Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 12:09, 15 cze 2016

Do góry
Małgosiu, jesteś dobrą duszyczką mego wątku
Dla Ciebie Leoś, wiem, że go lubisz

ewsyg - ha, ha, coś w tym jest, bo zdarza mi się czasami powyzywać, że ją ( roślinę ) wyrzucę, wykopię, albo zachwycam się głośno Mam tę możliwość, bo z reguły zawsze sama jestem w ogrodzie
Dla Ciebie Parky, absolutnie cudowna w tej chwili, trzeci rok u mnie

Zielonym do góry... :) 12:09, 15 cze 2016

Do góry

Takie bladawce-jak tu piszą dziewczyny- mają swój urok. Jakieś takie nobliwe i eleganckie są.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:07, 15 cze 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Dzień dobry wszystkim!
Dziś rano czekała na mnie pierwsza

Muszę przyznać, że pachnie obłędnie, delikatnie, i rzeczywiście trochę jakby ziołowo

Miły początek dnia i oczywiście Twoje makra wymiatają
Ogród w Puszczykowie 12:06, 15 cze 2016

Do góry
Aspirin z ciemnofioletową szałwią

pierwszy kwiatek na miniaturkach\

NewLife w ogrodzie 12:03, 15 cze 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Aaaa, zacytuję samą siebie, bo to ne wszystkie rośliny. Zaznaczyłam te, które doszły wczoraj (oprócz Pissardi)
Rozmieszczenie roślin:

Pięknie masz grunt przygotowany..mucha nie siada.
NewLife w ogrodzie 12:02, 15 cze 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
No i kilka kadrów z bardziej oswojonej cześci ogrodu...
Maki peoniowe

Piękne!!Pierwszy raz takie dziwadła widzę-w sumie myślałam, że to jakaś nowa odmiana czosnków
Ogród Ani :) 12:02, 15 cze 2016

Do góry
zdjęcia poglądowe.

Stożek cisowy i sąsiadka czwarty rok, hakone (wzornik odległosci łopatka Gardenii)

Jak hakone za bardzo mi wsiada na stożka to nozem wycinam kawałek jej kępy.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:58, 15 cze 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Tak, już oczywiste jest ze to łany stipowe u Zielonej
powiem Wam że kiedyś.zapytałam i kogos o klona strzepiastokorego....i nagle.telefon od Marty ze są u niej...i tak kombinowałyśmy, Marta doglądała ich w szkółce, przekazywala im moje ciepłe słowa i nagle.zdażyła się sposobnosc. ..i są

Patrzymy na klony nie ma przechowalnik

Pikne!Klony tak duże, że przechowalnika za nimi nie widać
Ogród w Puszczykowie 11:58, 15 cze 2016

Do góry
maluchy Rosenfaszination, chciałabym, aby z czasem lewa strona rabaty dogoniła prawą

nieśmiała Giardina w towarzystwie powojnika Arabella

Bienenweide Rot, w tle pierwszy kwiatek na jeżówce
Dwa ogrody 11:56, 15 cze 2016

Do góry
Izo, nie wiem, co napisać, trzeba było dużo cierpliwości, by przeczytać to wszystko sama rzadko wracam do swego wątku, nieustający brak czasu i inne zajęcia, no chyba że czegoś szukam. Różyczka to Petticoat, młode sadzonki z jesieni, różnie wystartowały. Info będzie

Ogród na Zapłociu 11:55, 15 cze 2016

Do góry
moja mala lawenda

małe Red barony i tawuły, które trzeba przyciąć żeby była ładna kulka a tego to nie umiem

u mnie to prawie wszystko w rządkach posadzone

Kulą w płot 11:54, 15 cze 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)
No to pokazuję panią Pink Diamond

I zdjęcie ubiegłorocznych kwiatów. Pięknie kwitły mam nadzieję, że w tym roku też

To się zgadza z moją wizją tych hortensji. Dziękuję za zdjęcia. Teraz czekam, aż moje staną się takimi okazami
Mały ogród Kasi 11:53, 15 cze 2016

Do góry
Mam mały dylemat
Wczoraj wywaliłam kilka wrzosów, które nie przezimowały. Przesadzałam jesienią, pewnie nie zdążyły się ukorzenić. Zostało parę krzaczków, które są takie sobie i zastanawiam się, czy ich też nie usunąć, żeby zrobić miejsce na ...róże.
Uprzejmie proszę o poradę/opinie osoby (najlepiej obiektywne i nie zainfekowane różyczką)- czy dokupić wrzosów, czy raczej przeznaczyć to miejsce na róże.

