Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:27, 30 paź 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Rozumiem wyjazd udany...jeżeli spotkałaś na swojej drodze rośliny do obfocenia to nic już do szczęścia Ci nie było potrzebne...oczywiście pomijam obecność M w takich okolicznościach, bo to poza dyskusją oczywiście

Obecność M bezdyskusyjna
A rośliny na każdym rogu i ten ład architektoniczny to lubię
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:19, 30 paź 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Wow...nie bałaś się, że spadniesz z tym pokojem hotelowym?

Julka nie M mnie trzymał
A hotel Nhow polecam, mega nowoczesny abstrakcyjny design
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:17, 30 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
w zasadzie to już się wylogowałam ) ale jak poczytałam te wspomnienia to ..no musiałam napisać )) wszystko o czym piszecie również doskonale pamiętam z racji posiadania starszego rodzeństwa oraz licznego starszego ciotecznego - bo byłam najmłodsza w rodzinie.... oczywiście tylko przez pewną chwilę czasu ) I grube loki pamiętam, i te lokówki które się gotowało i sukienki ze złotą nitką brokatowe też były - takie co brokat odpadał i wszyscy dookoła byli w brokacie ) garnitury w szerokiej gamie kolorystycznej, muchy, krawaty szerokie i śledziki wszystko było i choć nasz ślub był jak napisałam w sumie nie tak dawno, to też wpadki nas nie ominęły )))) ale o tym innym razem

Musimy sobie powspominać oglądając zdjęcia
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:14, 30 paź 2012

Do góry
I niespodzianka M czyli hotel o super architekturze nad samą Szprewą. Tam na górze mieliśmy pokój z widokiem na rzekę Wieczorem widok zwalał mnie z nóg.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:12, 30 paź 2012

Do góry
I szlagier berlińskich ulic - pojazd napędzany pedałowaniem panów przy browarku : ) My w zimowych kurtakch i rękawiczkach oni w krótkich rękawkach i spodenkach
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:10, 30 paź 2012

Do góry
Ciski w donicach
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:09, 30 paź 2012

Do góry
bukszpany w drewnianych donicach i fototapeta...

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:08, 30 paź 2012

Do góry
A ten pomysl musowo należy skopiować. Ciemierniki i hebe w donicy. Skąd ciemierniki o tej porze roku??

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:06, 30 paź 2012

Do góry
Bukszpany ot tak sromnie przy ulicy i nowoczesnej ścianie

I bambusy przy innej ścianie

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:05, 30 paź 2012

Do góry
Brzozy i czerwień. Coraz bardziej skłaniam się w kierunku przemalowania ściany wodnej

Bonzai w cenrum Potsdamer Platz
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:03, 30 paź 2012

Do góry
Nie tylko my lubimy chryzantemy

Drzewa wkomponowane w nowoczesną architekturę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:02, 30 paź 2012

Do góry
Obwódki cisowe wokół ławek i drzew

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:01, 30 paź 2012

Do góry
Takie donice sobie muszę kupić bo drzwi już takie mam

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:59, 30 paź 2012

Do góry
A teraz aby ciut ogrodowiskowo było kilka impresji donicowych z weekendu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:59, 30 paź 2012

Do góry
Magda70 - koniecznie załozymy sobie wątek 20 lat temu w zimowe wieczory trzeba sobie życie umilic i nastrój poprawić
Julka - mega kokarda!! to musisz nam na fotkach pokazać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:37, 30 paź 2012

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ale fajne wspomnienia, widac pogoda tak wszystkich nastroiła
w tamtych czasach też byłyśmy modne zgodnie z duchem czasu, chociaż dziś wydaje się to nam kiczowate
witaj Marzenko w domku, nóżkom daj odpocząć

Oj kiczu z powodu gospodarki niedoboru było pełno ale powalił mnie po raz n-ty kolor garnituru ślubnego mojego M - taki zlamany wrzos różem..... A do tego moja łososiowa sukienka ..... Bosko wyglądaliśmy .... I moje kasztanowe włosy zakręcone lokówką w misterne loki.... Po prostu cud, miód, malina....
A Do slubu jechaliśmy czerwonym passatem rocznik chyba 80-ty.... Córka spytala się czy to było auto z wypożyczalni samochodów.... Myślała że to był oldtimer........ a to byla najbardziej wypasiona bryka znajomego teścia

hehe... mój M też był taki moderny... ślub braliśmy 19 lat temu a garniturek miał kolor taki morsko-turkusowy
a film z wesela oglądaliśmy ze 2 lata temu gdy byłam na etapie przegrywania kaset wideo na płyty...też był szok i ubaw ze strony latorośli bo po 1. w co my byliśmy ubrani a po 2. jechaliśmy audi - bo to była najbardziej wypasiona bryka znajomych moich rodziców hehe
było bosko!!

Magada M przegrał film na cd dopiero teraz, ostatnio chyba na video z 7 lat temu oglądaliśmy. Takiego szoku nie było morsko -turkusowy brzmi bosko chyba sobie wątek 20 lat temu założymy i jakieś zdjęcia zamieścimy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:36, 30 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A ja mam takie lokówki, wkłada się do pieca, nagrzewa i lokuje. Może by kogoś Madżeno podkręcić jak już się zbierzemy (kogoś o absolunie prostych włosach)? Acha, Ty masz przegląd zgłoszonych. Ja zapraszam na wieczór górski, siedzenie przy kominku bez stołu. Z bigosem i winem - wykwintnie skromnie . Tylko co zrobimy ze spaniem po wieczorze, na śledzie, czy ktoś będzie w stanie odwieźć gości?

Ojej Ewo ależ się wiczór szykuje
To ja do tego winka jakąś dobrą sałatkę spreparuję
Może rozlokujemy się w okolicznych agroturystykach aby pieszo dojść? Albo wynajmniemynjakiegoś miejscowego aby nas na wozie lub zaprzegu z sanek odwiózł??
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:32, 30 paź 2012

Do góry
Aniu ja odreagowuję tu z pewnością Buziam wszystkie fajne kobietki Lubię te pokłady pozytywnej energii.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:30, 30 paź 2012

Do góry
Agacia napisał(a)
Moja kochana bryka, rocznik '93, jak rusza na światłach to na sąsiednim pasie zanim się rozpędzę do dwójki trzy samochody zdążą mnie wyprzedzić, dalej wcale nie jest lepiej, więc przekraczanie prędkości raczej mnie nie dotyczy Poza tym, dokładnie Irenko, w elce też nawet nie patrzyłam na prędkościomierz, tylko na drogę, a biegi instruktor uczył mnie zmieniać wyczuwając pracę silnika. No ale o czym ja tu.... Marzenko, kończę te dywagacje i hortka dla Ciebie
]

Agacia dobre. Chyba każę sobie zdemontować prędkościomierz, a gdy mnie policja zatrzyma powiem, żem głucha i pracy silnika nie słyszę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:29, 30 paź 2012

Do góry
monitka napisał(a)

wy trwałą robiłyście, a ja bidula włosy na deskę do prasowania i prasowałam, coby wyprostować, bożesz, że nie wyłysiałam ..to cud!!

tego też nie tipeksuj
No o takim patencie to ja nie słyszałam!!! Jak dla mnie Irenko wygrałaś
uchichrałam się jak głupia bo od razu sobie wyobraziłam jak to wyglądało w praktyce

Dokładnie tak samo się zachowalam uchichrałam się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies