Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Biało różowy ogród za płotem.

Biało różowy ogród za płotem.

Luki 09:20, 15 cze 2016

Ewelino przyzwyczaiłem się, ja to i tak większa maruda jestem

Ludwiko fakt urósł, ale to obraz nędzy i rozpaczy, cały w plamy, zabiegi polepszające glebe nic nie dały, a na dodatek trawnik był troszkę przelany i złapała go czerwona nitkowatość. Na razie nie ma co pokazywać ale jak się odbuduję to pokażę co się działo, a różnica w sumie już dość spora
nicol21 14:42, 26 cze 2016

Działasz coś tutaj czy tylko obserwujesz czy rośliny rosną jak trzeba?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Luki 14:59, 26 cze 2016

Działam, działam, już nie intensywnie, ale powoli do przodu jednak wolę nie pisać bo nie chce pogarszać swojej opnii na temat mojego marudzenia hmm trawnik delikatnie mówiąc pozostawia wiele do życzenia
Jednak w tym tygodniu powinny być zdjęcia.
Madzenka 15:20, 26 cze 2016

Czekam na Artemiski za płotem
gierczusia 18:45, 26 cze 2016

Łukasz jeszcze raz dziekuję za rośliny i za towarzystwo..jakoś mi tak przeleciało ,że nawet nie czuję się z Toba .."nagadana "

Pozdrowionka
Luki 20:30, 26 cze 2016

Marzenko wszystkie wiatry wskazują, że jutro będzie sadzenie to będą ostanie rośliny na rabatach, oczywiście tych planowanych na ten rok

Elu cała przyjemność po mojej stronie, oby dobrze rosły i do następnego

Tak apropo ogrodu, okropnie zły wczoraj byłem jak zobaczyłem u Kapiasa wielki wybór hortensji gęstych i z grubymi pędami w dobrej cenie, głównie narzekałem przy Vanilkach bo ja takie biedoty posadziłem, normalnie miałem ochotę kupić nowe i obecne wywalić
wiklasia 00:17, 27 cze 2016

z niecierpliwością wyczekuję kolejnych relacji
Luki 23:43, 28 cze 2016

Minęło prawie 14 miesięcy od momentu ruszenia prac związanych z ogrodem, mimo wielu przeciwności, problemów, zastojów itd, w końcu można to po budowlane pobojowisko nazwać ogrodem mimo, że jeszcze druga połowa działki w rozsypce

maj 2015

czerwiec 2016

maj 2015

czerwiec 2016

maj 2015

czerwiec 2016
Luki 23:49, 28 cze 2016

Artemisy sadziłem prawie po ciemku, więc na zdjęciu jeszcze w doniczkach

Kulki małe, a spore sadzonki hakone wymarzły w kwietniu

Luki 23:57, 28 cze 2016

Mimo wielu porażek jakim jest na przykład okropnie zachwaszczony trawnik, czego nie widać świeżo po pierwszym koszeniu. Cały rok plewienia terenu pod trawnik praktycznie nic nie dało bo chwastnica i jeszcze z 10 innych gatunków chwastów wyrosło na potęgę, ale się nie poddam, wiele roślin nie chce współpracować, a niektóre okazały się marnej jakości, kilku nadal kupić nie potrafię.

Jeszcze sporo zostało do zrobienia i dopracowania, a jakiś efekt rośliny zaczną robić dopiero w przyszłym sezonie to mimo przeciwności jestem dumny z tego co zrobiłem bo wszystko począwszy od planowania, projektu, zakupów, wykonania zrobiłem samodzielnie, a prace nad całością to spokojnie 85% tylko mój udział. Brukarz, instalator, ogrodnik, projektant i maruda w jednym

Pod koniec i tak zostałem położony na łopatki