Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym od linijki - ogród Ivony

Zielonym od linijki - ogród Ivony

ivo 23:07, 21 sie 2017

Gosia Malkul ta runianka od Ciebie to tyle się tego nasadziłam a ukorzeniło się może z 20 sadzonek - co i tak jest sukcesem bo cały sezon walczyłam tam z grzybem i chyba się zatrzymalo. Co miało wypaść wypadło mam nadzieję że te ukorzenione przetrwają.

ivo 23:11, 21 sie 2017

Zastanawiam się też nad tą częścią gdzie rosną liatry. Wląnsie przekwitły i pomimo że lubię te pałki to strasznie mi się wysiały tamtego roku. Gdybym je teraz ścięła to zostanie tam pusty placek. Może by tam posadzić zawilce jesienne w takim intensywnym różu ? Coś musialoby byc wyższego żeby ładnie grało z moliniami i cisami kolumnowymi.
MirellaB 04:45, 22 sie 2017

Rozchodniki masz duże i pełne. Moje wielkie, od środka puste, pokładające się - musiałam je związać.
Ciekawe jak Twoje będą wyglądały w przyszłym roku. Jak długo je masz - 2 lata?
leon60 07:03, 22 sie 2017

Ale wszystko bujnęło łany trzcinników przepiękne.
Na front zawilce chyba by pasowały lub jeżówki.
anna_t 07:30, 22 sie 2017

Iwona kiedy ty to wszystko zrobiłaś?!szok! I jak wyrośnięte już, pięknie jest
To sumie ci brzozowe zostały?
Przypomnisz projekt grabowej?

Chyba mogę się zgodzić z Izą w kwestii pneumokokow. Chyba bo nie mam porównania u mnie obie szczepione i obie pierwszy rok w żłobku kiepski a potem przedszkole już z choroba raz na 3m-ce.
Johanka77 07:47, 22 sie 2017

ivo napisał(a)
Trochę zaniedbuję swój wątek ostatnio więc wrzucę choć trochę fotek coby odkupić swoje winy
Nieubłagalnie czuć już w ogrodzie jesień. Miskanty kwitną, rozplenice się okociły i wrzosy już w ogrodniczym.
W weekend padało bardzo intensywnie więc ogród wreszcie podlany bo wyglądał bardzo marnie. Teraz trawnik oszalał na zdjęciach jeszcze przed koszeniem.

Ach i och!
malkul 07:50, 22 sie 2017

ivo napisał(a)
Gosia Malkul ta runianka od Ciebie to tyle się tego nasadziłam a ukorzeniło się może z 20 sadzonek - co i tak jest sukcesem bo cały sezon walczyłam tam z grzybem i chyba się zatrzymalo. Co miało wypaść wypadło mam nadzieję że te ukorzenione przetrwają.
trzymam kciuki, raczej dadzą rade o ile znów grzybek nei przybędzie
nawigatorka 08:05, 22 sie 2017

No wreszcie fotki
Pieknie! Ale masz już gęsto już widać placyk fajnie. Trzcinniki wymiatają a rozplenice i rozchodniki na wejściu boskie!
A kiedy będzie placyk bo doczekać się nie moge
A masz zaplanowane na rzyszlosc miejsce dla werbeny? Myśle by ja u siebie przywrócić.
Tez wybierałam się w bieszczady i nawet chciałam Cię odwiedzić przyznam ale chyba jednak Karkonosze zostaną...
ivo 08:08, 22 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Rozchodniki masz duże i pełne. Moje wielkie, od środka puste, pokładające się - musiałam je związać.
Ciekawe jak Twoje będą wyglądały w przyszłym roku. Jak długo je masz - 2 lata?

Tak Mirelko rozchodniki u mnie 2 rok i są ogromne. Zobaczymy jak będzie w następnym roku. Tam między nimi rośnie tez matrona ale te zwykłe przyrastają bardzo szybko matrony nawet nie widać.
ivo 08:10, 22 sie 2017

leon60 napisał(a)
Ale wszystko bujnęło łany trzcinników przepiękne.
Na front zawilce chyba by pasowały lub jeżówki.

No właśnie bujnęło po tym deszczu bo w trakcie tych susz było okropnie. Trawnik upalony i wszystko takie ugotowane. Nawet w tym sezonie wcale nie podlewalam bo nie mam czasu ciągle latać z wężem. A Ty chyba też nie masz nawadniana? U mnie areał duży kiedyś o tym pomyślę bo szkoda roślinek.