Niesamowity ten Twój las Aprilku, oczywiście nic odkrywczego nie powiedziałam, bo zdjęcia dziewczyn to potwierdzają i opinie naoczne również Ogrom włożonej pracy, serca i zdolności kompozycyjnych procentuje! Jest pięknie!!!
Trochę myślałam, co można posadzić zamiast kaliny japońskiej i wymyśliłam, że pasowałby tam jakiś zimozielony stożek. Jeden już jest w narożniku - za różą Alden ukrywa się jodła koreańska. Pod klonem mogłabym posadzić choinę kanadyjską. Po sadzeniu żywopłotu została mi jedna choina z trzema przewodnikami.
Drugą opcją byłaby wymiana kaliny na różę piżmową - drugą Alden Biesen lub inną.
Basiu nie mam zbyt dużego doświadczenia z rutewkami. Tą fioletową (liliową raczej) Delaweja mam drugi sezon i dopiero w tym tak ładnie bujnęła. W rabacie mam nawadnianie kropelkowe i ten rok był dość mokry mimo upałów. Więc raczej sucho nie miała. Teraz kupiłam drugą fioletową, od razu jest wysoka i dwie białe(Splendide White), na razie są niskie.
Taras wyszedł bardzo ładnie
Co do rabaty to ja proponuję, żeby seslerie pociągnąć w taki zygzak i świdośliwę przesunąć w "trójkąt" utworzony przez seslerie.
Niestety paprotkę ostatnie upały trochę "zjarały" i przybrała kolory rdzy
Dalie mnie w tym roku zadziwiły rozrostem i ilością kwiatów. W przyszłym roku też będę je pędzić w szklarni i nie pożałuję podłoża popieczarkowego
Monia, wpadłam w twoje rabaty po uszy...Nie wiem kiedy to wszystko tak Ci się rozrosło i zagęściło. Ale czas szybko leci...wróciłam do twoich rabat z 2018... jednak kilka latek już minęło Przy okazji zachwyciły mnie twoje rozchodniki z tamtego czasu Fajne grubaski Uśmiechnęłabym się o kawałeczek na rozmnożenie i jak byś miała nasionka tej białej jeżówki, która Ci się tak bujnie sieje
Wracając do bieżących fotek:Cudne trawy i cała reszta!!! Po takich fotkach mam chęć całe pole zasadzić trawami i bylinami...ale kto to ogarnie???? Ciebie podziwiam za ilość, wiem ile to pracy...ale efekt :WOW!!!
Czekam na Was, kombinujcie by zostać jeszcze na niedzielę