Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 23:46, 28 cze 2016

Potrzebuje pomocy i to dość szybko
Wiecie jak wygląda mój dom. Dla przypomnienia:

Zdjęcia stare, ale na szybko nic nie znalazłam aktualniejszego. I teraz tak muszę kolorystycznie go przerobić
Zielony tu nie pasuje do niczego, wszystkie chodniki, płytki na schodach i tarasie szaro-grafitowe. Pomysły:
1) Tynk na całości jasno szary a bonie dookoła okien żółte, bo kominy są żółte. Kiedyś jeszcze zrobimy podmurówkę z cegiełek i słup.
2) Tynk jasno szary, bonie ciemno szare, a podmurówka i słup tylko z cegiełek pasujących do komina.
3) tak jak w dwójce, tylko słup też ciemno szary.

?????????? Nie będę sugerować do której wersji ja się skłaniam. Dodam tylko, że balustrady będą drewniane, takie "X" pod kolor okien, wiaty
Sylvana 23:47, 28 cze 2016

Doczytałam o Jasiu...ale się strachu najadłaś, nie zazdroszczę....dobrze że opanowana byłaś i szybko zareagowałaś.
Ja swojemu od kiedy zaczął tuptać wpajam co trujące a co nie....teraz mnie o wszystko pyta sam...nawet o domowe kwiatki
Cieszę się, że wszystko ok
AnnaCh 23:52, 28 cze 2016

Sylwia, no było trochę strachu, dzisiaj widząc grzybki w trawniku, ciągle powtarza, że nie może ich jeść, bo pojedzie do szpitala
Poradź coś co do kolorków
ZieloneWrota 23:57, 28 cze 2016

Ja osobiście wybrałam bym wariant 2.
tulucy 23:57, 28 cze 2016

Kolorków nie doradzę, choć skłaniam się ku 3 opcji
U nas grzybkow nie było w menu, za to jagody cisowe i owszem, nocka na obserwacji w szpitalu, bo młody miał niecałe 2 lata i nie umiał / nie chciał powiedzieć, czy zjadł. A mała miala 3 miesiące wtedy, więc koszmarnie to wspominam. Dziadkowie pilnowali i na dłużej jak 30 sekund z oka nie spuszczali. Zresztą najbardziej potem to odchorował nerwowo dziadek właśnie. I dlatego od 8 lat prawie nie mamy nigdzie cisów.
ZieloneWrota 23:58, 28 cze 2016

3 bo tam jest mowa o słupie szarym
Sylvana 00:05, 29 cze 2016

Jasno szary tynk, ciemno szare bonie...ale podmurówka powinna "stać solidnie" jak dla mnie - ciemno szara i wtedy słup do podmurówki (pasowałby do schodów)....komin można przemalować, a nie dopasowywać wszystko do niego.
Makusia 08:15, 29 cze 2016

Aniu wariant nr 2 lub 3. Kominem faktycznie się nie sugeruj, bo to mały element i nie aż tak widoczny, żeby do niego resztę dopasowywać. Co do cegiełek na słupie- zerknij u mnie jak to wygląda, i czy Ci się podoba. Ja aktualnie zrobiłabym chyba tylko tynk na słupie- nie cegiełki (u mnie kamień akurat- miał pasować pod ogrodzenie).
dominika_ 08:33, 29 cze 2016

Wariant nr 2 ze slupem szarym
ANNA1976 08:48, 29 cze 2016

Obstawiam trójkę z szarym słupem.
Ale trochę inaczej:
Jasnoszare ściany i słup.
Ciemnoszare bonie.
Ceglana podmurówka pasujące do komina.
Drewniane elementy bez zmian