, o których głośno na Twoim wątku. Zapach mają, to fakt.

Floksy czerwone,

różowo łososiowe,

niebiesko fioletowe.

Mam też różową hortensję, na pocieszenie. Chciałabym cały ich łan jak u Ciebie.
Rododendronowy ogród II. 18:47, 29 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

I ty mówisz ze to nie jest ładne...że nie warte pokazywania w szerszym planie.....
.........mhm.....pozwole sie z Toba nie zgodzic...
I inni na pewno też mnie poprą

W szerszym planie widac wyschniętą trawę a to juz ładne nie jest.Małgos przecież Ty wiesz ze u mnie to rh sa wszędzie a reszta poupychana po katach, jedynie na floksy udało mi się wygospodarowac rabatę ale i tak świerk je zasłania.
Wszystkiego po trochu 16:24, 29 lip 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Mirko ale masz piękne floksy białe i różowe widziałam ale te niewiem jaki to kolor malinowy??? jest cudny
a ten wąż między roślinkami to nawadnianie??

sama nie wiem jaki to kolor, ale raczej ciepły róż i na dodatek jarzeniówka
Tak, ten wąż to nawadnianie, ale nie automatyczne, muszę sama podłączać wodę i wtedy podlewa wszystko na rabacie. Kupowałam go w OBI - to gardena, tutaj nie polecana. Ja w każdym razie jestem z niego zadowolona Nie muszę stać z wężem tylko odkręcam kran
Lawendę zawsze obcinam po kwitnieniu, do zimy zdąży wypuścić młode pędy które ładnie wyglądają przez zimę. Obcinam nawet jak niektóre jeszcze trochę kwitną bo mi się nie chce czekać, a i tak większość już przekwitła. Ale tylko na tej jednej rabacie obcięłam, pozostałe jeszcze kwitną.
Jak będziesz obcinać to do zdrewniałej części tnij, zostawiając zielonej tylko jakieś dwa cm.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 16:15, 29 lip 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Ha ha! Ta. Innych już nie mieli. Przyznaj się, co jeszcze kupiłaś? A co to to czerwone?? Lobelia?

dzisiaj widziałam jeszcze żółte, ale nie pamiętam odmiany. W szkółce kupiłam jeszcze białą rutewke, na zdjęciu widać jej kwiaty i bluszcz irlandzki - ten który mam zupełnie się nie wspina.

Bystre masz oko, że tą lobelie wypatrzylas Ją przytaszczylam z targu i jeszcze 3x turzyce ice dance do podsadzenia hortensji debolistnych i jeszcze floksy biale i fioletowe w jednej doniczce. Myślałam że łatwo je rozdziele ale mocno się z rosły.

bziukac znaczy pryskac

pozostalym miłym goscia odp wieczorem, wracam do pracy
Moja bajka 07:20, 29 lip 2015

Do góry
Rany ale u Ciebie wrze! Mamuśki maja niezwykłą siłę
rabata z trawami - zapierająca dech - bossko! Horty jeszcze wspanialsze - cieszę się że ta niebieska tak ładnie dalej sie wybarwia floksy Ci startuja ślicznie, u mnie tez zakwitły tylko niektóre - tj. białe i wściele róż. a fioletowe jeszcze w pąkach.

Mała bajeczna - czy mi się wydaje czy ona do Taty podobna? Bo syniu do Ciebie
Całuje mocno !
Moja bajka 21:34, 28 lip 2015

Do góry
Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Podglądam Twoje zmiany, istne szaleństwo. Widzę, że floksy u Ciebie pięknie kwitną czyli u mnie będą za jakieś dwa tygodnie.

Floksy zaczynają szaleństwo, niektóre jeszcze w pączkach . Działam sobie Ewciu ile się da .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies