Tak, w tym roku je sadziłam, nziutkie, podobają mi się
częśc dałam w inne miejsca i będę zabierać, głupi pomysł miałam...na patelni
wow, fajny taki wjazd nie wymyślaj, u ciebie i tak stale wylizane, ale ja mam jednak większy obszar, więc pal licho, jest, jak jest
jaka to róża wg ciebie???
Ewa nie może rozpoznać; ma full pąków
Czy ja wiem...z częścią się udaje, część patykó w tym roku tez mi padłą, ale sporo jednak wyhodowałam.
muszę pzreniesc, bo je zarosły laurowiśnie, znowu jakiś misz masz mi wyszedł
w lesie mam dużo anabelek mojej produkcji, cierpią z powodu suszy, nie mogę objąć aparatem wszystkich
Dzień dobry,
Jestem tutaj nowy i podłączam się do ostatniego wątku... szukam potwierdzenia, czy brązowienie igieł widoczne na zdjęciach to też w związku z ostatnimi upałami? Serby rosną u mnie od 2-3 lat i w poprzednich latach nie zauważyłem takiej reakcji na upały... stąd moje wątpliwości, czy aby to nie jakaś choroba. Zdjęcia przedstawiają 3 różne drzewka. Część ma tylko obsuszone końcówki (prawdopodobnie to z powodu upału), część brązowieje bardziej w głębi...
Dzisiejszy spacerek po ogródku w upalny dzień
Ogoreczki
Powojniki
Róża pnąca zaczyna (tegoroczny zakup z gołym korzeniem)
Ta jest piękna NN
A ta kwitnie kolejny raz i kwiaty długo się utrzymują i pachną
Czy ta trawka to Turzyca bronze form? Kupiłam takie 4 sztuki i zastanawiam się czy one zimują? Gdzieś wyczytałam, że mogą być problemy. Okrywasz je na zimę?
Aniu dziękuję. Peruczki same wyrosły a lawendę rozmnażam we własnym zakresie.
Marzenko żółtemu z niebieskim zawsze jest do twarzy.
Basiu to hortensja krzewiasta. Ona zawsze kwitnie wczesnej. Nie jest to Anabelka ale jakaś przedpotopowa odmiana.
Agnieszko dzięki.
Gosia pewnie że to Twój kolorek.
Pochwalę się sukcesami w rozmnażaniu roślin. Krysia wsadziła do wody kilka gałązek lawendy w jesieni. Wygląda na to ze wszystkie się przyjęły i już posadzone. A jeden mały pyrtek już nawet zakwitł.
A to perowskia. Z gałązki się przyjęła wsadzona prosto do ziemi. Osoba która tu zagląda incognito będzie wiedziała gdzie rośnie jej mamuśka.