Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie z różAnką :D 13:51, 22 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

planuje Gosia niewiesz ty moze jak przy nie równoległym ogrodzeniu wyznaczyć prostopadłą linię?

Obrać punkt pomiaru, podstawę. Wiem teoretycznie. Musi być taki punkt 0 na planie, od niego ciągniesz układ cały.
Nowocześnie z różAnką :D 10:33, 22 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

u mnie róże też z plamistoscią i innymi paskudztwami ale ja tez już mam to gdzieś chemii nie użyję napewno ;_)

front po dzisiejszym sadzeniu kostrzew i lawend, już nie zdążyłam wygrabkować

na ostatnim zdjęciu widać różnice między lawenda sadzoną chyba w czerwcu a teraz. viva mega szybko przyrasta!

Ale hektary! ŚŚ tam masz? U mnie mokro tak, że nie ma szans na sadzenie. U Ciebie nie padało od soboty??
Nowocześnie z różAnką :D 10:31, 22 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Sialam w czterech miejscach
Na froncie który pokazywałam wschodzila najdłużej bo zimna wiosna była. A potem ta na rabatach siana w czerwcu to po 2Tyg już ładna była
I powiem Ci że różnice w glebie mam ogromną..jak trochę wysiłku włożyłam w uzyznienie to teraz się cudnie sadzi, mały szpadelek i lecę. Wcześniej zbity kamień taki że bez męża ani rusz

W jakim stadium ją przekopywałaś ? ścinałaś i przekopywałaś widłami czy glebogryzarka czy jak ?? Poproszę o mini poradnik tylko gorczyca czy coś jeszcze ?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:13, 22 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Iwona kiedy ty to wszystko zrobiłaś?!szok! I jak wyrośnięte już, pięknie jest
To sumie ci brzozowe zostały?
Przypomnisz projekt grabowej?

Chyba mogę się zgodzić z Izą w kwestii pneumokokow. Chyba bo nie mam porównania u mnie obie szczepione i obie pierwszy rok w żłobku kiepski a potem przedszkole już z choroba raz na 3m-ce.

Ania ja sama nie wiem kiedy to się stało
Tak najwięcej mam na brzozowych do roboty i placyk czeka. Tam za tym pasem trzcinnika planuję zrobić taki warzywnik i jakieś truskawki może posadzić nie wiem czasu brak ostatanio. Już nie mamm tego zapału co w tamtym roku. Dlatego ciesze się że wykorzystałam te chęci które miałam i cenne rady wszystkich Gości mojego wątku bo mam już większość nasadzeń

Mój szczepiony na pneumokoki był. Sama nie wiem co myśleć. Pójdzie zobaczymy może nastąpi jakiś cud
Zielonym od linijki - ogród Ivony 07:30, 22 sie 2017

Do góry
Iwona kiedy ty to wszystko zrobiłaś?!szok! I jak wyrośnięte już, pięknie jest
To sumie ci brzozowe zostały?
Przypomnisz projekt grabowej?

Chyba mogę się zgodzić z Izą w kwestii pneumokokow. Chyba bo nie mam porównania u mnie obie szczepione i obie pierwszy rok w żłobku kiepski a potem przedszkole już z choroba raz na 3m-ce.
Nowocześnie z różAnką :D 07:20, 22 sie 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
No wygląda fajnie. Jak się rozrośnie to powinno się wszystko sprawdzić na szóstkę. O lawendę się nie boję bo widać że szybko przyrasta ale kciuki trzymam by kostrzewa była wyjątkowo piękna a nie jakiś postrach. Gratuluję Aniu. Mnóstwo pracy wykonałaś.

Dzięki Ania
Ja się boję żeby lawendą ładnie przezimowala bo jest tam jej ponad 80szt
A kostrzewy 20szt to mogę wymienić
Szykuje już sobie szkółkę że Śmiałka, ice dance, klosownicy i seslerii
I to co już ważne że te odległości mam już powierzone to wymieniam roślinke i tyle, już się nie bawię w miarke i sznurek
Nowocześnie z różAnką :D 07:14, 22 sie 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Wszystko podglądałam, ale się nie ujawniałam, pracowity miałaś rok gratuluję, skarpa obsadzona

Mój rok w ogrodzie stracony, ale to tylko ja wiem
Siałaś tę gorczycę?

Sialam w czterech miejscach
Na froncie który pokazywałam wschodzila najdłużej bo zimna wiosna była. A potem ta na rabatach siana w czerwcu to po 2Tyg już ładna była
I powiem Ci że różnice w glebie mam ogromną..jak trochę wysiłku włożyłam w uzyznienie to teraz się cudnie sadzi, mały szpadelek i lecę. Wcześniej zbity kamień taki że bez męża ani rusz
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:16, 21 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Małgoś nadrobilam, piekne widoczki pokazujesz dzisiaj Bozenka do mnie dzwoniła ze smutną informacja o naszej K... nie mogę się ogarnąć, pracować normalnie nie mogłam a u ciebie tez troche smutasow było :/ ech..niech ten rok już minie

Ano taki trudny czas nadszedł....Jak to w życiu.
Buziaki!
Podmiejski ogródek 21:18, 21 sie 2017

Do góry
jesteś
Nowocześnie z różAnką :D 21:01, 21 sie 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Rewolucji dalszy ciąg widzę.