...mam już jedną w koszyku

Dalej po prawej w stronę domku ogrodnika są ładne i zdrowe wrzosy oraz róża Novalis.

Ogród w Puszczykowie 11:49, 15 cze 2016

Do góry
festiwal róż w Puszczykowie
niestety fotki nie oddają zapachu, który unosi się dookoła

Dwa ogrody 11:47, 15 cze 2016

Do góry
Gocha, ozdoba dla Rose de Tolbiac jeszcze nie pomalowana, nadal się zastanawiam sadzonki ok
Pashmina

Chippendale

Lions Rose

Pomponella
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:47, 15 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Nocne wędrówki po opuchlaki to się zgodzę....ale żeby sarny ganiać?

Do mnie tylko młody lis przychodzi. I też go muszę ganiać, bo on jakiś taki średnio bojący. Strach trochę.

No Juzia, goniłabyś, oj goniła, jakby Ci sarny zjadły pączki Twoich ślicznych róż -) Takiego niebojącego lisa to i ja bym się obawiała. Raz tylko taki do nas przyszedł. Podszedł do drzwi tarasowych i sobie przy nich usiadł i siedział trochę.

Żurawki od Ciebie coraz ładniejsze.
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:46, 15 cze 2016

Do góry

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:43, 15 cze 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Fajnie tak wrócić i przypomnieć sobie jak ogród wyglądał wcześniej, jak bardzo się zmienił. Zestawienia serwujesz wyborne

O tak, ogród zmienia się, zmienia. Przecież od wiosny z połowę ogrodu przerobiłam. Pod brzozami zrobiłam rabatę, dwie ziołowe i dwie rabaty przed tymi ziołowymi, a między nimi, przez środek działki, zasadziłam żywopłot, sad obsadziłam, warzywnik kończę, a ile roślin poprzedadzałam to tylko moja łopata wie, bo ja już nawet nie pamiętam To kiedyś musi być widać

A na rabacie przed domem niekontrolowany przeze mnie ścisk.
NewLife w ogrodzie 11:41, 15 cze 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Mam trzy malutkie jodełki koreańskie. Chcialam je posadzić zaraz na lewej stronie rabaty, tej ktora już zaczyna biec wzdłuż ogrodzenia ulicy, ale waham się. Bo one wolno rosną. Na tło to raczej się nie nadają, prędzej na solitery a jak już to chyba nie w głebi rabaty, ale gdzieś na pierwszy, drugi plan je wyciągnąć...Nie wiem. Co radzicie? 3 obok siebie na tyłach rabaty, porozrzucane nieregularnie w różnych częściach ogrodu na drugim planie?
Tu bym polemizowała. Moja w zeszłym roku miała ponad pół metra przyrostu- to chyba nie jest mało. Aż poszłam mierzyć i wyciągnęłam stare fotki. Kupiony kurdupel w 2010r teraz ma ok 4m. A zapewniam cię, że to nie jest jesze szczyt ich możliwości. Kiedyś MałaMi pokazywała tempo swoich koreanek. Choć rzeczywiście- pierwsze dwa lata zanim się porządnie ukorzeniły przyrosty były rzędu kilku cm.
A.... i jeszcze jedno... koreanki lubią słoneczko i przewiew- wtedy nie chorują.
Małymi kroczkami do celu... 11:40, 15 cze 2016

Do góry
A poza tym coraz ciężej dostać coś u nas lokalnie, dzisiaj pytałam o werbenę patagońską i ponoć byłam 4 osobą, która o nią pyta większości bylin w kolorze fioletu i niebieskiego wykupiona, kocimiętka schodzi jak świeże bułeczki widać moc ogrodowiska . Pozdrawiam ostatnim kwiatem piwoni.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies