To jest mistrzostwo świata, patrzę i patrzę. Natomiast, żeby nie było tak słodko trzcinniki na rabacie z hortensjami nie wyglądają dobrze, może wymienić na trawy bardziej rozłożyste, które nadadzą lekkości jak na zdjęciu powyżej? Może miskant jakiś, nie myślałaś o tym?
Pięknie u ciebie, ogród zachwyca kolorami. U mnie też sucho, mimo że dookoła się chmurzy. Jakbym zliczyła kilometry zrobione ze szlauchem to by pewnie na maraton już się uzbierało. Aniu a co to za kwiatki ze białe drobne przy różach?
Mirellko te hotki kwitną na pędach dwuletnich, tak? Marzy mi się hortka ogrodowa red beauty a boję się że nie da rady. Jak Ty to robisz, że one Ci kwitną, okrywasz jakoś? Czy jak?
1 Część siana początek maja
2 Część siana na 2x bo burza zmyła nasiona doszczętnie więc była to połowa maja oraz koniec maja.
Pierwsza część trawnika wygląda ok natomiast druga posiada liczne grube źdźbła trawy lub czegoś innego. Proszę o pomoc czy to jest chwastnica czy jakiś inny intruz. Czy też spać spokojnie ??
Warzywnikowo - dechy są papu brak .... Zdecydowałam , że wysypię korę . Muszę sprawdzić ile liści zasypie to miejsce wraz z kwieciem i innymi darami lip . Ze żwirku na razie nie wyobrażam sobie wybierania tego paluchami ...
Wszystkiego najlepszego na kolejną setkę, przede wszystkim radosci z tworzenia przepięknego ogrodu i przebywania z najbliższymi w nim
Rewelacyjnych wyników 15 lipca