Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Makowo na Kociewiu 22:06, 13 cze 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Mam u siebie 3 Louise Odier ale to dopiero dwuletnie krzaczki więc małe Potwierdzam, kwiaty ma bardzo ładne i pięknie pachną

LO jest cudowna, Przed nią posadziłam Mary Rose i ma identyczny kolor ale większe kwiaty i też jest śliczna
Mary Rose
Ogrodowy song 22:05, 13 cze 2016

Do góry
Przegląd dnia zaczynam od róż

Chopin

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:04, 13 cze 2016

Do góry

Izuniu to samo wstepnie mowilam Bogusiowi ze otworze sklep z cebulkami-chyba nie skojarzył ze tylko tyle obstawił
Haniu Natalka ma zakonczenie 23 a Lika 24 ale to wszystko szukuje do grupy Natalii-mają mieć zakonczenie zerówki jako Hiszpani ot wymyslili
Koszyczek z arbuza zrobiłam wczesniej dla próby co by wiedzieć ile wytrzyma w lodowce i ile wczesniej musze zrobic by miał jakiś wyglad na zakończenie roku szkolnego
dzis juz zamiowiłam długopis Parkera oczywiscie z grawerem jako prezent od dzieci,i dodatkowo dla zartu zapakuje karton w karton w karton itd,a z 5 warstw bedzie hi hi
ogarnelam dziś kwiaty dla dziewczynek i sie biorę za czerwone muchy dla chłopcow
A jeszcze dzis na szybko zamowiłam atłas co by uszyc spodniczki dla dziewczynek,moze mi sie uda -nie wiem ....
co do wierszyku Haniu już Ci rzezbie na priv
dam Wam cosik na oko

Ogrodowe skarby 22:03, 13 cze 2016

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:02, 13 cze 2016

Do góry
Wreszcie popadało, nawet kilkakrotnie, ale ogrodowi zamiast ulewy przydałby się drobny całonocny kapuśniaczek. Najpierw było tak

Zmyło kilkutygodniowy kurz

Szykują się do kwitnienia jeżówki, odnalazła się rhapsody in blue. Robiłam notatki przy sadzeniu i w porównaniu z zapiskami róża ta przesunęła się o 1,5 metra. Najważniejsze, że się odnalazła. Planowałam, że będzie się wspinać po rajskiej jabłonce, teraz nie bardzo ma się po czym piąć/

Ogród Loczka 22:01, 13 cze 2016

Do góry
Przechadzka. Czasy takie, że nikt nie kosi pól i musiałem sam sobie wyciąć kosiarką ścieżkę do spacerów

Na Łowieckiej 22:00, 13 cze 2016

Do góry
inag napisał(a)
W końcu się zmobilizowałam do zdjęć
UWAGA: znów będzie to samo co zwykle. Ostrzegam co wrażliwszych

Bardzo lubię "to samo, co zwykle"
Pamiętaj, by częściej focić te same rzeczy. Przekonasz się, jak się zmienia ogród w sezonie
Nawożenie, zasilanie trawnika 21:58, 13 cze 2016

Do góry
Witajcie! Tak wygląda trawnik przed domem. Jest już po pierwszym koszeniu. Widać wyraźnie nierówną zieleń. Chyba wymaga nawozu... I pytanie czym go nawieźć? Nawozem typu saletra wapniowa czy wieloskładnikowym?
Ogród Loczka 21:53, 13 cze 2016

Do góry
Róża w tym roku masakryczna. Dużo pędów wymarzło i szału w tym sezonie nie będzie
Ogrodowe skarby 21:53, 13 cze 2016

Do góry
Ogród Loczka 21:49, 13 cze 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Małe metamorfozy z dzisiaj. Trochę kleju do płytek i resztki kostki brukowej oraz rozsadzenie roślinek bo już miały ciasno. Z serii było i jest.

Powiem szczerze, że ostatnia moja wizyta u Ciebie to właśnie powiększenie tej rabaty do etapu II i już wtedy wiedziałam że będzie ciąg dalszy i na tym skromnym wyciąganiu kostek się nie skończy i będzie etap III

Ogród i taras prezentują się pięknie widać, że pracowity jesteś...
Przycinanie - cięcie iglaków innych niż tuja 21:45, 13 cze 2016

Do góry
Marcin, wrzucam zdjęcie ratowanej sosny przed wycięciem, a po przycięciu

Hortensjada 21:42, 13 cze 2016

Do góry
bozga napisał(a)
A łany Anabelkowe już są i ciągle latam je oglądać Przywiozłan na trochę rodziców do siebie, więc będę miała więcej czasu dla siebie bo to pracusie, wyręczają mnie w czym się tylko da Oby im zdrowie i chęć do pracy dopisywały jak najdłużej

piekne roze ,hortki u mnie na takiej samej wysokości ale widać ze u Ciebie sam kwiat )mam nadzieje ze u mnie tez bedzie troszke wiecej niz w zeszłym roku.
Przycinanie - cięcie tui 21:40, 13 cze 2016

Do góry
Tuję przycięłam od dołu, ale nie wiedziałam ile przyciąć od góry.
Ona jakaś taka rzadka jest. Czy się zagęści?

P.S. Zdjęcia kompletnie się mnie nie słuchają W kompie są ok, a jak je wrzucam, to się kładą i nie mogę ich obrócić
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:38, 13 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Niektórzy sadzą żywopłot mieszany, grabowo-bukowy, ale szczerze mówiąc, nie wiem, jak to w szczegółach wygląda. Buk ma większe listki od graba.

U mnie jest grabowo- bukowy
fragment mieszany, z samego lewego brzegu zdjęcia listek grabu, obok buk

fragment, gdzie więcej jest grabów

Buk ma listki porównywalnej wielkości, ale bez tych wyraźnych gęstych unerwień. W masie oba gatunki się zlewają i nie widać różnic gatunkowych.

Lubię sposób Twojego myślenia o ogrodzie

Winogronami przesłoniłabym nieciekawy widok (co tam jest za płotem?) albo wykorzystałabym jako cieniującą zasłonę jakiegoś kącika wypoczynkowego.
Ogrodowe skarby 21:32, 13 cze 2016

Do góry
Makowo na Kociewiu 21:29, 13 cze 2016

Do góry
Dubelek więc napisz moje pierwsze spostrzeżenia w tym sezonie na temat róż.
njbujniejsz ei najszybsze i naj...
no dobrze najbujniejsza to LO 3 sezon jesy nr 1 w moim ogrodzie dalej
Lavender Flover Ciscus - przepieknie zbudowany karzczek bujne jaznozielone błyszczace listki obsypana mnóstwem pakąów i kwiatków - kwiat niewieli, lekko pachnący a le cudownie delikatny,
Dalej Mw, Gertruda J, Mary Rose, i na pewno Leoś i Burgundy Ice.
I to w tej chwili moje najlepsze róze = pozostałe na razie nie kwitły albo dopiero zaczynają albo zaszczycają pojednyczymi kwiatami. Większe podsumowanie pod koniec czerwca.
Moje ulubione Laveder Flover Circus

Ogrodowe skarby 21:27, 13 cze 2016

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:23, 13 cze 2016

Do góry
Krysia Eskimo ma się bardzo dobrze obfocę go przy okazji

Wrocław ogród botaniczny dawno dawno temu miałem okazję uskuteczniać tam tzw " czyn społeczny"

a w tym czasie miałem zaplanowany wypad na rieslinga o knajpki w pobliżu tego gościa ( o dziwo jeszcze nie ocenzurowany )

taki spacer ścieżkami młodości
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies