Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 11:04, 18 lis 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie też gracilimus i Morning... Zakwitły nie w pełni, ale wypuściły do połowy kłosy. Jakbyśmy mieli jeszcze miesiąc ciepła moglibyśmy zobaczyć pełny rozkwit.
Pozdram Aniu

Niektóre ML już jednak nie zakwitną, dziś leżą pod warstwą śniegu, niestety nie powiązałam jeszcze traw. Wczoraj cały dzień padał deszcz i nie chciało mi się takich mokrych wiązać. Dobrze, że chociaż posadziłam jakieś przed ostatnie cebulowe(nie piszę ostatnie, bo jeszcze mam jakieś cebulki...)

Kordina 11:57, 18 lis 2023

anpi napisał(a)

Przepiękne malarskie ujęcie
anpi 01:08, 19 lis 2023

Rumianka napisał(a)
Ale rewolucja prac warzywnikowych...zrobiło się jakby luksusowo...Brawo dla Was, a taki wspólny wysiłek mniej boli...Wianki baaardzo piękne...
a ten widoczek cudo...

Rumianko, lekko nie było...Ale jestem przeszczęśliwa!!! I z powodu nowego placyku ze stolikiem i zmian w warzywniaku. Sezon był pracowity, ale i pełen przyjemności i spełnionych marzeń ogródkowych Jestem wdzięczna za wszelką pomoc mężowi, który mimo, że nie czuje potrzeby tego wszystkiego... w końcu uczestniczy w wielu zmianach i uszczęśliwia mnie ciągle nie rozumiejąc jakie to wszystko dla mnie ważne
anpi 01:25, 19 lis 2023

Alija napisał(a)

Aniu, piękna jesień w Twoim ogrodzie. Molinie rzeczywiście wyglądają, jak wielkie wachlarze albo fontanny, cudne.
Biały zakątek zacytowany przez Eliskę uroczy.

Alicjo, dziękuję. Miło się czyta takie słowa
Jeszcze wczoraj trawy gwiazdorzyły...

Po dzisiejszym śniegu molinie trochę zmaltretowane, pewnie po niedzieli je powiążę. Dzisiaj powiązałam miskanty bo leżały pod mokrym śniegiem. Na więcej nie miałam czasu. Nawet nie zrobiłam już zdjęć snopeczkom.

anpi 01:53, 19 lis 2023

Agnieszka_Z napisał(a)
Ale się będzie dobrze wypoczywać przez zimę po takim przygotowaniu warzywnika Też rozważałam użycie takich obrzeży u siebie, ale finalnie nie mam noc, deski będą tylko w szklarni.
Patrząc na ten biały stolik myślę o herbatce u Pani Bukietowej

Właściwie już spokojnie mogłabym czekać na kolejny sezon, ale jakieś drobiazgi jeszcze mam nadzieję porobić. Posadzić resztki cebulek. Mam jeszcze 9 doniczek do wysadzenia ( myślę, że to już ostatnie - w tym sezonie) Powiązać resztę traw, może wyciąć jakieś byliny( ale to już na bieżąco, jak pogoda zimą pozwoli. Teraz trzeba oczyścić, naostrzyć narzędzia na nowy sezon, pochować węże, konewki, wiaderka i różne ogrodowe przydasie, zrobić porządek w nasionach, nawozach. Stolik z krzesełkami powędruje na taras wraz z niektórymi ozdobami, czy doniczkami. Ale jak masz ochotę to zapraszam nawet na zimową herbatkę, jak się okazuje nie mamy do siebie aż tak daleko Byłoby mi bardzo miło Cię gościć
Te zdjęcia dzieliła tylko noc

mirkaka 17:30, 19 lis 2023

Fantastyczny warzywniak, zazdroszczę
Ja swój musiałam wkomponować w ogród ozdobny i linie niestety są falujące haha jak w reszcie ogrodu
anpi 19:11, 19 lis 2023

Kordina napisał(a)
A więc następny, piękny wytwór wiankoplećki (skoro Ci się spodobało słowo ) aż mi się chce zasiedlić moje 3 przygotowane z gałęzi okręgi.

Jak Ci idzie zasiedlanie okręgów...?
anpi 19:15, 19 lis 2023

Alija napisał(a)

Aniu, wianek jest piękny, masz do tego smykałkę, wiec nie pytaj po co, tylko zabieraj się za kolejny.
Choćby nawet dla samej przyjemności tworzenia i przy okazji upiększania otoczenia.

Taaak...tylko ten czas... jest tyle rzeczy które chciałoby się zrobić, a to jeszcze trzeba pracować, gotować... i wiele innych przyziemnych zajęć
anpi 19:27, 19 lis 2023

Darecka napisał(a)
Aniu, ależ u Ciebie pięknie i romantycznie, molinie cudowne i ta kamienna ściana... Wianuszek wyszedł Ci fantastycznie, nie dość że zdolna z Ciebie duszyczka, to jeszcze jaka pracowita

Dzięki, dzięki!
Jak ciągle czegoś się chce, to życie jest ciągłym dążeniem...
anpi 19:34, 19 lis 2023

basia3012 napisał(a)
Aniu, wianek cudny Ci wyszedł. Zdolne łapki masz. Z jakich kwiatków go zrobiłaś? Piękna ozdoba na drzwi.
Ale te 3 wcześniejsze wianki też piękne. Cudeńka tworzysz Aniu.
U mnie wisi wciąż wiosenny. Aż wstyd. Zawsze coś zmieniałam a w tym roku nie wyszło.

Basiu, ten ostatni wianek to hortensje, przewaga Anabell ( w różnym stadium od bieli do brązu), rozchodniki i zatrwiany( niebieskie, fioletowe, białe) mocowane drucikiem na słomianym podkładzie.
Trzeba by pomyśleć już o świątecznym wianku, czy dekoracji, bo z tym zawsze u mnie na ostatnią chwilę