Zauważyłam zdrowiutkie liście na różach. Idealne. Moje do doopy. Ale to i tak już koniec sezonu to mi wisi.

Jeśli chodzi o podlewanie gnojówką z pokrzyw to też miałam w tym roku regularnie podlewać Taaaa... nic z tego. Kiepska w tym jestem. No ale może Ty jesteś bardziej systematyczna

Twojej rabaty lawendowo-kostrzewowej też jestem ciekawa. Koniecznie pokaż

u mnie róże też z plamistoscią i innymi paskudztwami ale ja tez już mam to gdzieś chemii nie użyję napewno ;_)

front po dzisiejszym sadzeniu kostrzew i lawend, już nie zdążyłam wygrabkować

na ostatnim zdjęciu widać różnice między lawenda sadzoną chyba w czerwcu a teraz. viva mega szybko przyrasta!
Nowocześnie z różAnką :D 20:48, 21 sie 2017

Do góry
malkul napisał(a)
moje dzieciaki w tym roku na mazurach tez złapały kleszcze, jak co roku. zawsze jest lęk

a co do wyznaczenia lini to ja nie wiem mój emus by wiedział, lub nawigatorka bo to techniczna kobita

a podpytałabyś go czy z nim nie gadasz?
Nowocześnie z różAnką :D 20:47, 21 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Hortki szybko Ci się rozrosną. Fajnie, że posadzone są w takich odstępach. Ładnie będą się prezentowały w tym szpalerze

Pashmina cudna, aż chcę ją mieć

Red Baron zielona to nie czasem Green Baron?

Rh wydaje się, że dużo lepiej wyglądają. Przy moich stare liście też brzydkie, a nowe ładne. Stare obrywam i jest ok

Jak wysokie rosną u Ciebie różowe jeżówki? Czy to odmiana Magnus?

red baron był czerwony jeden sezon, potem się wyrodził ale podoba mi się taki

ja juz to co mialam zrobic dla rodków zrobilam, na zimę jeszcze podrzuce im obornika żeby się przemacerowal do wiosny i tyle

jeżówka to meteor pink, rosnie do ok 60cm, za nimi widać te zwykłe podstawowe od małej mi
Nowocześnie z różAnką :D 20:43, 21 sie 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
łysieje ale na zewnątrz jest na tyle gęsta, że to nie przeszkadza.

Co ty z tym rodkiem robiłaś? To dobrze nie wygląda...

przez rok rósł w za wysokim ph, potem przesadzenie i dopiero od tej wiosny w sumie chyba ma lepiej
a mi się wydawalo że dobrze wyglada tzn nie bardzo dobrze ale w miarę..
Nowocześnie z różAnką :D 09:18, 21 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

z badań nic nie wyszło ale juz się dowiedzialam że to i tak nic pewnego
i miala drugiego
nie chce o tym mysleć bo mnie ściska..
moje dzieciaki w tym roku na mazurach tez złapały kleszcze, jak co roku. zawsze jest lęk

a co do wyznaczenia lini to ja nie wiem mój emus by wiedział, lub nawigatorka bo to techniczna kobita
Typografia ogrodu 07:54, 21 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

front z lawendami i kostrzewami

cisy żyją poza 10szt ktore wywale bo cienkie patyki, na wiosnę będą przesadzane.
a No tak. U mnie wyleci 5 z 55 wiec tragedi nie ma choc jeszcze do wyglądu im daleko
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:29, 20 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
ja też bym już chciała nie pieluch z tego powodu
Kasia polarki wyższe od ciebie? Jak je tniesz wiosną?

na 2 oczka
ale chyba musze zaczac na 1
to jest 1 krzak, na wiecej nie mam miejsca
Nowocześnie z różAnką :D 21:28, 20 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a powiedz mi kosodrzewina ci nie łysieje środkiem?
łysieje ale na zewnątrz jest na tyle gęsta, że to nie przeszkadza.

Co ty z tym rodkiem robiłaś? To dobrze nie wygląda...
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:26, 20 sie 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
tutaj nie piele...nie da sie wejsc

polar bear jest ogromna, wyzsza niz ja

parczelina i kolonik szczepiony- crimsson sentry

ja też bym już chciała nie pieluch z tego powodu
Kasia polarki wyższe od ciebie? Jak je tniesz wiosną?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies