Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 07:14, 22 sie 2017

Agania napisał(a)
Wszystko podglądałam, ale się nie ujawniałam, pracowity miałaś rok gratuluję, skarpa obsadzona

Mój rok w ogrodzie stracony, ale to tylko ja wiem
Siałaś tę gorczycę?

Sialam w czterech miejscach
Na froncie który pokazywałam wschodzila najdłużej bo zimna wiosna była. A potem ta na rabatach siana w czerwcu to po 2Tyg już ładna była
I powiem Ci że różnice w glebie mam ogromną..jak trochę wysiłku włożyłam w uzyznienie to teraz się cudnie sadzi, mały szpadelek i lecę. Wcześniej zbity kamień taki że bez męża ani rusz
anna_t 07:20, 22 sie 2017

Makao_J napisał(a)
No wygląda fajnie. Jak się rozrośnie to powinno się wszystko sprawdzić na szóstkę. O lawendę się nie boję bo widać że szybko przyrasta ale kciuki trzymam by kostrzewa była wyjątkowo piękna a nie jakiś postrach. Gratuluję Aniu. Mnóstwo pracy wykonałaś.

Dzięki Ania
Ja się boję żeby lawendą ładnie przezimowala bo jest tam jej ponad 80szt
A kostrzewy 20szt to mogę wymienić
Szykuje już sobie szkółkę że Śmiałka, ice dance, klosownicy i seslerii
I to co już ważne że te odległości mam już powierzone to wymieniam roślinke i tyle, już się nie bawię w miarke i sznurek
Kasya 07:31, 22 sie 2017

U mnie zawsze jakieś lawendy wypadają, w tym roku dużo, ale tylko z tych wysokich
makadamia 09:31, 22 sie 2017

Makao_J napisał(a)
Rewolucji dalszy ciąg widzę.

Zauważyłam zdrowiutkie liście na różach. Idealne. Moje do doopy. Ale to i tak już koniec sezonu to mi wisi.

Jeśli chodzi o podlewanie gnojówką z pokrzyw to też miałam w tym roku regularnie podlewać Taaaa... nic z tego. Kiepska w tym jestem. No ale może Ty jesteś bardziej systematyczna

Gnojówką podlewałam regularnie, choć za mało, za to opryski u mnie leżą i kwiczą

Z tego co czytałam, tylko jedna gnojówka nadaje się pod kwasoluby - z mniszka lekarskiego. Wszystkie pozostałe za bardzo odkwaszają.
iwonkap 10:31, 22 sie 2017

anna_t napisał(a)

Sialam w czterech miejscach
Na froncie który pokazywałam wschodzila najdłużej bo zimna wiosna była. A potem ta na rabatach siana w czerwcu to po 2Tyg już ładna była
I powiem Ci że różnice w glebie mam ogromną..jak trochę wysiłku włożyłam w uzyznienie to teraz się cudnie sadzi, mały szpadelek i lecę. Wcześniej zbity kamień taki że bez męża ani rusz

W jakim stadium ją przekopywałaś ? ścinałaś i przekopywałaś widłami czy glebogryzarka czy jak ?? Poproszę o mini poradnik tylko gorczyca czy coś jeszcze ?
Makusia 10:33, 22 sie 2017

anna_t napisał(a)

u mnie róże też z plamistoscią i innymi paskudztwami ale ja tez już mam to gdzieś chemii nie użyję napewno ;_)

front po dzisiejszym sadzeniu kostrzew i lawend, już nie zdążyłam wygrabkować

na ostatnim zdjęciu widać różnice między lawenda sadzoną chyba w czerwcu a teraz. viva mega szybko przyrasta!

Ale hektary! ŚŚ tam masz? U mnie mokro tak, że nie ma szans na sadzenie. U Ciebie nie padało od soboty??
Margerytka40 10:37, 22 sie 2017

Aniu rabata lawendowo kostrzewowa będzie mega. Podziwiam Cię za odwagę tak dużych jednogatunkowych nasadzeń . Brawo Ania
anbu 10:42, 22 sie 2017

Aniu czytam u Ciebie o rewolucjach które robisz i podziwiam Tyle roślin wysadziłaś? Szok Ale kto da radę, jak nie my?

Buźka i odbierz pw
Makao_J 11:35, 22 sie 2017

No to ładnie się przygotowujesz na przyszłość. Tyle roślin w poczekalni...

No podziwiam.
11:49, 22 sie 2017
szaleństwo tyle lawendy wczoraj przyciełam moje z 10szt moze mniej ...miałam dość zycze wytrwałosci
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies