Debatowałyśmy kilka dni temu z T. o różnicach karłowych rozplenic.
Moze jeszcze komuś przydadzą się takie informacje.
W srodku jest rozpl.Little Bunny, po bokach rozpl. Little Honey.
LH ma biało-zielone żdzbła i jest sztywniejsza od L.Bunny.
Rozplenica Little Honey.
Tutaj po lewej stronie rozpl.Little Boy a po prawej Little Bunny.
Little Boy ma również sztywniejsze żdzbła od Bunny. Myślę, że nawet na zdjęciu to widać.
Marta, dziekuję
Twój ogród to czołówka trawiastych ogrodów na O.i za każdym razem wzdycham do tych kilku ujęć, które nam dawkujesz...
Bez gór nie wyobrażam sobie życia! Właśnie przed chwilą zarezerowałam schronisko Juuupiii
Od czasu jak u nas wydłużyła się jesień Gracilimus u nas kwitnie. Nie zawsze i nie wszędzie ale nie to już dziwne zjawisko.
Druga sprawa, że Gracilimusa bardzo łatwo jest pomylić w fazie wiosnennej i letniej z Graziellą. Liść tych obu miskantów jest prawie identyczny, różni się tylko rozgałęzieniem poszczególnych żdziebeł-bardzo dobrze to widać mając obok siebie sadzonkę gracilimusa i grazielli. Kolosalna różnica jest jesienią Graziella zawsze kwitnie i przebarwia się na rudo-miedziany kolor. Gracilimus kwitnie przy długiej i ciepłej jesieni i nigdy się nie przebarwia. To tak w skrócie o kwitnieniu
U mnie na szczęście zrobił tylko jeden kopiec i to nawet nie w trawniku Jestem tym faktem ukontentowana
Dzięki Poli! Mały ten mój ogród, więc i fotek mało Już nie mam pomysłu jak go fotografować. Poza tym ciągle są miejsca "niedorobione" które psują obrazek
U mnie chyba nie ma co jeść, dzięki Bogu Poszedł i nie wrócił, tfu tfu
A może u Ciebie ma co podjadać, dlatego siedzi.
Moje evergoldy rosną w humusie, czyli tej ziemi, którą się wybiera żeby wylać fundamenty domu Jestem pewna, że to jest przyczyną ich bujności
Kasia, miło mi czytać tak pozytywne słowa. Warzywnik mój bardzo lubię, mimo że w tym roku fasolka mi się nie udała. Koperek zjadła mszyca, ale zaraz posialam kolejny i jest W przyszłym roku na pewno kupię kilka różnych odmian pomidorów, chyba nie będę już hodowac własnych sadzonek.
Wszelki duch! Ewa, to naprawdę Ty? Nagromadzilam, to fakt. Mój eM ciągle mi to wytyka Mówi że mam już więcej roślin niż w ogrodzie botanicznym
Witaj! Zapraszam częściej i oczywiście odradzam Ci czytanie całego wątku
Myślisz? No bo wiesz, gdybym miała choć ułamek Twojego talentu do fotografowania, to bym taka leniwa nie była
Pracuję teraz nad zmobilizowaniem eMa do zrobienia pergoli... Już tracę nadzieję, że powstanie w tym (kolejnym już) sezonie
Słoiczkowo i ja dzisiaj działałam Sok malinowo-jeżynowy już stoi w piwniczce Nie lubię gotowac ale robienie zapraw w rozsądnych ilościach jak najbardziej sprawia mi frajdę
Pamiętam kilkadziesiąt lat do tyłu, całą piwniczkę, spiżarnię mieliśmy zapełnioną na zimę. Dzisiaj mimo, zę wsztko można kupić to i tak duża część społeczeństwa powraca do własnych przetworów.
Pozdrawiam Haniu i życzę spokojnej nocy! u mnie podobno znów ma być burzowo...